• Kultūra
    Santa.lv
    Santa.lv
    21. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Dienvidaustrumāzijas mākslas kolekcija

    Mākslas muzeja RĪGAS BIRŽA 3. stāva Āzijas mākslas galerijā apskatāma Dienvidaustrumāzijas mākslas kolekcija. Tā piedāvā ielūkoties Dienvidaustrumāzijas daudzveidīgajā krāsu, rakstu, materiālu, tehniku, simbolu un tradīciju pilnajā kultūras mantojumā: «Dienvidaustrumāzija ir viena no daudzveidīgākajām pasaules daļām, kur gadsimtu gaitā vietējās tradīcijas saplūdušas ar blakus esošajām Indijas, Ķīnas, Austrālijas un Okeānijas kultūrām. Reģiona kultūras mantojumu ietekmējuši gan vēsturiskie jūras tirdzniecības ceļi, gan Eiropas koloniālās varas.»

    Vieta: Mākslas muzejs RĪGAS BIRŽA, Doma laukums 6

    Laiks: 10.00 – 18.00

    Ieejas maksa: Nav

    Vairāk


    Imants Vecozols. Gaismas laušana

    Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenās ēkas 2. stāva labā spārna zālēs ir apskatāma izstāde Gaismas laušana, kas veltīta gleznotāja un mākslas pedagoga Imanta Vecozola septiņdesmit gadu radošajai darbībai.

    «Imanta Vecozola vārds tiek saistīts ar klusajām dabām, bet viņa glezniecības prakse ir plaša un daudzveidīga. Mākslinieks pievērsies dažādiem žanriem – ainavām, portretiem, lauku sadzīves attēlojumiem un vērienīgām figurālām kompozīcijām. Autors strādā vairākās tehnikās – eļļa, tempera, akvarelis, pastelis un kolāža, praktizējot gan alla prima paņēmienu, gan pakāpenisku kompozīcijas būvēšanu ar daudzslāņu glezniecības metodi. Viņa daiļradi caurvij interese par latviešu dzīves, sadzīves un ikdienas portretējumu,» raksta izstādes organizatori.

    Izstādes kuratore: Agnese Zviedre

    Vieta: Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (Jaņa Rozentāla laukums 1)

    Laiks: 10.00 – 18.00

    Ieejas maksa: Nav

    Vairāk


    Rīga Confidential

    Rīga Confidential ir satikšanās punkts mākslas institūcijām, māksliniekiem un skatītājam, izglītojot un demokratizējot mākslas pārdošanas aktivitātes un veicinot mākslas insitūciju un mākslinieku atbalsta formas, raksta pasākuma rīkotāji. Rīga Confidential kopā pulcē starptautiskas glerijas un mākslas institūcijas no dažādām pasaules valstīm, lai iepazīstinātu Latvijas mākslas auditoriju ar jauniem vārdiem no aizraujošiem reģioniem un aktivizētu Rīgas laikmetīgās mākslas tirgus ainu.

    Mākslinieki: Tamar Botchorishvili, Fergus Feehily, Kristians Fukss, Richard Galling, Vedran Kopljar, Katy Cowan, Ieva-Kraule Kūna, Liudmila (Miša Skalskis un Milda Januševičiūte), Ieva Putniņa, Līva Rutmane, Anastasia Sosunova, Līga Spunde, Sigrid Viir, Elīna Vītola, Dardan Zhegrova.

    Vieta: Kim? (Sporta iela 2, k-1)

    Laiks: 12.00 – 18.00

    Ieejas maksa: Nav

    Vairāk


    Rīgas Fotogrāfijas biennāle NEXT 2023

    Rīgas Fotogrāfijas biennāle iir starptautisks laikmetīgās mākslas notikums, kas fokusējas uz vizuālās kultūras analīzi un māksliniecisku reprezentāciju. NEXT programmas uzmanība tiek pievērsta Baltijas, Ziemeļvalstu un citu Eiropas valstu jaunajiem māksliniekiem, kas vēl ir savas radošās karjeras sākumā.

    Vieta: Skatīt šeit

    Laiks: Skatīt šeit

    Ieejas maksa: 0 – 5 EUR

    Vairāk


    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē