• Lielā tīrīšana! 7 lietas, ko noteikti vajag izmest

    Stils un mode
    Inga Volkova
    5. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: pexels
    Ir īstais brīdis, lai izrevidētu plauktus, skapjus un kumodes. Ne viss ir jāizmet – labas mantas var ziedot. Taču viens ir skaidrs: atbrīvojoties no liekā, būs vairāk gaisa un kārtības.

    Dārgu zīmolu maisiņi

    Kā zināms, katram latvietim ir maisiņš, kurā glabājas citi plastmasas maisiņi. Grozies, kā gribi, bez tiem iztikt nevar. Toties pilnīgi nevajadzīgi mājās mēdz krāties papīra vai plastikāta maisiņi, kurus izsniedz labu zīmolu veikalos. Parasti tie ir diezgan glīti, tāpēc žēl izmest, un savu reizi arī noder, tomēr krāt nav vērts. Vēl vairāk tas attiecas uz vīna dāvanu maisiņiem, kuri praktiski nav izmantojami nekam citam.

    Veci rēķini

    Ir saprotama vēlme uzturēt kārtību privātajā grāmatvedībā, un ir situācijas, kad ļoti vajadzīgs kāds senāks rēķins, taču daudz ērtāk tos glabāt ieskenētus vai nofotografētus.

    Kosmētikas produktu paraudziņi

    Tos mums iedod veikalā, tos savācam viesnīcas numuriņā (galu galā par visu samaksāts), un, re, vannasistabā jau vesela kaudze miniatūru paciņu, kastīšu un pudelīšu! Ir ērti tādus paņemt tūrisma pārgājienā vai uz sporta klubu, bet tas tiešām jādara. Jo arī paraugiem ir derīguma termiņš.

    Padzīvojusi gultasveļa

    Ne tikai nomazgāta un paplukusi, dažkārt gultasveļa vienkārši ir morāli novecojusi. Vecmodīgu blūzi nevelkam, bet gultasveļa – kurš tad to redz? Patiesībā tieši gultasveļa ir tā, ko uzvelkam burtiski katru dienu, precīzāk, nakti. Varbūt vērts nomainīt?

    Vecie telefoni

    Arī jums mājās droši vien glabājas kāds vecs mobilais telefons, kas tik tikko dvesa vai neatbilda vajadzībām, tāpēc tika nomainīts. Taču ārā bail mest – ja nu kas gadās ar jauno? Labi, vienu drošībai var paglabāt, taču – tikai vienu. Galvenais, lai nesāk veidoties kolekcija.

    Vārdnīcas, ceļveži un kartes

    Tas viss šobrīd atrodams internetā, turklāt ātrāk un labākā kvalitātē. Kartēm un ceļvežiem gan mēdz būt arī pievienotā emocionālā vērtība – ar pildspalvu iezīmēti maršruti, smieklīgas piezīmes…

    Vientuļās zeķes

    Acīmredzot tiešām pastāv kāda vientuļo zeķu valstība, kurā tās nokļūst taisnā ceļā no veļas žāvētāja. Tās ļoti reti atgriežas, tāpēc jāatvadās no atvilktnē skumstošajām pāra otrajām pusēm. (Tam gan ir risinājums – pirkt vairākus vienādus zeķu pārus, tad atvilktnē var veidoties jauns pāris.)

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē