• No dabas – sirds veselībai

    Reklāmraksts
    4. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Materiāls tapis sadarbībā ar AS "Rīgas Farmaceitiskā fabrika".
    Vilkābeles preparāti uzlabo asinsriti visā organismā un, kur plūst asinis, tur ir dzīvība.

    Vilkābeles ir nelieli vasarzaļi koki vai krūmi ar ērkšķainiem zariem. Vienirbuļa vilkābele sastopama reti Kurzemē, bet samērā bieži stādījumos, īpaši vecajos muižu parkos. Divirbuļu vilkābele aug Rietumeiropā, kur izplatības austrumu robeža sniedzas līdz Polijai, Ungārijai, Rumānijai, bet Latvijā ļoti reti. Lapu ar ziediem drogas smarža ir īpatnēja un garša rūgta, savukārt, augļu smarža ir patīkama un garša skābena, savelkoša.

    Vilkābeļu preparātus izmanto sirdsdarbības funkcionālo traucējumu terapijā kā hipotensīvus un antiaritmiskus līdzekļus, kam piemīt sirdsdarbību stimulējošā darbība. Lieto, ja ir paroksismālā tahikardija, ilgstoši reiboņi un infarkta risks. Tradicionāli arī simptomātisku nervu sistēmas traucējumu un bezmiega ārstēšanai.

    Vilkābele veicina un uzlabo normālu sirds un kardiovaskulārās sistēmas funkcionēšanu un tai piemīt sirdsdarbību stimulējošā darbība. Mazina sirdsklauves, palielina skābekļa pieplūdi un perifēro asinscirkulāciju, uzlabo asinsriti sirdī un perifērajos asinsvados un piedalās sirds optimālas funkcionēšanas nodrošināšanā. Vilkābele ir noderīga vidējas sirds mazspējas, stenokardijas un hiperlipidēmijas  ārstēšanā. Sastāvā esošie bioflavonoīdi paaugstina asins plūsmu uz sirdi un samazina stenokardijas simptomus. Flavonoīdi ir  spēcīgi antioksidanti, kas palīdz aizkavēt vai samazināt asinsvadu deģenerāciju. Darbības mehānisms divējāds: paplašina asinsvadus, pēc tam, pazeminot asinsspiedienu, mazina stenokardijas lēkmju tendenci. Otrkārt, tieši iedarbojas uz sirdi.

    Otra vilkābeļu preparātu būtiska indikācija ir nomierinoša iedarbība, līdz ar ko to lieto arī kā spriedzes mazinošu līdzekli stresa, iemigšanas grūtību un nemiera gadījumos.

    Divirbuļu vikābele ir arī kā viena no galvenajām aktīvajām vielām Dr. Pakalns SELECT uztura bagātinātāja CARDIOSOLS CARDIOVASCULAR SUPPORT sastāvā. Divirbuļu vilkābeles lapas ar ziediem uzlabo sirdsdarbību, stimulē asinsriti un palielina skābekļa piegādi sirdij un perifērajiem asinsvadiem. 

    Dr.biol. Dailonis Pakalns, farmaceits

    Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

    Materiāls tapis sadarbībā ar AS «Rīgas Farmaceitiskā fabrika».

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē