• Mūžu dzīvo, mūžu mācies par seksu

    Reklāmraksts
    17. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Gribēju pavaicāt par tādu diskrētu tēmu: vai vēl kādai/ kādam pēc Covid vīrusa vairs negribas seksu – vai arī es tāda esmu viena?! Tas ir, teorētiski jau gribas, bet praktiski nav nekāda iekāriena.

    Varbūt vainīgs ir arī nogurums, enerģijas izsīkums un stress – bet tāpēc jau nedzeršu kādu “viagru” vai hormonus! Derētu vitamīni un minerālvielas, taču nebiju pārliecināta, tieši kuri elementi palīdz. Tikt pie ārsta ir sarežģīti, tā ka vispirms nolēmu pati papētīt jautājumu: kuri mikroelementi ir vissvarīgākie seksualitātes veicināšanai? Mani atklājumi – nē, īsta atklāsme! – noveda gandrīz vai pie apvērsuma pašas domāšanā, tāpēc vēlos padalīties. Ja nu citiem arī noder!

    Iesākumā atradu internetā daudz jaunu pētījumu, kuros citu blakusparādību vidū tiešām dokumentēta arī šī vīrusa kaitnieciskā ietekme uz seksualitāti – sākot ar seksa negribēšanos un beidzot ar faktu, ka vīriešiem pēc inficēšanās ar vīrusu var būt sešas reizes lielāka iespēja attīstīt īslaicīgu vai ilgstošu erektilās disfunkcijas (nespēja sasniegt un uzturēt erekciju tik ilgi, lai izdotos veiksmīgs dzimumakts) attīstību. “Laipni lūgti” pulciņā, vīri! Lai arī tas mani neatgrieza pie seksuālās aktivitātes, tomēr stipri nomierināja.

    Tad sāku rakties pa zinātniskajiem rakstiem saistībā ar seksa “vitamīniem”. Viens no biežāk pieminētajiem elementiem izrādījās cinks. Tad man atausa atmiņā – kad dzēru kādu kompleksu redzei (bieži dzeru tos, jo man ir slikta redze un liela slodze acīm), kura sastāvā teju obligāti bija cinks, tiešām jutu arī dažus “bonusus”. Jā, to, ko nodomājāt, bet arī, piemēram, āda kļuva daudz gludāka un veselīgāka. Un ne velti austeres kopš seniem laikiem uzskatītas par afrodiziaku un lietotas libido augstākam lidojumam! Austeres taču ir kā piebāztas ar cinku!

    Tālāk pētot, pa vidu ārstu mudinājumiem uzturēt normālu D vitamīna līmeni, it sevišķi ziemā, atradu arī informāciju, ka bez D vitamīna arī tās lietas, par ko interesējos, nekustēs uz priekšu. Varbūt vēl nezināt, bet D vitamīna deficīts var sagraut sieviešu dzimumtieksmi, jo tas var izraisīt zemu estrogēna līmeni, nemaz nerunājot par kaulu slimībām un sirds un asinsvadu sistēmas traucējumiem. Turklāt zems D vitamīna līmenis var novest pie kaprīza vai nomākta garastāvokļa – divas īpašības, kas reti saistītas ar kaislīgu romantiku. Un vīriešiem zems D vitamīna līmenis nozīmē testosterona pazemināšanos, un tas ir vienāds ar zemu libido.

    Vēl viena zvaigzne izrādījās C vitamīns, kurš ne tikai uzlabo garastāvokli, bet arī var palielināt seksa biežumu un vīriešiem stimulē erekciju, uzlabo spermas kvalitāti.

    Patiesībā arī citu vitamīnu trūkums šeit spēlē savu lomu: A vitamīna deficīts, piemēram, ir pats izplatītākais impotentiem vīriešiem; E vitamīnu vispār dēvē par seksa vitamīnu, jo tas stimulē iekāri, pievilcību, labu omu, B vitamīni palīdz sasniegt orgasmu.

    Jaunāko pētījumu klāstā izceļas vēl kāds elements, kas, šķiet, pandēmijas laikā piedzīvoja savdabīgu renesansi. Lai gan tas sen atklāts, jaunākās liecības vedina domāt, ka tā labvēlīgie efekti nepavisam nav noskaidroti. Tas ir kvercetīns – flavonoīds, bagātīgi sastopams, piemēram, sīpolos. Tagad saprotu, kāpēc vīriešiem tie tik ļoti garšo. Aizvien vairāk pierādījumu rāda, ka kvercetīns var uzlabot spermatoģenēzi (vīrišķo dzimumšūnu attīstīšanos), bet daudzi eksperimenti ar dzīvniekiem apliecina tā erekcijas potenciālu. Lūk!

    Tiešām, nopietni aizrāvos ar šiem meklējumiem – varētu atrast vēl un vēl. Protams, būtu jāveic analīzes, lai noskaidrotu, kuru elementu trūkst. Taču es nospriedu, ka padzeršu kādu pārbaudītu, drošu un zināmu produktu ar šiem elementiem sastāvā un pavērošu ķermeņa reakciju. Un tad pār mani nāca atklāsme – šīs vielas iekļautas daudzos kompleksos, kas paredzēti imunitātes uzlabošanai un enerģijas veicināšanai! Piemēram, Imunosil Virufix, ko reklamē aizsardzībai pret vīrusiem. Tātad – cik ļoti viss ir saistīts: āda un redze, zarnas un smadzenes, imunitāte un seksualitāte! Un ar vienu šāvienu var nošaut ne vien divus, bet pat vairākus zaķus! Stiprināšu savu organismu ne vien pret slimībām, bet arī labam seksam. Lai tam Kupidonam nāktos strādāt virsstundas!

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē