• Aktieri noveduši līdz pašnāvībai. Filmas Parazīts režisors pieprasa sodīt vainīgos

    Sabiedrība
    Marta Kalniņa
    14. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Li Sankjuns filmā «Parazīts».
    Foto: Publicitātes foto
    Li Sankjuns filmā «Parazīts».
    Pērnā gada nogalē sev dzīvību atņēma slavenās filmas «Parazīts» zvaigzne Li Sankjuns. Viņa kolēģi pieprasa, lai tiktu sodīti tie, kas apzināti noveduši 48 gadus veco aktieri līdz šādam izmisuma solim.

    Oskarotās dienvidkorejiešu filmas «Parazīts» režisors Pons Džunho pieprasa veikt rūpīgu izmeklēšanu, jo sava kolēģa nāvē vaino likumsargus un mediju pārstāvjus.

    Viss sācies ar to, ka Li Sankjunu, kurš slavenajā filmā spēlē bagātās ģimenes galvu, apsūdzēja par marihuānas un citu psihotropo vielu lietošanu. Jāatzīmē, ka Dienvidkorejā pret to vēršas ar vislielāko bardzību un soda pat tos, kas atļāvušies smēķēt marihuānu ārzemēs, kur tā ir legalizēta.  

    Aktieris savu vainu noliedza. Pēc šīs apsūdzības tikusi izvērsta viņa mežonīga vajāšana. «No sirds lūdzu piedošanu, ka tiku ievilkts šādā nepatīkamā lietā un liku vilties daudziem cilvēkiem. Man žēl manas ģimenes, kura šajā brīdī izjūt tik stipras sāpes…» oktobrī žurnālistiem pauda Li.  

    Dažas dienas pirms nāves Sankjuns tika pratināts 19 stundas no vietas.

    Filmas režisors to sabiedrībai paziņoja preses konferencē, kuru sasauca Radošo profesiju solidaritātes asociācija. Tajā apvienojušās 29 Dienvidkorejas kinoorganizācijas un festivālu rīkotāji. Viņi pieprasa  izvērtēt Li nāves patiesos apstākļus. Mirušā kolēģi apelē pie tā, ka policija izmeklēšanas laikā izmantojusi pārāk nežēlīgas metodes, bet prese nemitīgi publiskojusi izmeklēšanas detaļas. Turklāt viņam tika liegts izmeklēšanas laikā pamest valsti, un tas pamatīgi iedragājis Sankjuna karjeru.

    Li Sankjuns 26. decembrī tika atrasts miris savā automašīnā pie kāda Seulas parkā. Tā bijusi pašnāvība, jo aktiera sieva mājās atrada viņa atstātu vēstuli.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē