• Kā pareizi rūpēties par locītavu dabīgo novecošanās procesu

    Reklāmraksts
    1. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Nav noslēpums, ka dzīves laikā locītavu novecošanās procesi ir dabiski un ar laiku izmaiņas ir jūtamas kā stīvums un nepatīkamas sāpes pie konkrētām kustībām vai tieši pēc ilgstošas, vienveidīgas kustības.

    Laicīgi pamanīt SOS saucienu

    Sākumā sāpes var būt retas un bieži tiek ignorētas, tomēr visbiežāk tie ir pirmie simptomi, kad locītavas prasa pēc papildspēkiem, lai veiksmīgi spētu izturēt uzlikto slodzi. Par iemeslu var būt ne tikai dabiskie novecošanās procesi, bet arī liekais svars, aizmirsta trauma un kāda artrīta forma. Ignorēti simptomi var veicināt iekaisuma attīstību, taču sākumā stadijā procesu var aizkavēt. Locītavu deģeneratīvie procesi progresīvi attīstās pēc 40 gadu vecuma.

    Kādēļ locītavas ir svarīgas?

    Funkcijas, ko veic locītavas ir neaizvietojamas, jo tās savieno visu skeletu kopā un ļauj, netraumējot locītavas, kustēties visdažādākajos veidos. Lai locītavu funkcijas notiktu veiksmīgi un nebūtu jūtami nepatīkamie simptomi, locītavās ir jābūt vienmērīgam daudzumam dabiski sastopamām vielām, kas darbojas sinerģiski. Locītavu sastāvā esošās vielas ir II tipa kolagēns un proteoglikāni – hialuronskābe, glikozamīns un hondroitīns. Šīs dabīgi locītavās atrodamās vielas veic vissvarīgākās funkcijas, uzņem un izlīdzina slodzi uz skrimšļa, nodrošina vienmērīgu kustību apjomu, ieeļļo un nodrošina elastību. Jo vecāki kļūstam, jo biežāk novērojami simptomi: sāpes kāpjot pa trepēm, vai stāvot kā arī ķermenis vairs neatjaunojas tik ātri.

    Kā rūpēties par locītavu veselību?

    Hondroprotektīvās vielas kā glikozamīns, hondroitīns un hialuronskābe kavē dabīgos novecošanās procesus. Aptiekā visbiežāk meklē palīdzību, kad sāpes jau ilgstoši ir ļoti izteiktas un, tikai ārsta ieteikuma vadīts, pacients dodas uz aptieku. Ļoti būtiski, izvēloties kādu kompleksu, kas veicina locītavu funkcijas, ir saprast, vai sastāvs tiešā veidā ietekmē skrimšļa atjaunošanos. Jāverš uzmanība, lai sastāvā atrodas vielas, kas labvēlīgi ietekmē skrimšļu metabolisma procesus. Kompleksā vajadzētu būt tādām sastāvdaļām kā glikozamīns, hondroitīns, kolagēns un tieši II tipa kolagēns, hialuronskābe, kas tiešā veidā darbojas uz locītavu veselību. Papildus var izvēlēties citas vielas, kas papildina pārējo sastāvdaļu īpašības kā vitamīns C, kas palīdz veidoties kolagēnam. Ir svarīgi apturēt deģenerācijas procesus, jo tas skar vispārējo organisma veselību, cilvēka pašsajūtu un dzīves kvalitāti.

    Artroveron® 5in1 COMPLEX WITH OMEGA-3 sastāvā esošais aktīvo vielu komplekss ir piemērots, lai papildinātu organismā jau esošās vielas. Glikozamīns, hondroitīns, hialuronskābe un arī kolagēns ir locītavu skrimšļa audu komponentes un dabīgi atrodamas saistaudos. Pausaulē plaši lietots un iecienīts – Artroveron® 5in1 COMPLEX WITH OMEGA-3 sastāvs ir balstīts uz zinātniskās literatūras pētījumiem. Kā arī omega-3 tauksābes ir nepieciešamas pretiekaisuma darbībai.

    Svarīgi ir arī atcerēties par regulāru un samērīgu kustību, pienācīgu atpūtu, lai mazinātu akūto iekaisuma fāzi un optimālu svaru.

    UZTURA BAGĀTINĀTĀJS. UZTURA BAGĀTINĀTĀJS NEAIZSTĀJ PILNVĒRTĪGU UN SABALANSĒTU UZTURU.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē