• Vēdera plastika – iespēja atgūt skaistu, gludu vēderu un šauru vidukli

    Reklāmraksts
    13. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Grūtniecība ir skaists, bet arī pārmaiņām bagāts laiks sievietes dzīvē. Vienas no lielākajām skar ķermeni, sevišķi vēderu. Deviņus mēnešus tas aug kopā ar gaidāmo mazuli. Bērniņam piedzimstot, ir pilnīgi skaidrs, ka vēders nav un nevar būt tāds, kāds tas bijis pirms tam. Vismaz ne uzreiz. Vienai daba devusi iespēju ātrāk atgūties un atgriezties savā iepriekšējā izskatā, citām tas prasa ilgāku laiku, reizēm pat pārāk ilgu.

    Kā atgūt gludu un skaistu vēderu var palīdzēt plastikas ķirurgs?

    DOD VĒDERAM LAIKU! Nekas nenotiek uzreiz. Ja vēderam bija nepieciešami deviņi mēneši, lai tas lēnām izaugtu, tagad tu nevari prasīt, lai tas saraujas atpakaļ iepriekšējos izmēros pāris nedēļu vai pat mēnešu laikā.

    VĒDERA PLASTIKA – GARANTĒTS REZULTĀTS. To varētu dēvēt par radikālāko, taču, nenoliegsim, efektīvāko veidu, kā tiešām atgriezties pie tā paša un bieži pat vēl skaistāka vēdera, nekā tas bijis pirms grūtniecības. Vēdera plastikas operācijām ir divi veidi.

    Pilna vēdera plastika – to veic tad, ja problēmas ir gan zem nabas, gan virs tās. Šajā gadījumā visa nekvalitatīvā āda no nabas līdz kaunuma rajonam tiek noņemta. Savukārt āda, kas virs nabas ir elastīga, spēj pārvilkties pāri vēderam kā elastīgs topiņš. Pacientu tipiskais jautājums – kur paliek naba? Vispirms tā tiek atbrīvota un tad ievietota savā jaunajā vietā. Tādējādi tiek likvidēta ādas kabata, krokas un iegūts pilnīgi gluds vēders.

    Mazā vēdera plastika – tās laikā sakārto tikai zonu zem nabas, likvidējot atslābušu ādu, liekus taukaudus, strijas. Šīs operācijas laikā naba netiek skarta. Diastāze tiek salabota tikai zem nabas un dažos gadījumos pāris centimetru virs tās.

    Galvenais, kas jāzina par šo operāciju. Pirmkārt, tā tiešām ir iedarbīga, ar ilgstošu rezultātu, taču ieteicama tad, ja atkārtota grūtniecība vairs nav plānota. Šī korekcija fizioloģiski neliedz turpmāk palikt stāvoklī un iznēsāt bērniņu, taču var gadīties, ka pēcāk operācija atkal jāatkārto, jo vēders būs atkal izstaipījies. Otra būtiskā lieta – vēdera plastikas operācija nav paredzēta, lai atbrīvotos no liekā svara. Reizēm var gadīties, ka sievietei sākotnēji jāatbrīvojas no liekās tauku kārtiņas, pirms var veikt šo operāciju.

    Par atkopšanos pēc vēdera plastikas stāsta klīnikas Aesthetica plastikas ķirurģe un mikroķirurģe Marta Rudakovska: 

    «Atlabšana ilgst aptuveni trīs mēnešus. Vissvarīgākās ir tieši pirmās divas nedēļas, kad jādzīvo mierīgā režīmā. Šajā laikā jāpiedomā, kā veikt ikdienas aktivitātes, kā pareizi gulēt, sēdēt. Mēnesi pēc operācijas pamazām var atsākt sportošanu – sākumā var patrenēt kājas, muguru, sākt ar vienu vēderpresi dienā un tad skaitu ar katru dienu palielināt.

    Lai saturētu vēderu, mēnesi ir jāvalkā speciāla koriģējoša korsete. Pēc tam nedēļas laikā no korsetes pāriet uz koriģējošajām biksītēm ar augstu vidukli un ar laiku atgriežas pie parastās apakšveļas.

    Agrīnajā pēcoperācijas periodā tiekamies ar pacienti vairākas reizes, skatāmies, kā viss dzīst, pārsienam, pēc tam jādodas uz konsultāciju pēc diviem mēnešiem. Ja ir kādi jautājumi vai neskaidrības, satiekamies biežāk.

    Gatavojoties operācijai, aktuāls ir jautājums par rētām, tāpēc jau konsultācijā izstāstām un parādām, kādas atkarībā no korekcijas apjoma tās būs. Tas, kā rēta dzīs un veidosies, ir atkarīgs no ķermeņa īpašībām. Lai rēta pilnībā izveidotos, vajadzīgi 6 līdz 12 mēneši. Sākumā rētas ir sarkanas, pabiezas, jutīgas, taču paiet laiks un tās kļūst gaišākas un mīkstākas. Ļoti svarīga ir arī rētas kopšana. Ja rēta kaut kur kļuvusi biezāka, pēc tam to var piekoriģēt. Pēc laika ir iespēja veikt arī rētu mikropigmentāciju vai lāzerterapiju, bet iespējams, ka nav jādara nekas, jo rēta ir tik tikko pamanāma.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē