• Sāp vēders – iedzeršu kefīru. Top 3 mīti par labajām baktērijām.

    Reklāmraksts
    4. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Vēdera sāpes un pūšanās ir neizbēgama parādība – to ietekmē ne tikai izmaiņas uzturā, bet pat tik vienkāršas lietas kā stress vai antibiotiku lietošana. Lai gan tautas medicīnā ir daudz triku šādu situāciju atvieglošanai, ne vienmēr «vienkāršākā» atbilde ir tā pareizā. Zemāk lasi, kādi ir galvenie mīti par labajām baktērijām jeb probiotikām, ko esam dzirdējuši, bet kas nebūt neatbilst patiesībai.

    Mīts #1: «Visas probiotikas ir vienādas.» Kā izrādās – tā nav

    Liela daļa baktēriju – kā skābpiena produktos, tā lielā daļā aptiekās nopērkamajās probiotikās – ir baktērijas, kas neatstāj nekādu iespaidu uz veselību. Tās nav ne labas, ne sliktas – tās lietojot palielinās baktēriju daudzveidība zarnās, bet pašas par sevi tās nepalīdz. Efektīvi ir tikai tie probiotiskie līdzekļi, kuru sastāvā ir pierādīti un dzīvi baktēriju celmi pareizajā daudzumā – piemēram, pasaulē pierādītākie probiotiku celmi LGG® un BB-12® (aptiekās šīs baktērijas atrodamas probiotikās LIVEO). Tās ir baktērijas ar zinātniski pierādītu efektivitāti vēdera pūšanās un caurejas simptomu mazināšanā. Attiecīgi, ja pie vēdera problēmām jāņem talkā probiotikas, vērts lietot ir tikai tās, kuras sevi ir pierādījušas kā efektīvas.

    Mīts #2: «Pietiks ar kefīru un skābiem kāpostiem.» Maldīgs uzskats

    Tas gan ir atkarīgs no tā, vai ir sūdzības par vēdera problēmām vai nē. Ja ir izjaukta zarnu mikroflora (tā var būt pie jaunu pārtikas produktu iekļaušanas uzturā, imunitātes novājināšanās, pēc antibiotiku lietošanas u.c.), tai pašai no sevis atgūties būs ilgs darbs. Piemēram, ja pēc antibiotiku lietošanas netiek lietotas probiotikas, pat divus gadus pēc antibiotiku lietošanas zarnu mikroflora var nebūt pilnībā atjaunojusies! Ikdienā skābpiena un skābētu produktu lietošana noteikti nav nevēlama (lai gan daudziem vēders pūšas tieši pēc šo produktu lietošanas), taču pie akūtām vēdera problēmām ar uzturu vien nepietiks. Pierādītu un kvalitatīvu probiotiku LIVEO sastāvā labo baktēriju daudzums ir ievērojami lielāks nekā uztura produktos. Pat ja kefīrā ir labās baktērijas, to daudzums nav pietiekošs, lai efektīvi risinātu problēmu.

    Mīts #3: «Jo vairāk baktēriju, jo labāk.» Noteikti nē

    Pasaules Gastroenterologu organizācija (PGO) ir apstiprinājusi, ka piemērots labo baktēriju skaits probiotiskajos līdzekļos ir no 100 miljoniem līdz 10 miljardiem. Probiotiku lietošanas atslēga, lai tās būtu efektīvas, ir nevis pārspīlēts baktēriju daudzums, bet gan lietošanas regularitāte un tas, ka probiotikās ir pierādīti baktēriju celmi un dzīvas baktērijas. Aptiekās ir probiotikas, kurās vienā kapsulā ir teju 30, citur pasaulē pat 50 miljardi baktēriju, taču jebkas virs 10 miljardiem nesniedz papildu ieguvumus, tieši pretēji…

    LIVEO pienskābo un bifidobaktēriju komplekss satur zinātniski pierādītus baktēriju celmus LGG® un BB-12®  piemērotajā daudzumā – tieši tik, cik vajadzīgs! Zīdaiņiem, bērniem uz pieaugušajiem – pilienu, saldu pulverīšu un kapsulu veidā. Izvēlies sev piemērotāko un uzticies pierādītai kvalitātei!

    Avoti:

    https://www.chr-hansen.com/en/human-health-and-probiotics/our-probiotic-strains/lgg,

    https://www.chr-hansen.com/en/human-health-and-probiotics/our-probiotic-strains/bb-12

    https://insight.microba.com/blog/the-effect-of-antibiotics-on-your-gut-microbiome/#:~:text=

    Recovery%20of%20the%20gut%20microbiome&text=

    However%2C%20these%20studies%20have%20also,%2C14%2C16%2C17.

    https://www.worldgastroenterology.org/guidelines/global-guidelines/probiotics-and-prebiotics/probiotics-and-prebiotics-english

    https://ods.od.nih.gov/factsheets/Probiotics-HealthProfessional/

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē