• Rūpēties ir mīlēt. Skaistuma kouča Līgas Lūses labsajūtas formula

    Labsajūta
    Iveta Troalika
    Iveta Troalika
    20. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Andrejs Nikoforovs
    Skaistuma koučs un zīmola Eisenberg Paris zīmola pārstāve Latvijā Līga Lūse kopš bērnības aizrāvusies ar skaistumkopšanas izzināšanu un uzskata, ka rūpes par izskatu ir daļa no sevis mīlēšanas, kas atspoguļojas arī pašsajūtā un attiecībās ar apkārtējiem.
    1. Esi sev numur viens kaut uz 10 minūtēm! Man patīk sievietes apmācīt, kā rūpēties par sevi viegli un ātri. Divreiz dienā pareizi attīrīt sejas ādu un uzklāt krēmu – tas aizņem tikai dažas minūtes. 
    2. Attīrīt, tonizēt, mitrināt – triju soļu skaistumkopšanas formula, kas jāievēro no rīta un vakarā. Pasniedzot lekcijas, esmu secinājusi, ka sievietes bieži izlaiž vidējo posmu – losjonu vai toniku. Tas dziļi attīra un izlīdzina pH līmeni, lai āda ir gatava uzņemt krēma aktīvās sastāvdaļas. Man ikdienā jālieto augļskābes, jo sejas āda mēdz būt problemātiska, tāpēc izvēlos Biologique Recherche zīmola losjonu Lotion P50W.
    3. Esmu uzticīga Eisenberg micelārajam ūdenim. To var lietot arī acu zonai, un tas noņem arī ūdensnoturīgo grimu.
    4. Ik pa laikam sejas ādu lutinu ar procedūrām. Biorevitalizāciju jeb padziļinātu mitrināšanu veicu pēc ziemas, kad apkure ļoti izžāvē ādu, un vasaras beigās, kad esmu bijusi saulē. Reizi 2–3 mēnešos – attīrīšana ar ultraskaņu. Šogad esmu atklājusi Hifu procedūru jeb dziļas frekfences ultraskaņu, kas stimulē kolagēna iekšējo sintēzi. Par rezultātu esmu sajūsmā un plānoju to veikt reizi gadā.
    5. Vasarā obligāti sargāju seju ar saules aizsargkrēmiem. Nesen pētīju pirms gadiem desmit tapušas foto­grāfijas. Tagad man ir daudz labāka sejas āda nekā tolaik, kad bija 24–25 gadi un es cepinājos saulē, līdz izskatījos kā kraukšķīga, grilēta vistiņa.
    6. Labākais pretstresa līdzeklis – pastaigas straujā solī. Agrā jaunībā nepiepildīju sapni un netiku uz Tomorrowland festivālu, tad nu tagad austiņās uzlieku viņu mūzikas kanālu un ļoti ātrā tempā eju. Nostaigāju 5–10 kilometrus un atkal jūtos labi.
    7. Ikdienā sporta zālē trenējos pēc man izveidotas programmas, jo īpaši ir jārūpējas par kājām. Agrāk darbu veicu, stāvot kājās, – tas ir ietekmējis veselību, tāpēc mana sportošanas programma drīzāk ir fizioterapija un vingrojumi muskuļu nostiprināšanai.
    8. Mana vājība ir augstpapēžu kurpes. 10 centimetru papēdis ir mans standarts. Ilgi meklēju, bet nu esmu atradusi perfektu apavu zīmolu Le Silla. Šīs kurpes ir dārgas, tāpēc sagaidu atlaides vai medīju tās itāļu outlet veikalos. Tās ir katra centa vērtas – perfektu liesti un ļoti kvalitatīvi nostrādātas, jo ir roku darbs. Nopērkamas arī lesilla.com.
    9. Lai sakārtotu domas, kārtoju māju un kaut ko pamainu interjerā. Man patīk nomainīt detaļas – spilvenus, glezniņas, mest ārā nevajadzīgo, visu sagrupēt un organizēt. Tā kā viena rūpējos par Eisenberg Paris zīmolu Latvijā, mājās bieži stāv produktu paraugi, dekorācijas no pasākumiem, maisiņi… Vēlu vakarā varu ķerties pie kārtošanas un tikai tad, kad viss ir salikts pa plauktiņiem, aiziet mierīgi gulēt.
    10. Garderobē ievēroju principu: ja kaut ko jaunu nopērku, tad kaut ko arī izmetu. Vienīgais, no kā nespēju atteikties, ir kurpes. Ja esmu nopirkusi jaunus apavus, vienmēr metīšu ārā kaut ko citu.
    11. Mana mīlestības valoda ir dāvanas, un es bieži pasniedzu pašceptu torti. Mana mīļākā konditore ir Diāna Goba, esmu sajūsmā par viņas meistarklasēm. Kūkas pēc Diānas receptēm izdodas tādas, ka cilvēki neticīgi jautā: «Nopietni? Tu pati cepi!?»
    12. Mana laime ir atkarīga no manu mīļo cilvēku veselības. Pēdējā mēneša laikā piedzīvoju milzīgu emociju virpuli, biju blakus un rūpējos par tuvinieku, kam pēkšņi atklāja nopietnu slimību. Redzot pacientus slimnīcā, varu droši teikt – mēs tik daudz čīkstam par sīkumiem. Man tā bija jauna dzīves pieredze, kas mācīja pieticību un pateicību.
    13. No uztura gandrīz esmu izslēgusi pienu un daudzus tā produktus. Man, meitenei, kas augusi laukos un joprojām mācētu izslaukt govi, bija pārsteigums, ka mans organisms pienu nepanes. Lietoju augu pienu, un viss ir kārtībā.
    14. Lai zaudētu svaru, saderēju ar draugu. Kovida laikā ļoti daudz gatavoju, diemžēl arī pieņēmos svarā. Sākumā tiešām skaitīju kalorijas, tagad ēdu visu, bet izvēlos mazākas porcijas.
    15. Mans grēcīgais našķis ir kafija ar kruasānu. Mīļākā vieta, kur to baudīt Rīgā, – Kūkotava épicerie Dzirnavu un Tērbatas ielas stūrī.
    16. Uzacis ir mūsu sejas rāmis. Kovida laikā izmācījos par uzacu speciālisti, lai pati sev tās vienmēr varu uzturēt tādas, kā man patīk. Izlīdzināts sejas ādas tonis (tam izmantoju Eisenberg Paris pūderkrēmu) un sakoptas uzacis – tie ir divi mani ikdienas must-have.
    17. No bērnības manas mīļākās grāmatas ir Mazais princis un Vinnijs Pūks. Šad tad tās pāršķirstu un sajūsminos, cik skaisti un precīzi ir izteiktas domas par draudzību, patiesu kopā būšanu un palīdzēšanu.
    18. Reizi nedēļā – masāža. Man ļoti patīk, kā masiere ar rokām kārtīgi izdzenā limfu. Tas man arī palīdzēja, kad sāku atgriešanās ceļu uz slaido līniju.
    19. Sarkanais! Lūpukrāsā, kurpēs vai somiņā. Sarkanais vērš uzmanību uz sevi, un neviens vairs nemana sagurušās acis. Kad birst komplimenti, uzlabojas pašsajūta, un es tiešām arī jūtos labāk. Man ir kādas 20 dažādu sarkano toņu lūpukrāsas.
    20. Šodien ir jauna diena, un tā sāksies pozitīvi – tas varētu būt mans moto. Ja pamostoties spīd saule – lieliski! Smejos, ka esmu saules atkarīgā. Bet, pat ja ir apmācies un vakardiena nav bijusi tik veiksmīga, vienmēr sevi noskaņoju – katra diena ir jauns sākums. Uzlieku smaidu un dodos pasaulē.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē