• Farmaceites pieredze: ar NATEO dubultots D vitamīna līmenis 3 mēnešu laikā!

    Reklāmraksts
    26. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Pirmās pazīmes, kas norāda uz pazeminātu D vitamīna līmeni, ir biežāka slimošana, īpaši ar akūtām elpceļu saslimšanām, kā arī hronisks nogurums un nespēks. Tāpēc svarīgi ir ne tikai zināt savu D vitamīna līmeni, bet rūpēties par to, lai tas ir optimāls. Uz sarunu aicinājām smaidīgo un atsaucīgo farmaceiti Izabellu Giber, kurai ir izdevies neticami īsā laikā un sev ērtākajā veidā paaugstināt D vitamīna līmeni, lietojot tieši NATEO D vitamīnu.

    Kādas ir Tavas kā farmaceites pārdomas par D vitamīna lietošanu Latvijā?

    Man liekas, ka katrs otrais aptiekas klients lieto D vitamīnu, daži lieto recepšu līdzekļus, bet tie mēdz arī nepacelt D vitamīna līmeni. Tad var piedāvāt pamainīt uz citu D vitamīna veidu, ļoti labas atsauksmes ir par pilieniem. Tā ir cita forma, ko ērti uzņemt. Es pati palielināju D vitamīna līmeni tieši ar NATEO D vitamīns PRO pilieniem. Pilieni arī cenas ziņā sanāk izdevīgāki, jo ar vienu PRO pudelīti pietiek četriem līdz sešiem mēnešiem.

    Ko cilvēki biežāk jautā par D vitamīnu?

    Dažkārt klienti atnāk un jautā – vai man vajag lietot D vitamīnu? Man pirmais jautājums pretī ir, vai ir nodotas analīzes. Es gan domāju, ka Latvijā visiem vajag lietot D vitamīnu mūsu klimatisko apstākļu dēļ. Ir maldīgi cerēt, ka pietiks ar sauli vasarā. It īpaši, ja cilvēks strādā un lielāko dienas daļu pavada telpās.

    Kā Tu juties pirms sāki lietot NATEO D vitamīnu?

    Mans D vitamīna līmenis bija 30 pirms sāku lietot NATEO. Tas skaitās pietiekams, bet tajā laikā man bija ļoti liela slodze – daudz strādāju, kopumā jutos nogurusi un visu laiku bija sajūta, ka esmu nedaudz apslimusi. Kad trīs mēnešus lietoju NATEO jutu, ka ir vairāk enerģijas un D vitamīna līmenis bija palielinājies par 34 vienībām! Trīs mēnešu laikā mans D vitamīna līmenis bija palielinājies no 30 uz 64. Pirms tam biju lietojusi D vitamīnu, kas jālieto tikai reizi nedēļā, bet tam efektu nejutu.

    Kura D vitamīnu forma Tev patīk vislabāk?

    Tā kā D vitamīnu ir ieteicams lietot no rīta, tad man ērtākā ir pilienu forma. Vienkārši iepilinu to mutē un viss. Pilienus turēju uz galda redzamā vietā, lai neaizmirstu tos iepilināt. Pirmo mēnesi lietoju pa diviem pilieniem NATEO D vitamīns PRO dienā un pēc tam divus mēnešus pa vienam pilienam.

    Esi nodarbojusies arī ar pētniecību un analizējusi cilvēku izpratni par uztura bagātinātājiem. Kādi bija Tavi secinājumi?

    Bieži trūkst izpratne par to, ko lietot, kāpēc lietot un cik daudz lietot. Informācija ir ļoti daudz un cilvēki tajā apjūk. Dažkārt cilvēks atnākot uz aptieku jautā kādu uztura bagātinātāju, bet līdz galam pat neizprot, kāpēc to vajag lietot un vai tiešām viņam tas ir nepieciešams. Ar D vitamīnu ir pavisam vienkārši, jo analīzēs var noteikt tā līmeni un tālāk jau konsultējoties ar farmaceitu vai ģimenes ārstu, lemt par devas pielāgošanu. Tomēr ir arī ļoti zinoši klienti aptiekā, kuri ievēro ārsta vai farmaceita teikto, izprot kāpēc tas vajadzīgs un ļoti precīzi pilda ieteikumus. Mans tētis arī ir šajā cilvēku kategorijā – viņa nodarbošanās nav bijusi saistīta ar medicīnu, bet viņš ir katra ārsta sapnis – tik precīzi ievēro visu teikto un seko līdzi visam, kas jālieto.

    Cik daudz ikdienā D vitamīna jālieto?

    Mūsu labsajūta lielā mērā ir pašu rokās un D vitamīna lietošana ir patīkams, ērts un vienkāršs veids, kā varam izrādīt rūpes par savu veselību un stiprināt imunitāti. Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestāde (EFSA) [1]  ir noteikusi profilaktisko diennakts D₃ vitamīna devu dažādām vecuma grupām:

    • Zīdaiņiem (0 līdz 1 gads) – 1000 SV/dienā;
    • Bērniem (1 līdz 10 gadi) – 2000 SV/dienā;
    • Pusaudžiem (11 līdz 17 gadi) – 4000 SV/dienā;
    • Pieaugušajiem (tajā skaitā grūtniecēm un senioriem) – 4000 SV/dienā.

    D vitamīna deficīta gadījumā ārsts vai farmaceits noteiks lielākas devas.

    NATEO ir izcila izvēle visai ģimenei, jo tas ir dabisks D vitamīns ērti dozējamu pilienu, koncentrētu kapsulu un dabīgu un garšīgu želejvitamīnu veidā (bez želatīna un bez mākslīgām krāsvielām). Ar NATEO D vitamīnu Tu iegūsti vairāk! Tagad arī vienā kapsulā D vitamīns, jaunākās paaudzes magnijs ar augstāku uzsūkšanās spēju un B6 vitamīns, kā arī D vitamīns kopā ar vērtīgajām Omega-3 taukskābēm.

    Iegādājies izdevīgi tieši no ražotāja: www.e-sagitus.lv

    UZTURA BAGĀTINĀTĀJS. UZTURA BAGĀTINĀTĀJS NEAIZSTĀJ PILVĒRTĪGU UN SABALANSĒTU UZTURU.

    [1] Scientific Opinion on the Tolerable Upper Intake Level of vitamin D, EFSA Journal 2012; 10(7):2813

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē