• Padomi terases labiekārtošanai pavasarī

    Reklāmraksts
    16. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Sākoties siltākam laikam, privātmāju un vasarnīcu īpašnieki sāk vairāk rosīties ārā – iekopt dārzu un piemājas teritoriju sagatavot vasaras sezonai.

    Viena no daudzu iemīļotām vietām dārzā ir terase – tajā var aizvadīt daudz skaistu brīžu, baudot sauli, gardu ēdienu un draudzīgas sarunas. Tomēr, lai tas būtu iespējams, ir vērts jau pavasarī padomāt par terases stāvokļa pārbaudīšanu un labiekārtošanu. Turpinājumā daži noderīgi padomi, kas palīdzēs sasniegt labāko rezultātu.

    Pavasara uzkopšanas darbi

    Pēc ziemas bargajiem laikapstākļiem nepieciešama rūpīga terases tīrīšana. Tomēr pirms tam der pārbaudīt, kādā stāvoklī ir terases grīda, margas un citi elementi.

    Uzmanība jāpievērš arī mēbelēm – īpaši tām, kas ziemas laikā palikušas uz terases. Iespējams, atklāsiet, ka kaut ko nepieciešams salabot vai atjaunot. Savukārt to, kas ir labā kārtībā, atliks tikai notīrīt.

    Atbrīvojiet terasi no visa liekā

    Lai arī ziemas sezonā dārza mēbeles, visticamāk, bija noliktas iekštelpās, uz terases var atrasties daudz citu elementu, ko terases vajadzētu iznest, lai visu sakopt būtu daudz ērtāk.

    Izmazgājiet terases grīdu

    Izslaukiet terases grīdu ar slotu. Īpašu uzmanību pievērsiet grīdas stūriem un šķirbām, kur var būt sakrājušās vecās lapas un citi netīrumi.

    Lai izmazgātu terases grīdu, izmantojiet ūdeni un grīdas materiālam piemērotu tīrīšanas līdzekli.

    Nomazgājiet margas un sienas

    Sagatavojiet siltu ūdeni un pievienojiet tam mazgāšanas līdzekli. Izmantojot lupatu vai birstīti, nomazgājiet terases sienas un margas. Apskatiet arī terases stūrus, lai nepalaistu garām zirnekļu tīklus un netīrumus. Pēc mazgāšanas izmantojiet citu lupatu vai mazgāšanas sūkli, lai virsmas noskalotu ar tīru ūdeni.

    Ja terasei ir stikla durvis un logi, neaizmirstiet notīrīt arī tos.

    Notīriet terases mēbeles un citus elementus

    Lai notīrītu mēbeles, izmantojiet tīru drānu vai sūkli, piemērotu tīrīšanas līdzekli un ūdeni. Pēc tam noskalojiet mēbeles ar tīru ūdeni un ļaujiet tām nožūt. Pārvietojiet mēbeles un citus elementus atpakaļ uz terases. Iekārtojiet pēc nepieciešamības.

    Neaizmirstiet arī par dažādiem dizaina priekšmetiem un puķu podiem, kas nodrošinās vēl lieliskāku noskaņu.

    Materiālu izvēle un kopšana

    Būtiskākā terases daļa ir grīda. Tā var tikt izgatavota no dažādiem materiāliem, taču pirms tam jāiepazīstas ar kopšanas prasībām. Piemēram, no koksnes materiāliem, visizturīgākā ir lapegle.

    Pret laikapstākļu negatīvo ietekmi izturīgāka ir arī lielā temperatūrā apstrādāta koksne – tā saucamā termokoksne. Pamatā jāatceras, ka sintētiskāki materiāli kalpos ilgāk, to kopšanas prasības arī būs zemākas. Tomēr dabiskie materiāli nereti ir pievilcīgāki, sniedz mājīguma sajūtu, taču to uzturēšanā arī būs jāpieliek lielākas pūles.

    Lai terase ilgi izskatītos labi, ir svarīga tās regulāra kopšana. Pretējā gadījumā uz tās var sākt augt sūnas un veidoties pelējums.

    Kam pievērst uzmanību, izvēloties mēbeles?

    Ir vairāki principi, kam pievērst uzmanību, izvēloties mēbeles terasei. Vispirms jāizvērtē savas vajadzības. Ja mēbeles plāno likt vienā vietā un nepārvietot, tad vari izvēlēties smagākus un pamatīgākus risinājumus, piemēram, koka mēbeles. Terasei ar jumtu droši vari arī izvēlēties mēbeles ar polsterējumu.

    Jāpadomā arī par to, kur mēbeles tiks uzglabātas gada aukstajā sezonā. Ja vietas uzglabāšanai ir salīdzinoši maz, kā risinājums varētu būt plastmasas mēbeles. Tās pieejamas dažādos skaistos dizainos, ir viegli pārnēsājamas un salīdzinoši lētas. Tiesa, plastmasas mēbeles ir mazāk izturīgas, tādēļ būs jāmaina biežāk.

    Aizdevums terases labiekārtošanas darbiem – ko ņemt vērā?

    Neatkarīgi no tā, kas Jums aktuāli – labiekārtot jau esošo terasi vai iekārtot visu no jauna, visus ar to saistītos izdevumus palīdzēt var segt patēriņa kredīts internetā. Par to vairāk iespējams uzzināt šeit. Tas ir veids, kā pienācīgi sagatavoties siltajam laikam, neatliekot svarīgākos labiekārtošanas darbus uz vēlāku laiku.

    Kredīts mājokļa remontam tiek izsniegts bez ķīlas, galvojuma un citu laikietilpīgu formalitāšu kārtošanas, taču pirms aizdevuma noformēšanas vienmēr svarīgi izvērtēt savu maksātspēju, lai būtu pārliecība, ka aizņemto naudas summu būs iespējams atmaksāt līgumā noteiktajā termiņā.

    Maltītes svaigā gaisā, laiska atpūta – lai arī kādi būtu Jūsu šīs vasaras plāni, uz skaistas un sakoptas terases to visu baudīt būs daudz patīkamāk. Parūpējieties par to laicīgi – novērtējot terases stāvokli un veicot nepieciešamos uzlabojumus.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē