• Noslīdējušu plakstiņu korekcija – aiztrauc gadus un kompleksus!

    Reklāmraksts
    30. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock.com
    Ārējais izskats ne vienmēr atspoguļo mūsu patieso vecumu un izjūtas. Tomēr uzskats, ka jaunības dzirksts slēpjas tieši možā un atklātā skatienā, joprojām ir aktuāls visā pasaulē.

    Ārējais izskats ne vienmēr atspoguļo mūsu patieso vecumu un izjūtas. Tomēr uzskats, ka jaunības dzirksts slēpjas tieši možā un atklātā skatienā, joprojām ir aktuāls visā pasaulē.

    Smagi, noslīdējuši plakstiņi vai maisiņi zem acīm padara seju vecāku, pat ja cilvēks ir vesels, atpūties, uztur sevi formā un nav kaitīgu ieradumu varā. Plakstiņu forma ir arī ģenētiski noteikta – Baltijas jūras reģionā ir izplatīta nokarenu plakstiņu forma (hooded eyes): cilvēkam novecojot un ādai zaudējot elastību, šāds plakstiņš arvien vairāk noslīgst uz leju, piešķirot sejai nogurušu, dažkārt bargu izteiksmi. Ko iesākt, ja mūsu jaunības apliecinājums paslēpies aiz skatiena smaguma?

    Par plakstiņu plastikas operācijām konsultē plastikas ķirurģe dr. Laura Liepiņa (“Veselības centrs 4” filiāle “Dermatoloģijas klīnika”, grupas uzņēmums “Capital Clinic Riga”)

    Apmānot laiku un iedzimtību

    Acu plakstiņu korekcija (blefaroplastika) uzlabo ārējo tēlu, kā arī bieži tiek veikta funkcionālu iemeslu dēļ, lai novērstu redzes traucējumus, kad elastību zaudējušie plakstiņi sāk aizsegt redzeslauku. Augšējo acu plakstiņu korekcija atjauno plakstiņu dabisko kontūru, kas, ādai noslīdot, zudusi. Turklāt gan augšējos, gan apakšējos plakstiņos iespējams likvidēt tauku trūces, kuras rada pietūkušu acu izskatu. Korekcijas tiek veiktas ne tikai novecošanās pazīmju novēršanai, bet arī gados jauniem pacietiem, kuri pie ārsta vērsušies iedzimtu plakstiņu īpatnību dēļ (piemēram, pastāvīgi “maisiņi” zem acīm). Bieži vien šī operācija uzlabo arī pacienta psihoemocionālo stāvokli un pašapziņu.

    Bez laika ierobežojuma

    Blefaroplastika iespējama jebkurā gadalaikā neatkarīgi no pacienta dzimuma un vecuma. Operācija tiek veikta, izmantojot lokālo anestēziju. Divas nedēļas pirms operācijas jāveic laboratoriskās analīzes. Pirms blefaroplastikas ieteicams veikt ādas mitrināšanas procedūras pie kosmetologa, lai sagatavotu ādu labākam rezultātam.

    Augšējo plakstiņu korekcija ilgst 40–60 minūtes, apakšējo – stundu, pusotru. Ja operāciju veic gan augšējiem, gan apakšējiem plakstiņiem vienlaikus, jārēķinās ar 1,5–2 stundām. Aptuveni 4–5 stundas pēc operācijas jāpavada stacionārā, pēc tam pacients var doties mājās.

    Pastāvīgas rūpes arī pēc

    Pēcoperācijas periodā jārēķinās ar īslaicīgu tūsku, zilumiem un acu asarošanu. Šīs pazīmes izzūd divu nedēļu laikā. Pirmās trīs dienas pēc operācijas ieteicams lietot aukstuma kompreses un acu pilienus. Pēc plakstiņu plastikas operācijas mēnesi ir jānēsā saulesbrilles. Lai pasargātu svaigās rētas no pigmentu veidošanās, jālieto saules aizsargkrēms. Arī tad, ja plakstiņu korekcija veikta ziemā/rudenī, par aizsarglīdzekļiem nevajadzētu aizmirst,  iestājoties saulainākam gadalaikam.

    Operācijas rētas ir nemanāmas un iegulstas plakstiņu zonas dabisko kroku rajonā, jo griezumi tiek veikti pa plakstiņu dabiskajām ieloces līnijām. Pirmos trīs mēnešus rētas var būt sārtas, bet ar laiku kļūst gaišākas. Šo procesu var paātrināt, papildus veicot lāzerprocedūras.

    Neliela operācija – grandiozs efekts

    Dažkārt plakstiņu korekcija ir vienīgā manipulācija, kas nepieciešama, lai efektīvi uzlabotu un atjaunotu sejas izskatu, saglabājot dabisku efektu. Līdzcilvēki izmaiņas pamana, bet nespēj tās izskaidrot, nospriežot, ka pacients ir “beidzot kārtīgi atpūties”. Atvērtais skatiens padara seju jaunāku, neizmanot pacienta vaibstus. Plakstiņu korekcija apvienojumā ar vecumam un ādas stāvoklim atbilstošu ādas kopšanu var attālināt vai pat padarīt par nevajadzīgām plašākas estētiskās ķirurģijas operācijas. Blefaroplastikas efekts ir ilgstošs – tas atkarīgs galvenokārt no ādas stāvokļa, ģenētikas, dzīvesveida utt. Tomēr jāatceras, ka plakstiņu operācija nemaina ādas stāvokli, un tas būs tāds pats kā iepriekš, tāpēc acu zonas kopšanai ikdienā ir ļoti liela nozīme.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē