• Tehnika, kam pa spēkam ir viss

    Ievas Dārzs testē
    4. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Matīss Markovskis
    Katrs dārza mīļotājs, kas nav pirmo gadu ar pīpi uz jumta, zina – ja vajag kvalitatīvas dārza šķēres, izcilas sēklas vai topa mēslojumus un augu aizsardzības līdzekļus, jādodas uz Agrimatco. Tas ir kvalitātes standarts, un dārzkopji to novērtē. Tagad Agrimatco produktu klāstam piepulcējušies zīmoli Sabo un Solis – šiem ražotājiem rūp, lai ar viņu tehniku dārza darbi veiktos no rokas.

    IZCILS ZĀĢIS SIEVIETĒM. Ginta Auzniece-Jaunzeme, IEVAS Dārza galvenā redaktore, atzīstas, ka zāģējusi savā dzīvē ir tikai vīram pa nerviem, bet, fotogrāfa Matīsa un Agrimatco pārstāvja Jura Stroda iedrošināta, ņem rokās Sabo CS25 akumulatora zāģi un ķeras pie darba. «Super, nekas pat nav jādara, tikai turi, un zāģis pats nogriež koka šķēlīti. Nezināju, ka tas ir tik vienkāršs pasākums! Šis zāģis ir tiešām kompakts, svars kopā ar bateriju ir nedaudz vairāk par pieciem kilogramiem – kā radīts dāmām. Profesionālai koku gāšanai nederēs, bet maziem piemājas darbiņiem – izcils. Izzāģēt zarus kokiem, sazāģēt malku ugunskuram… Akumulators darbojas 45 minūtes. Komplektā divas ķēdes un divas sliedes – lielāka un mazāka, īsāka. Nomainīt pret šaurāku ķēdi un sliedi var reizēs, kad nepieciešams piekļūt šaurākām vietām – piemēram, blīvāk saaugušiem zariem. Patīkami, ka komplektā ir iekļauts gan akumulators, gan tā lādētājs. Atkarībā no lādēšanas stacijas iespējami divi akumulatora uzlādes laiki – izmantojot ātro uzlādi, akumulators atkal būs pilns un lietojams divās stundās, bet, ja izmanto standarta lādētāju, uzlāde aizņems 5–6 stundas.»

    PĻAUJMAŠĪNA SABO 47-PRO VARIO. «Pats niknākais no Sabo pļaujamaparātiem – ļauj nopļaut pat 5000 kvadrātmetru plašu laukumu, turklāt bez pūlēm to izdarīs pat tādās vietās, kur simts gadus neviens neko nav pļāvis un kur saauguši ciņi un vārpatas. Šai mašīnai ir arī liela benzīna ietilpība – 6 litri. Var pļaut bez brīvdienām!» teic Agrimatco pārstāvis Juris Strods.

    VIENS SOLIS 26 TRAKTORS VISIEM DARBIEM. «Zinu, ka tādu novērtētu mans tētis un vīratēvs – aizmugurē tam pievienojama augsnes frēze, zāles pļaušanas panna, vagotājs, sniega lāpsta… Vārdu sakot – visi lielie darbi, ko vēlies dārzā darīt, izdarāmi ar vienu ierīci. Papildus iespējams pasūtīt arī jumtiņu. Un šāds mazs traktoriņš ir itin labi saprotams arī mums, dāmām,» vērtē IEVAS Dārza galvenā redaktore Ginta Auzniece-Jaunzeme.

    PĻAUJMAŠĪNAS, KO IEKĀROT. Zīmola Sabo pļaujmašīnas Latvijā ir jaunpienācējas dārza tehnikas zīmolu klāstā, darbināmas gan ar benzīnu, gan ar akumulatoru. Īpašais? Teju visām pļaujmašīnām ir alumīnija korpusi, kas nozīmē, ka tie nerūsē un nepūst, kā nereti notiek ar citiem materiāliem skābās vides dēļ, ko rada pļauta zāle. Alumīnija korpuss ir izturīgāks arī pret deformācijām un triecieniem. Visi pļaujmašīnu modeļi aprīkoti ar gultņiem. Vēl vairāk – profesionālās sērijas pļaujmašīnas, ko var atpazīt pēc zaļās krāsas, aprīkotas pat ar adatu gultņiem. Ko tas nozīmē darba darītājam? To, ka ražotājs domā par to, lai pļaujmašīnas riteņi laika gaitā neizļogās, kā arī lai būtu vieglāk un patīkamāk ierīci stumt. Kur paliks nopļautā zālīte? Atkarībā no modeļa iespējas ir vairākas – savākt grozā, sasmalcināt un izšaut uz sānu… Dažiem modeļiem iespējams atvienot grozu, nomainīt pļaušanas nažus un īsā mirklī pārveidot ierīci par tādu, kas nopļauto zālīti sasmalcina, pārvērš par mulču. Vēl viena forša fīča Sabo pļaujmašīnām – atkarībā no modeļa tās iespējams ieslēgt ar starta pogu, ko īpaši novērtē daiļais dzimums. Arī bremžu funkcija ir patīkama ekstra. Piemēram, ja jāapbrauc kāds laukumiņš vai celiņš, kuru nevajag pļaut, nav jānoslāpē pļaujmašīna, bet tikai jānospiež bremze. Mašīna turpinās rūkt, bet nepļaus. Kad pārstumies uz vietu, kur atkal jāpļauj, atlaid bremzi, un mašīna turpinās pļaut. Tāpat Sabo pļaujmašīnām ir izcili vienkārši regulējams pļaušanas augstums – tikai jāpiespiež podziņa un jāpavelk pļaujmašīnas korpuss uz augšu vai uz leju. Profesionālās sērijas pļaujmašīnām pat iespējams regulēt katru ratu atsevišķi, kas nozīmē, ka zālienā var veidot interesantus zīmējumus.

    SABO LAPU PŪTĒJS LB-934. Viegls un jaudīgs instruments jebkuru bioloģisko gružu (piemēram, lapu, zāles, sūnas) aizpūšanai. Maksimālais gaisa plūsmas ātrums ir 209 km/h ar iespēju to regulēt. Viena akumulatora darbības laiks – 45 minūtes. Baterijas uzlādes laiks – 2–3 stundas. Bez baterijas ierīce sver vien 2,15 kg. Un, starp citu, vai zināji, ka lapu pūtējs var būt arī noderīgs palīgs traktora radiatoru iztīrīšanai, ja pie rokas nav kompresora?

    SUPERŠĶĒRES. Ginta Auzniece-Jaunzeme, IEVAS Dārza galvenā redaktore: «Ne viens vien dārza profesionālis man intervijās atzinis, ka jau gadiem ilgi izmanto tikai un vienīgi Felco dārza šķēres, arī profesionāli arboristi uzteic šī ražotāja šķēres un nažus koku vainagu veidošanai. Un tas man personīgi ir kā drošības garants – ja to atzīst profesionālis, tā tiešām ir laba manta. Esmu rokās turējusi vairākus Felco modeļus, bet īpaši mani pārsteidzis modelis ar kustīgo rokturi, kas ir labākā recepte pret tulznām uz plaukstām un karpālā kanāla iekaisumu (tie, kas daudz strādā ar rokām, zina, par ko runāju). Doma tāda – tas šķēru rokturis, kas iegulst plaukstā, kustas, it kā rotē līdzi plaukstas kustībām, tāpēc, saspiežot šķēru rokturus, jāpieliek mazāks plaukstas spēks. Starp citu, Austrijā, kur cilvēki pa astoņām darba stundām strādā vīnogu laukā, vācot ražu, šāds rokturis esot neatsverams ieguvums, jo atvieglo delnas noslodzi par 30 procentiem, un šādas šķēres dārzkopjiem pat tiekot dāvinātas izlaiduma dienā. Bet – derēs arī darbaholiķiem, kas uz visu dienu var pazust savā dārzā.»

    3 iemesli, kāpēc izvēlēties Sabo tehniku

    • Jo uzņēmumam ir savs iekšējais goda standarts un cieņa pret klientu. Proti, instrumentu alumīnija korpusiem ir 15 gadu garantija, un rezerves daļas var iegādāties vēl 10 gadus pēc tam, kad konkrētais modelis vairs netiek ražots.
    • Uzņēmums ir zaļi domājošs, paredzot, ka viens instruments godam kalpos ilgi, tādējādi samazinot iespēju veidot jaunus atkritumus izmestas, nolietotas tehnikas veidolā.
    • Jo instrumentiem piemīt pārdomāta vācu kvalitāte un ergonomija katrā detaļā, lai ar tehniku nepārpūloties varētu strādāt gan ļaudis gados, gan dāmas.

    Pļaujmašīnām ir alumīnija korpusi, kas nozīmē, ka tie nerūsē un ir izturīgāki pret deformācijām un triecieniem.

    Materiāls tapis sadarbībā ar Agrimatco.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē