• SPA zonas izveide mājās: idejas un padomi, ar ko sākt

    Reklāmraksts
    25. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Laikā, kad ikdienas stresa līmenis ir augstāks kā jebkad agrāk, uzturēt labu fizisko un garīgo pašsajūtu ir ļoti svarīgi. Lielisks veids, kā par sevi parūpēties, ir savas spa zonas izveide mājās, jo tā paver neierobežotas iespējas gūt baudu ķermenim un garam un ļauj atgūt mieru un harmoniju.

    Kādas ir mājas spa zonas priekšrocības

    Personīgās spa zonas izveidei mājās ir vairāki būtiski ieguvumi. Tā pavisam noteikti risina šodien tik aktuālo problēmu – laika trūkumu. Tā vietā, lai pētītu dažādos spa piedāvājumus, veiktu rezervācijas, gaidītu pierakstu un pēc tam vēl pavadītu laiku ceļā uz šiem centriem, mājas spa relaksācija būs pieejama vien rokas stiepiena attālumā jebkurā diennakts laikā.

    Ar mājas spa ik diena var būt tava spa diena!

    Taču, bez jau minētajām priekšrocībām, lielākais ieguvējs no mājas spa zonas izveides būs tavs ķermenis, jo tā:

    • sniegs vispārēju relaksāciju un baudu maņām,
    • mazinās stresa līmeni,
    • atvieglos sāpes un mazinās saspringumu muskuļos un locītavās pēc intensīva fiziskā treniņa vai nogurdinošas dienas darbā,
    • nomierinās nervu sistēmu un uzlabos miega kvalitāti.

    Turklāt tas ir svarīgi ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērnu veselībai un viņu emocionālajam līdzsvaram.

    Kas ir mājas spa zona

    Cilvēkiem bieži šķiet, ka spa zonas izveide mājās ir kaut kas sarežģīts un neiespējams. Taču tā nav!

    Mājas spa zonu var veidot:

    • sauna,
    • tvaika pirts,
    • infrasarkano staru pirts,
    • masāžas vanna, bieži sauktu arī par džakuzi,
    • sāls istaba vai tās elementi,
    • kontrastu duša.

    Spa zonu var papildināt arī ar auksto baseinu, vai silto baseinu ar masāžām un pretstraumi.

    Bez tam mūsdienās spa zonas izskats var tikt pieskaņots ikviena gaumei un sajūtām, kopējam mājokļa dizainam un arhitektūrai, jo apdares materiālu un formu iespējas ir ļoti plašas. Atbilstošs un zonējumu izceļošs apgaismojums un interjera detaļas šai zonai piešķirs papildu estētiskumu un radīs vēlamo noskaņu.

    Ar ko sākt, ja vēlies izveidot spa zonu mājās

    Lai izveidotu mājās spa zonu, nav nepieciešama ārkārtīgi liela platība. Jaunākās tehnoloģijas, funkcionāls un gudrs telpas plānojums ļauj izveidot mini spa zonu vien dažos kvadrātmetros. Sapni par savu spa zonu var īstenot kā dzīvoklī, tā privātmājā, kā jaunā projektā, tā jau esošā būvē.

    Sākot domāt par mājas spa zonas izveidi, SPA Servisa centrs speciālisti iesaka atbildēt uz šiem trīs jautājumiem:

    1. ko es vēlos?

    Vai personīgā spa zona mājās tiks veidota, lai relaksētos, rūdītos, aktivizētu enerģiju? Vai šī būs vieta individuālai relaksācijai, romantiskai divvientulībai ar partneri, atpūtai ar draugiem vai ģimenes lokā?

    2. kur es to varu realizēt?

    Veidojot jaunu projektu, spa zonai uzreiz plānojumā var paredzēt speciālu vietu. Mājas spa zonas izveidei var tik veidota arī piebūve, bet var tikt izmantotas arī jau esošās telpas – pagraba zona, slēgta terase jeb vasaras dārzs, atsevišķa istaba, liela vanasistaba, vai maza, kompakta dušas telpa. Atsevišķus mājas spa elementus, piemēram, džakuzi vannu vai baseinu var izvietot arī dārzā, uz terases vai mājas jumta.

    Tas, kas jāpatur prātā, mājas spa nav viena vienīgā risinājuma – katrs projekts ir atšķirīgs, jo gādā par katra individuālo vajadzību un vēlmju apmierināšanu.

    3. kam es uzticēšu to darīt?

    Kad ir aptuveni skaidrs, kur un ko gribētos realizēt savā spa zonā, ir vērts piesaistīt zinošus un pieredzējušus ekspertus, kas palīdzēs atrast piemērotākos risinājumus tieši jūsu vēlmēm, izvēlētajai vietai un iespējām.

    Veidojot spa zonu mājās, būtiski ir pievērst uzmanību divām lietām – ventilācijai un ūdens filtrācijas sistēmai. Ventilācija ļaus nodrošināt atbilstošu mikroklimatu, lai telpā neveidotos pelējums un būtu patīkams gaiss. Līdzīgi ir ar atbilstošas ūdens filtrācijas sistēmas izvēli, jo tā ir visu ūdens iekārtu sirds.

    Nezināšanas dēļ uz to bieži vien ir vēlme ietaupīt. Tāpēc ir svarīgi sadarboties ar zinošiem speciālistiem, kuru pieredze un zināšanas ļaus izvairīties no nevajadzīgām problēmām nākotnē.

    Esi gatava veidot savu personīgo spa zonu mājās?

    SPA Servisa centrs ekspertiem ir vairāk kā 15 gadu pieredze spa zonu un baseinu izbūvē un uzturēšanā. Uzņēmums apvieno sevī gan pieredzi, gan inovācijas, jo piedāvā mūsdienīgu, jaunākajās tehnoloģijās balstītu pieeju spa zonu izveidei. Tavu mājas spa zonu šis uzņēmums var realizēt no idejas līdz gatavam projektam. 

    Ja tev ir sapnis par savu spa zonu mājās, bet vēl nezini, kā to paveikt, vai arī ir nepieciešams kāds, kas tavu sapni varētu uzzīmēt un palīdzēt soli pa solim to īstenot, tad SPA Servisa centrs būs tavs sabiedrotais!

    Iegriezies arī jaunajā SPA Servisa centrs salonā VEF kvartālā, kurā ir arī spa zonas ekspozīcija.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē