• Samazini iespējamo alerģijas risku! Krasas.lv iesaka: izvēlies eko krāsu!

    Reklāmraksts
    15. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Sabiedrībā arvien vairāk novērojams dažādu alerģiju pieaugums visās vecuma grupās. Tāpēc speciālisti iesaka pievērst uzmanību arī materiāliem, ko izvēlamies, veicot remontdarbus. Sevi iespējams pasargāt, izvēloties eko materiālus ar samazinātu ķīmisko vielu sastāvu.

    Dažādi ķīmisko vielu izgarojumi kairina gļotādu un var ierosināt ātrā tipa alerģiskām reakcijām līdzīgus simptomus – šķaudīšanu, acu asarošanu, klepu, elpas trūkumu. Līdzīgi, ja ir bojāta ādas aizsargbarjera, ķīmiskās vielas rada ādas kairinājumu, kas klīniski var atgādināt kontaktalerģijas simptomus – niezi, ādas sabiezējumus, pūslīšus. Visbiežāk kairinājumu izraisa dažādi šķīdinātāji un gaistošie organiskie savienojumi, kas sastopami krāsās un citos apdares materiālos. Vēsturiski krāsās to īpašību uzlabošanai tika pievienoti dažādi organiskas bāzes šķīdinātāji un plastifikatori, kuru uzdevums bija uzlabot dažādas krāsas īpašības. Diemžēl daudzi no šiem savienojumiem laika gaitā izgaro un nonāk gaisā. Tas var būtiski ietekmēt cilvēka veselību. Rūpēs par patērētāju drošību Eiropas Savienība ir ieviesusi dažus ierobežojumus attiecībā uz šādu savienojumu lietošanu. 2004. gadā ar direktīvu 2004/42/EC tika noteikts maksimālais pieļaujamais limits gaistošo organisko savienojumu daudzumam krāsās. Kopš 2010. gada normatīvi nosaka iekšdarbu krāsām maksimums 30 g/l GOS (gaistošo organisko savienojumu).

    Alergoloģe skaidro

    Alerģisko slimību izmeklēšanas un ārstēšanas centra alergoloģe Lāsma Liepiņa: «Sievietēm kontaktalerģijas biežāk ierosina metālu sakausējumi, dažādas smaržvielas, kosmētikas sastāvā esošās ķīmiskās vielas un konservanti. Savukārt vīriešiem – dažādas remontmateriālu sastāvā esošas ķīmiskās vielas un gumijas izstrādājumi. Alerģisko reakciju attīstībā liela loma ir iedzimtībai. Ja vienam vai abiem vecākiem ir kāda no alerģiskajām slimībām, bērnam ir daudz lielāka varbūtība kļūt alerģiskam. Aicinu cilvēkus rūpīgi aplūkot iepakojumu un iepazīties ar preces ķīmisko sastāvu. Telpas ieteicams sākt apdzīvot ne ātrāk kā divas nedēļas pēc remonta pabeigšanas.»

    Krasas.lv iesaka

    Vācu laku un krāsu zīmols Caparol jau vairāk kā 35 gadus tirgū piedāvā krāsas ar minimālu gaistošo organisko savienojumu līmeni, atzīmējot tos ar E.L.F zīmi. E.L.F krāsas satur mazāk par 1 g/l GOS – 30 reižu mazāk nekā ES pieļaujamā robežvērtība. Tas nozīmē, ka žūšanas procesā no krāsas izdalās gandrīz tikai ūdens. Caparol sortimentā visas krāsas atbilst visaugstākajām prasībām attiecībā uz vides un veselības draudzīgumu. Piemēram, Caparol Sylitol Bio Innenfarbe ir īpaši piemērota cilvēkiem ar alerģijām, jo šī ir augstvērtīga, šķīdinātājus nesaturoša iekšdarbu krāsa uz silikāta bāzes. Tā paredzēta augstvērtīgiem sienu un griestu krāsojumiem dzīvojamā sfērā, skolās, bērnudārzos, sabiedriskās celtnēs, kā arī veicot pieminekļu restaurāciju. Īpaši labi piemērota tā ir pārklājumiem uz javu grupu PI, PII un PIII neapstrādātiem minerāliem apmetumiem, betona, silikāta ķieģeļu mūra. Balstoties uz saistvielas dabisko sārmainumu, tiek ierobežota baktēriju un sēnīšu vairošanās. Krāsa ir matēta, nesatur konservantus, šķīdinātājus un melnējošas vielas. Tā atbilst telpas gaisa higiēnas prasībām, ir gandrīz bez smakas un vidi saudzējoša. Caparol Sylitol Bio Innenfarbe piešķirts sertifikāts Piemērots alerģētiķiem saskaņā ar TUV Nord pārbaudes sertifikātu. Tajā pašā laikā tā nodrošina arī aizsardzību pret pelējumu, piemērota lietošanai visās dzīvojamās zonās – īpaši telpās ar augstām prasībām attiecībā uz mitruma līmeņa regulēšanu, tostarp guļamistabās, vannas istabās un virtuvēs, kā arī sabiedriskās ēkās.

    Krāsa Caparol Sylitol Bio Innenfarbe ir īpaši piemērota cilvēkiem ar alerģijām, jo tā ir augstvērtīga, šķīdinātājus nesaturoša iekšdarbu krāsa uz silikāta bāzes.

    Krāsu internetveikalā krasas.lv var pasūtīt plaša sortimenta krāsas, piedāvājam īpaši individuālu apkalpošanu un speciālistu konsultācijas, meklējot atbilstošāko risinājumu. Tiks rasts risinājums gan iekštelpām, gan ārdarbiem. Ātra, izdevīga un droša piegāde visā Latvijā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē