• Tik skaista kā tagad neesmu bijusi nekad!

    Reklāmraksts
    14. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Jau vairākus gadus klīnika Aesthetica veic labdarības plastiskās operācijas, dodot iespēju kādam no akcijas dalībniekiem būtiski uzlabot dzīves kvalitāti un celt pašapziņu. Šogad māmiņu bezmaksas pārvērtību akcijas laikā plastikas ķirurģe Dr. Marta Rudakovska veica krūšu un vēdera korekciju divu meitu (13 un 6 gadi) mammai Zanei (39). Pieredzē dalās Zane, kas jau vairākus gadus bija strādājusi pie sava ķermeņa uzlabošanas, taču pašas spēkiem visu paveikt tomēr nebija iespējams.

    Mīnus 50 kilogramu!

    «Pēc otrās meitas piedzimšanas man bija pamatīgs liekais svars. Grūtniecības laikā pieņēmos par 30 kilogramiem, hormonālās izmaiņas un būšana mājās ar mazu bērnu – tas viss sakrājās lielā trīsciparu skaitlī. Kad pēc bērna kopšanas atvaļinājuma man vajadzēja atgriezties darbā, tas deva motivāciju, lai sāktu ceļu uz svara samazināšanu. Mainīju uztura paradumus, ieklausījos savā ķermenī, atradu savu pieeju un sāku sportot – sāku ar tenisu, pēc tam pievērsos arī spēka treniņiem. Un tā triju gadu laikā atbrīvojos no 50 liekajiem kilogramiem. Taču, lai kā vingrotu un lai cik intensīvi sportotu, nekādi nevarēju uzlabot vēdera stāvokli, un svara zaudēšanas dēļ arī krūtis bija zaudējušas apjomu un formu.

    Jau kādu laiku biju domājusi par krūšu korekciju un vēdera plastiku – tā bija kvēla vēlēšanās, taču nevarēju saņemties, un, protams, tas prasīja lielus finanšu ieguldījumus. Tad kādu vakaru sociālajos tīklos ieraudzīju informāciju par iespēju pieteikties māmiņu pārvērtībām klīnikā Aesthetica. Nākamajā dienā uzrakstīju pieteikumu, pastāstīju par sevi un to, ko esmu sasniegusi pati saviem spēkiem, nosūtīju savas fotogrāfijas. Liels bija prieks un pārsteigums, ka jau pēc nedēļas ar mani sazinājās, un es devos uz pirmo konsultāciju pie plastikas ķirurģes Dr. Martas Rudakovskas.»

    Izlikos, ka viss ir labi

    «Atceros, kad lūdzu savai māsai, lai mani nofotografē akcijas pieteikumam, viņa jautāja: «Kāpēc tev to vispār vajag darīt?» Biju iemācījusies radīt labu iespaidu par savu izskatu, valkāju stingrās korsešbiksītes, kas saturēja izstaipīto vēderu, un push up krūšturi, biju satrenējusi krūšu augšdaļu. Ar drēbēm mugurā izskatījos labi, bet, kad māsa mani ieraudzīja bez krūštura, viņa bija šokā. «Tev noteikti jāpiedalās! Pat ja tevi neizvēlēsies šajā akcijā, tev operācijai jāpiesakās pašai!»

    Vēl pēc nedēļas saņēmu ziņu, ka esmu izraudzīta māmiņu pārvērtībām. Mani pārņēma neticība un vienlaikus milzīgs prieks. Jutos tik laimīga, ka vienā reizē varēšu uzlabot gan vēdera, gan krūšu izskatu.

    Devos vēl uz vienu konsultāciju pie dakteres Rudakovskas, kur jau izrunājām visas operācijas nianses. Iepriekš nebiju aizdomājusies, ka man būs jāpieņem būtisks lēmums – kāda izmēra un veida krūšu implantus izvēlēties (ir gan anatomiskie, gan apaļie implanti). Gribēju, lai krūtis ir formīgas un pietiekami apjomīgas – tik lielas, kā man bija iepriekš, pirms zaudēju lieko svaru. Man ļoti palīdzēja Dr. Rudakovska, sakot: «Es redzu, kā tev mirdz acis! Tev vajag šo izmēru!» Viņa mani iedrošināja! Jā, ir mazliet bail, ka krūtis ar implantiem izskatīsies pārspīlēti lielas. Bet, kad to izdari, pierodi pie jaunā krūšu apjoma (dzīšanas process ilgst trīs četrus mēnešus) un mazinās tūska, tad saproti, ka rezultāts ir tieši tāds, kā izsapņots. Es noteikti izdarīju pareizo izvēli.»

    Operācijas norise

    «7. jūnijā man veica operāciju – krūšu pacelšanu, palielināšanu un pilnu vēdera plastiku. Lai gan vēdera muskuļi bija uztrenēti, liekās ādas priekšautiņš tos slēpa. Tāpat grūtniecības bija atstājušas pēdas izteiktas diastāzes formā. Šīs lietas var koriģēt tikai pie ķirurga. Agrāk man bija diezgan kuplas krūtis, bet līdz ar bērnu zīdīšanu un svara zudumu tās kļuva ļoti, ļoti mazas – krūts audu biezums bija tikai divi centimetri. Tagad mans vēders ir perfekts, un tik skaistas krūtis kā šobrīd man nav bijušas nekad!

    Parasti pēc šādas operācijas var doties mājās jau nākamajā dienā, taču man bija iespēja uzkavēties ilgāk – trīs dienas klīnikas viesu apartamentos atpūtos no ikdienas rūpēm un biju mediķu tuvumā. Godīgi sakot, sāpes pēc ķeizargrieziena bija daudz lielākas nekā pēc plastiskās operācijas.

    Darbā biju paņēmusi divu nedēļu atvaļinājumu un nevienam neteicu, ko darīšu. Kolēģi arī tagad neko par to nezina. Pēc operācijas bija miera režīms un zināmi ierobežojumi. Ikdienā man ļoti palīdzēja lielā meita.

    Mēnesi pēc operācijas pakāpeniski drīkstēju atsākt sportošanu – vispirms tikai ar ķermeņa lejasdaļu. Pēc operācijas vingrinājumus uzsāku drošā vidē – pie fizioterapeita. Tagad jau esmu atgriezusies pie iepriekšējā treniņu ritma – vingroju divas trīs reizes nedēļā. Tenisu gan vēl kādu brīdi nedrīkstēšu spēlēt, jo ir vajadzīgs laiks, lai krūšu implanti iesēžas savā vietā. Pēcoperācijas periods ir komandas darbs – tā ir mana atbildība, kā ievēroju ārsta norādījumus. Darbs ar sevi turpinās, jo tagad nedrīkstu pieņemties svarā. Apsolījos, ka godam nesīšu to, ko ārsti paveica mana ķermeņa labā. Es to ļoti novērtēju! Tā ir ļoti liela pievienotā vērtība, jo mainās ne tikai izskats, bet arī iekšējā pasaule un ikdienas ieradumi.

    Sākumā nespēju noticēt, ka ķermenis ir tik ļoti mainījies. Man derēja tie paši apģērbi, ko valkāju pirms tam, bet izskatījos pilnīgi citādi. Jutos tik sievišķīga! Likās, ka tā ir kā balva par smago cīņu, lielo darbu, ko esmu paveikusi, samazinot svaru. Tagad esmu kļuvusi daudz pašpārliecinātāka un atvērtāka. Esmu arī pārliecinājusies, ka ir vērts ieguldīt sevī. Bieži vien ir tā, ka sievietēm pirmajā vietā ir māja un bērni un tikai pēc tam, ja paliek laiks un nauda, ir pašas vajadzības. Un tad tu sevi kā sievieti atstāj pēdējā vietā. Tagad tiešām saprotu, ka viss ir iespējams, – ir jādara un jācenšas sasniegt savus mērķus. Paldies, ka man tika dota šāda iespēja. Mana dzīve patiešām ir kardināli mainījusies!»

    Pēc operācijas mierīgā režīmā

    Klīnikas Aesthetica plastikas ķirurģe Dr. Marta Rudakovska

    «Šogad pieteikumus bezmaksas māmiņu pārvērtībām bija atsūtījušas vairāk nekā simts sieviešu. Veicot rūpīgu atlasi vairākās kārtās, uz konsultāciju uzaicināju piecas māmiņas, lai ar viņām iepazītos tuvāk. Izdarot izvēli par labu operācijai, jāņem vērā vairāki aspekti – gan māmiņas vispārējais veselības stāvoklis, gan emocionālais stāvoklis, gan ķirurģiskais apjoms, kas ir jāpaveic. Būtiski arī tas, cik sievietei ir bērnu, kad bijušas pēdējās dzemdības, vai viņa vēl plāno bērnus, kāds ir ķermeņa svars. Izvēlējāmies Zani, jo viņa mērķtiecīgi bija ieguldījusi ļoti lielu darbu, lai samazinātu svaru, un aktīvi sportoja.

    Zanei nebija vienkāršākais gadījums – pēc bērnu zīdīšanas un svara zaudēšanas krūtis bija kļuvušas tukšas, ar ļoti mazu apjomu, savukārt vēderam bija liekā āda, rēta no citas operācijas, diastāze, bija jāatjauno muskuļu korsete. Operācija noritēja veiksmīgi, un ar rezultātu tiešām esam apmierināti. Arī pēcoperācijas periodā paciente bija pozitīvi noskaņota un rūpīgi ievēroja nosacījumus.

    Atkopšanās pēc vēdera un krūšu plastikas ilgst aptuveni trīs mēnešus. Vissvarīgākās ir tieši pirmās divas nedēļas, kad jādzīvo mierīgā režīmā, jo ir asiņošanas iespējamības risks. Šajā laikā jāpiedomā, kā veic ikdienas aktivitātes, cik augstu var celt rokas, kā pareizi gulēt, sēdēt. Mēnesi pēc operācijas pamazām var atsākt sportošanu – sākumā var patrenēt kājas, muguru, bet vēderpresi sākt ar vienu dienā un tad skaitu ar katru dienu palielināt.

    Ja ir veikta krūšu palielināšana, pacelšana un implants ir ievietots zem krūts muskuļa, kā tas bija Zanei, mēnesi pēc operācijas ir jānēsā speciāls krūšturis ar lenti, kas notur muskuli vietā un neļauj implantu stumt uz augšu. Lai saturētu vēderu, mēnesi ir jāvalkā speciāla koriģējoša korsete. Pēc tam nedēļas laikā no korsetes pāriet uz koriģējošām biksītēm ar augstu vidukli un ar laiku atgriežas pie parastās apakšveļas. Jāņem vērā, ka pirmos divus trīs mēnešus krūšu forma vēl mainīsies, un šajā laikā ir ļoti svarīgi, lai ir ērts un saturošs krūšturis.

    Agrīnajā pēcoperācijas periodā tiekamies ar pacienti vairākas reizes, kad skatāmies, kā viss dzīst, pārsienam, pēc tam uz konsultāciju jādodas pēc diviem mēnešiem. Ja ir kādi jautājumi vai neskaidrības, satiekamies biežāk. Jāatceras, ka obligāts ir ikgadējs krūšu ultrasonogrāfijas izmeklējums.

    Gatavojoties operācijai, aktuāls ir jautājums par rētām, tāpēc jau konsultācijā izstāstām un parādām, kādas atkarībā no korekcijas apjoma tās būs. Tas, kā rēta dzīs un veidosies, ir atkarīgs no ķermeņa īpašībām. Lai rēta pilnībā izveidotos, vajadzīgi 6 līdz 12 mēneši. Sākumā rētas ir sarkanas, pabiezas, jutīgas, taču paiet laiks un tās kļūst gaišākas un mīkstākas. Ļoti svarīga ir arī rētas kopšana. Ja rēta kaut kur kļuvusi biezāka, pēc tam to var piekoriģēt. Pēc laika ir iespēja veikt arī rētu mikropigmentāciju vai lāzerterapiju, bet iespējams, ka nav nekas jādara, jo rēta ir tik tikko pamanāma.

    Mums ir liels prieks, ka nu jau vairākus gadus gan akciju laikā, gan ikdienā palīdzam mainīt dzīvi tik sirsnīgiem, motivētiem, stipriem un talantīgiem cilvēkiem. Spēt radīt pašpārliecību un prieku, reizē uzlabojot veselību, ir liels gandarījums. Paldies Zanei par drosmi, sadarbību un atklātību, kas nu jau palīdz arī citām sievietēm pieņemt lēmumu un kļūt laimīgākām!»

    Sadarbībā ar klīniku

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē