• Īpaši drošs auto ģimenei

    Reklāmraksts
    30. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Skandi Motors spēj apmierināt pat prasīgāko klientu vajadzības. Ja auto iegādes īpašais kritērijs ir drošība un stabilitāte uz ceļa, tad citi varianti pat netiek apsvērti – septiņvietīgais Mitsubishi Outlander garantē ne tikai izcilu dizainu un jaudu, bet arī īpašu vairākpakāpju aizsardzību pret katru negadījumu.

    Nejaušību nav!

    Izvēloties auto ģimenei, vissvarīgākā, protams, ir auto ietilpība un drošība. Septiņvietīgais Mitsubishi Outlander ir īsts ģimenes auto, kurā pietiek vietas gan vecākiem, gan bērniem, ērti iespējams ievietot gan bērnu ratus, gan, piemēram, treniņiem nepieciešamās lietas. Turklāt bagāžniekā (tas elektriski aizveras un atveras) pietiek vietas arī sunim… Tāpat auto veiksmīgi var ietilpt arī paliela draugu kompānija, kas dodas, piemēram, piknikā.

    Līdz šim dažādas drošības funkcijas bija vien luksusa klases auto priekšrocības, tagad tās pieejamas arī ikdienas auto. Outlander jau standartā aprīkots ar daudziem drošības elementiem, kas autovadītājam un pasažieriem sniedz visaugstāko drošības līmeni, – lietus sensoriem, automātisko riepu spiediena kontroles sistēmu un daudziem citiem. Taču auto pieejami arī īpaši drošības elementi, kas izslēdz katru nejaušību ceļu satiksmē. Kādi tad ir šie drošības elementi? Piemēram, frontālās sadursmes novēršanas bremžu sistēma (FCM). Automašīnas priekšā iestrādāts radars, kas mēra attālumu līdz priekšā esošajiem objektiem. Tas nozīmē, ka šī drošības sistēma analizē potenciālos sadursmes riskus un vajadzības gadījumā īsteno to novēršanas pasākumus. Proti, ja priekšā braucošais auto pēkšņi sabremzē vai apstājas pavisam, atkarībā no situācijas Outlander vispirms brīdina par radušos situāciju ar skaņas signālu par to, ka esat pārāk tuvu. Ja attālums strauji netiek samazināts, auto pats automātiski bremzē, lai izvairītos no sadursmes vai nu ar automašīnu, vai cilvēku. Ja situācija ir sevišķi bīstama, auto veic spēcīgu bremzēšanu.

    Outlander nodrošināts arī ar adaptīvo kruīza kontroli (ACC). Tas nozīmē, ka autovadītājs var iestatīt, lai auto brauc ar kādu noteiktu ātrumu, piemēram, deviņdesmit kilometru stundā. Bet, lai nenotiktu sadursme ar citu auto, sistēma saglabā noteiktu attālumu līdz priekšā braucošajam auto. Ja tas samazina ātrumu vai apstājas, ACC sistēma automātiski pielāgojas vai samazina Outlander braukšanas ātrumu, vai to apstādina pavisam.

    Savukārt, tiklīdz nomainīsi joslu, sistēma atkal uzņems iepriekš iestatīto ātrumu. Tāpat iespējams regulēt distanci, cik tālu atrodas priekšā braucošais auto. Tas ir svarīgi brīžos, kad tālāku braucienu laikā sāk zust modrība, – auto pats samazinās ātrumu, tiklīdz tas būs nepieciešams.

    Auto aprīkots ne tikai ar abām iepriekšminētajām funkcijām, bet arī joslu šķērsošanas brīdinājuma sistēmu (LDW). Automašīnā izvietotā kamera seko ceļa joslām automobiļa priekšā. Tiklīdz automobilis kaut mazliet izbrauc no savas joslas, autovadītājs tiek brīdināts ar gaismas un skaņas signāla palīdzību.

    Savukārt auto aizmugurējā zonā iestrādāti sensori, kas nosaka un brīdina par satiksmi aizmugurē. Īpaši svarīgi tas ir, piemēram, braucot laukā no autostāvvietas, – sensori brīdina, ja tuvojas kāda automašīna.

    Savukārt lukturos iebūvēta aklo zonu brīdinājuma sistēma, kas brīdina par līdzās esošo auto, kurš atrodas tā dēvētajā aklajā zonā un nav saskatāms nevienā spogulī.

    Skats no putna lidojuma un automātiskās gaismas

    Ja runa ir par drošību, nevar nepieminēt īpašo 360° kameru, ar kuru aprīkots auto. Tā attēlo automašīnu no putna lidojuma, tādējādi palīdzot pilnībā pārredzēt auto parkošanās zonu, nosakot attālumus līdz konkrētiem objektiem.

    Mitsubishi Outlander aprīkots arī ar īpašo nejaušas akselerācijas novēršanas sistēmu. Šai sistēmai ir astoņi sensori – četri priekšā, četri aizmugurē. Tā automātiski mēra attālumu līdz priekšā esošajam objektam. Sistēma ir noderīga situācijā, ja nejauši nospiežat akseleratora pedāli. Brīdī, kad attālums līdz kādam objektam ir pavisam mazs,  atskan brīdinājuma signāls, un tā automātiski bloķē motoru, neļaujot notikt sadursmei.

    Ikvienam autovadītājam ir pilnīgi skaidrs, ka drošību un pārliecību uz ceļa nodrošina arī atbilstošas gaismas. Auto aprīkots ar LED priekšējiem lukturiem ar integrētām LED dienas gaismām, kas uzlabo braukšanas drošību gan dienā, gan diennakts tumšajā laikā. Staru kūlis ir izteikti ass, tas nodrošina lielisku redzamību. Braukšana ar šo auto ir droša arī miglā – redzamība, iespējams, ir labāka nekā citiem auto. Par drošu braukšanu padomāts arī diennakts tumšajās stundās – auto aprīkots ar automātiskajām tālajām gaismām. Proti, īpašs sensors sajūt tālumā esošus gaismas starus, kas liecina par pretī braucošu auto. Tiklīdz tiek konstatēts, ka tuvojas mašīna, auto automātiski pārslēdz gaismas no tālajām uz tuvajām.

    Ikvienam prātā palikušas aukstās ziemas, kad priekšējais stikls aizsalis tā, ka ledus no tā gandrīz vai jākaļ. Un, kad tam neatliek laika, tad, apdraudot savu drošību, no ledus tiek atbrīvots tikai neliels laukumiņš acu augstumā… Outlander uz visiem laikiem atbrīvos savu īpašnieku no vajadzības cīnīties ar priekšējā vējstikla apledojumu – tam ir apsildāms priekšējais vējstikls. Dažu minūšu laikā tas tiek uzsildīts un atbrīvots no ledus.

    Izturīgs pret triecieniem

    Mitsubishi Outlander piedāvā arī jaunu priekšpuses dizaina koncepciju Dynamic Shield jeb Dinamisko vairogu, kas iegūta, apvienojot iezīmes no Pajero un Lancer Evolution modeļiem, atspoguļojot formas un funkcionalitātes vienotību. Priekšpuses dizaina elementi ne tikai akcentē Outlander jaudu un veiktspēju, bet arī pilda aizsargfunkcijas sadursmes gadījumā.

    Jāpiebilst: ja sadursme tomēr notiek, priekšējie, sānu, aizkarveida, kā arī vadītāja ceļgalu gaisa drošības spilveni samazina traumu gūšanas risku un smagumu.  

    Auto, kas nolasa un nosūta īsziņas

    Šīs automašīnas dizains ir vienkāršs, taču elegantām, plūdenām līnijām, kas ir atbilstošas askētiskajam un elegantajam auto eksterjeram. Tas ir īpaši pārdomāts – katra podziņa atrodas savā vietā un vadītājam braukšanas laikā īpaši nav jāmeklē, kuru podziņu spiest. Arī šis ir nozīmīgs solis drošības jomā, jo katra lieka kustība braukšanas laikā apdraud autovadītāja un pasažieru drošību. Protams, salons aprīkots ar šim gadsimtam atbilstošām funkcijām, piemēram, Screen Display audiosistēmu, kas sastāv no Rocford Fosgate Premium audiosistēmas skaļruņiem un skārienjutīga displeja. Sistēma atbalsta arī Apple Carplay un  Android Auto funkcijas. Tas nozīmē – pieslēdzot tai mobilo telefonu, uz displeja tiek dublēts mobilā telefona ekrāns. Līdz ar to uz displeja iespējams ieslēgt gan navigācijas sistēmu, gan Spotify lietotni un displejs arī nolasa telefonā saņemtās ziņas. Izmantojot auto brīvroku sistēmu, iespējams arī nodiktēt un nosūtīt ziņu citiem.

    Pilnpiedziņas sistēma

    Viena no lietām, ar ko asociējas Mitsubishi, ir pilnpiedziņa, kas sniedz papildu drošību un pārliecību uz ceļa. Elektroniski kontrolējamā pilnpiedziņas sistēma kopā ar aktīvo stabilitātes sistēmu (ASC) nodrošina Outlander lielisku saķeri un stabilitāti, kā arī prognozējamu vadāmību uz jebkura veida ceļa seguma. Braukšanas režīmu slēdzis ļauj viegli pārslēgties starp vajadzīgajiem režīmiem: 4WD ECO režīms – maksimālai ekonomijai, 4WD AUTO režīms – ikdienas braukšanai vai 4WD LOCK režīms – paaugstinātai caurgājībai.

    Lai neapdraudētu drošību, auto aprīkots ar atsevišķām ātruma pārslēgšanas lāpstiņām – neatraujot rokas no stūres, iespējams samazināt ātrumu.

    Tā kā dzīvojam ziemeļos, auto, protams, aprīkots ar krēslu apsildi.

    Jāpiebilst, ka Outlander atbilst visiem videi draudzīgas braukšanas kritērijiem. Papildus lieliskajai veiktspējai modernie MIVEC un DI-D dzinēji nodrošina labu degvielas ekonomiju un zemu CO2 izmešu līmeni. Mitsubishi Outlander aprīkots arī ar Start/Stop sistēmu – tiklīdz apstājaties pie luksofora, auto automātiski noslāpē dzinēju, bet, tiklīdz atlaižat bremžu pedāli, auto atkal iedarbojas. Tas ļauj būtiski ietaupīt degvielas patēriņu, stāvot sastrēgumos.

    Turklāt Outlander tiek nodrošināta piecu gadu garantija – brauc un jūties droši!

    
     
    
     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē