• Lietojot antibiotikas, sašķobās vēders. Ko nu?

    Reklāmraksts
    2. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Antibiotikas ir viens no mūsdienu medicīnas stūrakmeņiem. Tās ārsti visbiežāk rekomendē lietot tieši pie baktēriju izraisītām infekcijām, un gandrīz katram no mums tās kādreiz nācies izmantot. Vai zināji, ka, lietojot antibiotikas, speciālisti rekomendē papildus uzņemt arī labās baktērijas jeb probiotikas? Lasi tālāk un uzzini kāpēc!

    Mūsu zarnu traktā mājo milzīgs skaits baktēriju, kas, atrodoties savstarpējā līdzsvarā, nodrošina veselīgus gremošanas procesus, dažādu vitamīnu sintēzi un kopējo vēdera labsajūtu. Savukārt antibiotiku galvenais uzdevums ir iznīcināt nevēlamas baktērijas, kas mūsu ķermenī izraisījušas infekciju. Diemžēl tās savā ceļā nešķiro labās un sliktās baktērijas un iznīcina abas.

    Pētījumi pierādījuši, ka katrs ceturtais antibiotiku lietotājs saskaras ar caureju, jo šie medikamenti, lai gan ļoti nepieciešami pie dažādām slimībām, izjauc arī dabisko zarnu mikrofloru. Diemžēl gremošanas trakta līdzsvars var neatjaunoties pat gadu vai divus pēc antibiotiku lietošanas! Šis ir iemesls tam, kāpēc pēdējā laikā par tik aktuālu tēmu kļuvusi probiotiku profilaktiska lietošana antibiotiku kursa laikā un vēl 14 dienas pēc tā.

    Probiotikas ir labās baktērijas, kas, uzņemtas noteiktā daudzumā, palīdz zarnu trakta veselībai neiziet no ierindas arī tad, ja nepieciešamas antibiotikas. Probiotikas veicina zarnu mikrofloras veselīgu līdzsvaru un palīdz tam maksimāli ātri atjaunoties. Probiotikas, kurām ir augstākais pierādījuma līmenis, palīdzot pie antibiotiku izraisītas caurejas, ir tieši šīs pienskābās baktērijas –  Lactobacillus rhamnosus LGG®. Laicīgi lietotas, tās nemaz neļauj antibiotikām izraisīt caureju. Šis ir iemesls, kāpēc ārsti rekomendē Lactobacillus rhamnosus LGG® lietot uzreiz kopā ar antibiotikām un negaidīt, līdz vēderā jau sākusies krīze.

    LIVEO sastāvā esošās LGG® probiotikas ir universāls palīgs vēdera problēmām. Tās īpaši atzinīgi vērtē Pasaules Gastroenterologu organizācija un savās vadlīnijās atzīmē LGG® efektivitāti ar augstāko zinātnisko pierādījumu līmeni ne tikai antibiotiku izraisītas caurejas gadījumā, bet arī pie akūta vēdera vīrusa. Tās palīdz atjaunot vēdera dabisko mikrofloras līdzsvaru un uztur to veselīgu arī tad, ja nepieciešams izmantot antibiotikas.

    LGG® pienskābās baktērijas savienojumā ar BB-12® bifidobaktērijām nodrošina vēdera mikrofloras stabilitāti gan pieaugušajiem, gan bērniem. BB-12® ir pasaulē ar pierādījumiem bagātākās bifidobaktērijas, un tās sevišķi iecienītas mazo pacientu vidū. Latvijā ar LGG® un BB-12® baktēriju kombināciju var lepoties tikai LIVEO produkti. LIVEO sastāvā esošās LGG® un BB-12® labās baktērijas aizsargās vēdera mikrofloru arī gadījumos, kad jālieto antibiotikas. Abiem probiotiku celmiem arī piešķirts augstākā drošības novērtējuma GRAS statuss (Generally Recognized As Safe), kas nozīmē, ka tās neizsauks alerģiju un pilnīgi droši lietojamas visās vecuma grupās (jau no dzimšanas).

    LIVEO – līderis zinātniskajos pētījumos. LIVEO satur pienskābās LGG® un bifidobaktērijas BB-12®, kuras ir pasaulē visvairāk efektivitāti pierādījušās labās baktērijas un ir radītas sadarbībā ar Dānijas kompāniju ChrHansen – pasaules līderi probiotiku izpētē un ražošanā.

    LIVEO ir īpaši attīrīts. Vienīgais produkts Latvijā ar sertificētu zīdaiņu klases formulu, kas nesatur piena olbaltumvielas un to pēdas, kā arī krāsvielas, saldinātājus, aromātvielas un laktozi.

    LIVEO ir piemērots visai ģimenei. Pilieni zīdaiņiem, pulverīši bērniem vai kapsulas pieaugušajiem – ērtākais un drošākais lietošanas veids katram vecumam!

    Avoti:

    https://www.worldgastroenterology.org/UserFiles/file/guidelines/probiotics-and-prebiotics-english-2023.pdf

    Doron et al, Probiotics for Prevention of Antibiotic-associated Diarrhea, Journal of Clinical Gastroenterology: Volume 42

    Cai J et al, Comparative efficacy and tolerability of probiotics for antibiotic-associated diarrhea: Systematic review with network meta-analysis. United Eur Gastroenterol J. 2018

    https://www.chr-hansen.com/en/human-health-and-probiotics/our-probiotic-strains/bb-12

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē