• Kā izvēlēties ideālu ēdamgaldu

    Reklāmraksts
    31. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Ēdamistabas galdi asociējas ar svētku vakariņām, īpašiem notikumiem un ikdienišķām ēdienreizēm, taču mūsdienās daudzi no tiem ir kļuvuši par dinamiskāku lomu, dažkārt tie kalpo arī kā mājas birojs vai mājasdarbu pildīšanas vieta.

    Tas nozīmē, ka, izvēloties ideālo ēdamgaldu, ir svarīgi izsvērt vairākus faktorus. Protams, stils ir svarīgs, tomēr ideālā gadījumā pirmajā vietā būtu jābūt tādiem elementiem kā izmērs, izturība un funkcionalitāte.

    Paturiet prātā komfortu

    Visticamāk, jūs vēlaties, lai jūsu ēdamistabas telpa veicinātu stāstus un interesantas sarunas, tāpēc pārliecinieties, ka jūsu dizains/dekors veido skatuvi. Piemērojiet dizaina harmonijas un dažādu elementu sajaukšanas principu. Piemēram, ja izvēlaties koka galdu, varbūt izvēlieties metāla vai ādas polsterētus virtuves krēslus.

    Vēsturiski mēs ēdamistabas esam ietērpuši kā formālu telpu, taču mūsdienās mums ir nepieciešams vairāk komforta un mazāk formalitātes.

    Novērtējiet telpu

    Jūs vēlaties, lai galds un krēsli ne tikai labi izskatītos jūsu telpā, bet arī lai tie būtu ērti funkcionāli, kad viesi sēž. Labs noteikums ir, ka no galda līdz sienai vai jebkurai citai mēbelei, piemēram, bufetei vai skapītim, jābūt vienam metra attālumam. Tas nodrošinās pietiekami daudz vietas, lai kāds varētu pārvietoties ap citu sēdošu viesi. 

    Apsveriet formu

    Virtuves galdu varam iegādāties dažādos stilos. Mēs esam pieraduši redzēt trīs formas: taisnstūra, apaļas un ovālas. Apļveida ēdamgalds ir lieliska izvēle ēdamistabas stūrītim, kur sākumā nav daudz vietas, vai arī lielai, ļoti kvadrātiskai ēdamistabai, kur acīm nepieciešams atpūsties no skarbajiem leņķiem. Taisnstūra formas ēdamgalds ir lieliska izvēle garām ēdamistabām vai atvērta plānojuma telpām, kur starp virtuvi un dzīvojamo istabu ir vieta ēdamgaldam.

    Ievietojiet savu stilu

    Pajautājiet sev, kāda ir telpas noskaņa, ko cenšaties radīt. Galds ir istabas centrālais spēlētājs, un ir tik daudz iespēju. Ja jūsu stils ir dabisks un organisks, ozolkoka dzīvās malas koka galds varētu būt ideāli piemērots. Ja tas ir tradicionālāks, izvēlieties taisnstūri vai kvadrātu ar tumšāku koka apdari. Mūsdienīgam vai modernam nolūkam meklējiet materiālus, kas ir gaišākā krāsā un kuriem ir izmantots alternatīvs materiāls, piemēram, betons un vai marmors. Visbeidzot, ja jums ir mākslinieciska izjūta, meklējiet pēc pasūtījuma veidotus dizainus, kas atspoguļos jūsu personību.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē