• A.Čakša: «Kosmosa izziņas centrs ir būtiska investīcija izglītības nozarē»

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra STATION
    20. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Reģionālajā vizītē Cēsīs viesojās Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša.

    Reģionālās vizītes sākumā A.Čakša apskatīja jaunatklāto Kosmosa izziņas centru, kā arī iepazinās ar centra interaktīvajiem mācību un izziņas materiāliem un eksponātiem. Izglītības un zinātnes ministre atzīst, ka izziņas centrs ir būtiska investīcija izglītības nozarē, iedvesmojot bērnus un jauniešus apgūt STEM jomas mācību priekšmetus, parādot to, ka kosmosa industrija nav tik neaizsniedzama, kā tas varētu šķist.

    Vizītes turpinājumā Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijā A.Čakša tikās ar skolas vadības komandu, lai pārrunātu, kā pašvaldība un ministrija varētu atbalstīt un stiprināt skolas, lai savstarpējā sadarbībā risinātu iekļaujošās izglītības izaicinājumus, risinātu pedagogu trūkumu nozarē un veicinātu izglītības kvalitāti. Tāpat skolēniem bija iespēja iesaistīties diskusijā ar ministri, lai apspriestu nozares aktualitātes, kā arī paustu savu viedokli.

    Vizītes noslēguma daļa norisinājās Latvijas Universitātes Cēsu filiālē, kurā kopā ar Cēsu novada domes priekšsēdētāju Jāni Rozenbergu, Valmieras novada domes priekšsēdētāju Jāni Baiku, Smiltenes izglītības pārvaldes vadītāju Edgaru Roslovu un Latvijas Universitātes rektoru Indriķi Muižnieku apspriesti pedagogu sagatavošanas un tālākizglītības jautājumi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē