• Labas brilles ir ne tikai asums un komforts, bet ari kvalitatīva aizsardzība.

    Reklāmraksts
    28. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mūsdienās briļļu lietošana ir kļuvusi ne tikai par nepieciešamību, bet arī par acu aizsardzību un modi. Arvien biežāk tiek runāts par negatīvo zilās gaismas ietekmi uz redzi un par aizsardzību pret to.

    Zinātnieki pēta un nāk klajā arvien ar jaunu informāciju par to, kā zilā gaisma ietekmē acu veselību, jo šodienas cilvēks dienā pavada vidēji vismaz 5–8 h pie datora, un, ņemot vērā pandēmijas radītos apstākļus, tādus kā attālinātais darbs un mācības, šis cipars nereti sasniedz līdz pat 10 stundām dienā. Ir pierādīts, ka zilās gaismas ietekmē tiek traucēts gan miegs, gan acu nogurums ņem priekšroku, kā arī ar gadiem var straujāk attīstīties acu problēmas. Tas viss kopā rada lielu redzes stresu, jo ar katru gadu pieaug nepieciešamība pēc kvalitatīvas acu aizsardzības.

    Fielmann optometriste Evija Barkāne skaidro, ka pēdējā 1.5 gada laikā arvien biežāk pacienti sūdzas par redzes pasliktināšanos. «Ikdienā mēs ne tikai pārbaudām redzi un izrakstām brilles, bet arī  ļoti daudz runājam ar klientu, mēģinām izprast viņa ikdienas ritmu, darba apstākļus, hobijus. Tas ļauj labāk izprast pacienta sūdzību iemeslus, palīdz sniegt padomus, kā efektīvi iekārtot darba vietu, atpūtināt un aizsargāt acis, kā arī palīdz veiksmīgāk piemeklēt labāko briļļu lēcu variantu. Ikvienam datoru lietotājam mēs iesakām izvēlēties briļļu lēcas ar zilās gaismas aizsardzību. Tās ir divu veidu: ar Prevencia pārklājumu, kam ir neliels dzeltenīgi-brūngans filtrs, kurš noņem spožo gaismu, kā arī Eye Protect System lēcas, kurām arī ir aizsardzība gan pret ultravioleto, gan pret zilo gaismu, bet tās nemaina ikdienas krāsas.  Jutīgākām acīm iesakām briļļu lēcas ar Prevencia zilās gaismas pārklājumu, jo tās mazina gaismas spožumu, acs jūtas mierīgāk un dienas laikā mazinās ekrānu izraisītais acu nogurums. Protams, vienmēr atgādinām, ka ir jāievēro regulāras pauzes, strādājot intensīvu tuvuma darbu. Eye Protect System ir jaunākās paaudzes lēcas ar zilās gaismas aizsardzību, tām ir kristāldzidra  lēca un tās ir ļoti viegli kopjamas. »

    Jau vairāk nekā gadu darba ikdiena ir mainījusies lielākajai daļai sabiedrības. Darba apstākļi ir tik dažādi. Kā lai zina, kādas brilles ir labākās tieši jūsu acīm?

    Optometriste skaidro, ka šodienas sortimentā ir pieejami dažādi gudro lēcu varianti, kas ļauj panākt ideālu redzes asumu un komfortu atbilstoši visdažādākajām vajadzībām.

    “Lielākajai daļai datora lietotāju ir dažādi ergonomiskie apstākļi, atšķirīgi monitori, ir jāredz labi arī tuvumā, lasot dokumentus. Tā kā daudziem pacientiem ir darbs ar cilvēkiem, tad ir jāredz labi ne tikai 50 –60 cm attālumā, bet arī 1–1.5 m attālumā. Šādos gadījumos derēs ofisa brilles, ar kurām būs laba redze gan datorā, gan lasot dokumentus vai grāmatu. Ofisa briļļu lēcas ir ļoti veiksmīgs produkts, bieži vien tās sauc arī par intervijas brillēm, jo rezultātā- jūs varat redzēt labi visu savu darba galdu un pat kolēģi vai klientu kādas sarunas vai sapulces laikā. Ar standarta tuvuma brillēm viss, kas atrodas tālāk par 60 cm, miglosies. Ofisa brilles ļauj redzēt tālāk un plašāk. Savukārt, jauniešiem populāras ir Eyezen briļļu lēcas, kas noņem nogurumu, strādājot pie datora, un aizsargā acis no zilās gaismas. "

    Ikdiena ir ļoti aktīva un mobila, līdz ar to ikvienam no mums arī ir jātiek galā ar dinamiskās dzīves redzes izaicinājumiem. Kā lai savieno visas nepieciešamības- gan braukšanu ar auto, gan ofisa darbu, gan piedalīšanos sapulcēs un strādāšanu ar klientiem dažādās distancēs- ar vienlaicīgiem mobilā telefona What’s up čatiem?!

    «Jaunieši parasti iztiek ar Eyezen brillēm,  bet pacientiem virs 40 gadu vecuma šim nolūkam ir paredzētas multifokālās brilles, kuras der visiem attālumiem. Šādas brilles tiek veidotas, pamatojoties un pētot mūsdienu aktīvā cilvēka ikdienu. Pirms tās tiek laistas klajā, tās tiek testētas dažādās dzīves situācijās (mājās, darbā, sportā, atpūtā), un pētījumi apstiprina, ka ar jaunākās paaudzes multifokālajām brillēm redze ir skaidra visos attālumos. Atkarībā no cilvēka ikdienas, ko mēs noskaidrojam redzes pārbaudes laikā, mēs piemeklējam atbilstošāko variantu, kurš būs labākais konkrētam klientam. Jaunākie dizaini ļauj arī ērti strādāt pie datora. »

    Fielmann optikas salonos ir iespēja iegādāties individuāli piemeklētas dažādu veidu gudrās brilles- Varilux, Eyezen, Transitions (brilles, kas tonējas). Izmantojot jaunāko Essilor Visio Office aprīkojumu, tiek veikti ļoti precīzi mērījumi. “Mēs spējam nomērīt precīzu cilvēka starpzīlīšu attālumu, acu augstumu ietvarā, briļļu ietvara slīpuma leņķi attiecībā pret seju, kas ir būtisks faktors, piemeklējot briļļu ietvarus un ievietojot tajos gudrās lēcas. Tehnoloģijas ļauj noteikt cilvēka galvas rotācijas kustības, skatoties uz sāniem- precizējot nepieciešamo redzes lauku. Visi mērījumi tiek veikti ar izvēlēto briļļu ietvaru, tas nozīmē, ka viņam var izgatavot ļoti precīzas individuālās gudrās brilles. “

    Fielmann salonos, pasūtot brilles, tiek veikta profesionāla redzes pārbaude, kuras laikā jūs varat uzdot visus interesējošos jautājumus optikas speciālistiem, un jums noteikti tiks piemeklēts modernākais risinājums jūsu ikdienai.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē