• Iebūvējamās sadzīves tehnikas plusi un mīnusi

    Reklāmraksts
    9. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Dzīvojam laikā, kad lielākā daļai sieviešu jāapvieno algots darbs un mājas soļa veikšana. Tāpēc gan virtuvē, gan mājās kopumā visu gribas iekārtot tā, lai būtu ērti, komfortabli un, bez šaubām, arī skaisti. Īpaši svarīgi ir maksimāli atvieglot sievietes rosīšanos virtuvē. Acīmredzot arī tāpēc arvien populārāka kļūst iebūvējamā sadzīves tehnika.

    Skaisti un praktiski

    Iebūvējamās sadzīves tehnikas dizains ir lakonisks un pievilcīgs, to var ideāli pielāgot jebkura tipa virtuvēm. Ja Jums ir ļoti svarīgs telpas koptēls, tad iebūvējamā sadzīves tehnika ir tas, kas Jums nepieciešams.

    Iebūvējamā sadzīves tehnika šobrīd tiek piedāvāta plašā klāstā. Atliek vien izlemt, ko tieši Jūs vēlaties savas virtuves interjerā. Varbūt Jums nepieciešams iebūvējamais ledusskapis, neiztikt bez iebūvējamās cepeškrāsns, jo patīk gatavot, tāpat noderīga var šķist arī kompakta trauku mazgājamā mašīna.

    Tirgū pieejama arī iebūvējamā mazā sadzīves tehnika: virtuves kombaini, tosteri, kafijas automāti.

    Lieki teikt, ka iebūvējamā sadzīves tehnika ieekonomē vietu virtuvē, kuras vienmēr trūkst. Studijas tipa virtuvē daļu iebūvējamās sadzīves tehnikas var izvietot ēdamistabā vai viesistabā, iebūvējamais ledusskapis iederēsies bāra letē un gatavot iemīļoto kokteili būs daudz parocīgāk.

    Ko ņemt vērā pirms šādas sadzīves tehnikas iegādes?

    Virtuves dizains ar iebūvējamo sadzīves tehniku sākotnēji ļoti rūpīgi jāpārdomā un jāizplāno. Ja pēkšņi izdomāsiet citur pārvietot iebūvējamo trauku mazgājamo mašīnu, tad nāksies pārplānot visu virtuvi. To var atzīmēt kā iebūvējamās sadzīves tehnikas mīnusu.

    Pie doto sadzīves iekārtu plusiem var pieskaitīt to samērā vienkāršo kopšanu. Piemēram, šmorējot gaļu, iebūvējamā cepeškrāsns tika notraipīta ar taukiem. Atliek vien iztīrīt iebūvējamo cepeškrāsni, nevis visu gāzes vai elektrisko plīti.

    Iebūvējamās sadzīves tehnikas noliedzēji bieži vien atgādina, ka šo ierīču cena ir būtiski augstāka, nekā brīvi stāvošajām sadzīves iekārtām. Ievērojama cenas starpība būs tad, ja Jums būs nepieciešams iebūvējamais ledusskapis ar daudzām papildu funkcijām: viedā gaisa cirkulācija vai, piemēram, LED apgaismojums.

    Nebūs arī daudz tādu saimnieku, kuri paši varēs uzstādīt iebūvējamo sadzīves tehniku un veikt remontu, ja pēc tāda radīsies nepieciešamība, tāpat nāksies uzticēt profesionāliem meistariem. Tāpēc labāk iegādāties zināma ražotāja kvalitatīvu iebūvējamo sadzīves tehniku, kas kalpos ilgi un droši. Ne velti saka, ka “skopais maksā divreiz”.

    Neredzamais iebūvējamais ledusskapis

    Lai arī pagājuši tie laiki, kad varēja nopirkt tikai baltas krāsas ledusskapi, tomēr šāda tipa agregāti dominē arī mūsdienās. Ja Jūs pasūtīsiet gaumīgu virtuvi brūnas krāsas tonī, tad liels, balts monstrs ledusskapja veidolā nepavisam neiederēsies koptēlā. Turpretī iebūvējamais ledusskapis ar atbilstošas krāsas durvju paneli atgādinās vienu no virtuves skapīšiem. Nopērkami arī daļēji iebūvējami ledusskapji. Piemēram, iebūvējamais ledusskapis pēc sava izmēra atbilst nišai, bet tā durtiņas būs redzamas.

    Katrs var piemeklēt iebūvējamo ledusskapi savas ģimenes vajadzībām. Vienkameru, nelieli iebūvējamie ledusskapji bez saldētavas derēs nelielām ģimenēm, arī tad, ja bieži tiek ieturētas maltītes ārpus mājām vai netiek veidoti produktu uzkrājumi. Vasarā bez tāda ledusskapja neiztikt dārza mājā. Neliels iebūvējamais ledusskapis vairs nav retums arī ofisos. Kuplai ģimenei, protams, būs nepieciešams lielais, divkameru iebūvējamais ledusskapis.

    Iebūvējamais ledusskapis – plusi

    • Iekļaujas jebkurā interjerā;
    • Ideāli der mazām virtuvēm;
    • Zems trokšņa līmenis, durvju panelis papildus mazina troksni;
    • Samērā ekonomisks elektrības patēriņa ziņā.

    Iebūvējamais ledusskapis – mīnusi

    • Nepieciešama papildu ventilācija, tāpēc liels iebūvējamais ledusskapis dažkārt var aizņemt vairāk vietas, nekā brīvi stāvošs;
    • Šādiem ledusskapjiem ir papildu siltumizolācija, kamdēļ kompresora un kondensāta atdzesēšanai dažkārt nepieciešams tērēt vairāk elektrības;
    • Augsta cena. Papildus tēriņi uzstādot.

    Vai vajag cepeškrāsni un vēl iebūvējamo?

    Cepeškrāsns jebkurai mājsaimniecei būtiski atvieglo ēst gatavošanas procesu, īpaši tādai, kura vēl tikai mācās uzburt kulinārijas brīnumus. Bet, saimniecei, kurai patīk daudz gatavot, cepeškrāsns ļauj izvērsties, gatavojot veselīgu un daudzveidīgu ēdienu.

    Iebūvējamās cepeškrāsnis, tāpat kā visa iebūvējamā sadzīves tehnika, ir pieejamas dažādu izmēru, un pilda tikai savu pamatfunkciju vai ir aprīkotas ar papildus opcijām. Piemēram, populāra izvēle šobrīd ir iebūvējamā cepeškrāsns ar tvaika funkciju. Pircēju vidū pieprasītākās ir 60cm iebūvējamās cepeškrāsnis. Tās var kombinēt ar vārāmo virsmu vai novietot pilnīgi citā vietā.

    Ja parastās plītis iedala elektriskajās, gāzes un kombinētajās, tad uz iebūvējamajām cepeškrāsnīm tas neattiecas. Iebūvējamajām cepeškrāsnīm var būt tikai viena veida enerģijas avots – vai nu elektrība, vai nu gāze. Patērētāji arvien biežāk priekšroku dod elektriskajām iebūvētajām cepeškrāsnīm. Tās ir funkcionālākas, var precīzi uzstādīt temperatūru, dažām arī programmas standarta ēdienu gatavošanai.

    Ne mazsvarīga nozīme ir arī elektrisko iebūvējamo cepeškrāšņu drošībai. Tiesa gan, ierīkojot šādas cepeškrāsnis, jābūt labai elektroinstalācijai. Mūsdienu mājokļos ir ļoti daudz sadzīves tehnikas, kas patērē elektrību, tāpēc var rasties pārslodze, jo elektriskās cepeškrāsnis patērē 4 kW/h.

    Iebūvējamās elektriskās cepeškrāsnis ir videi draudzīgākas, jo nav sadegšanas galaproduktu, kā tas ir gāzes iebūvējamajām cepeškrāsnīm.     

    Kvalitatīvu sadzīves tehniku visām gaumēm un prasībām atradīsiet interneta veikalā 220.lv. Iepērcieties ērti, droši un ātri!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē