• Eksperimentē un izpaudies! Atrodi savu stilu!

    Reklāmraksts
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    4. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Šoruden stila un modes interneta veikals Zalando atzīmē ienākšanu Latvijas tirgū. Par godu šim notikumam Eiropas lielākais tiešsaistes mazumtirgotājs noorganizējis unikālu izstādi, kur sabiedrībā zināmi cilvēki, kurus vieno mīlestība pret modi, demonstrēja savu personību un stilu dažādos rakursos.

    Ar unikālu vietējās modes izstādi Rīgā Zalando aicina uzdrīkstēties

    Šajā projektā piedalījās tādas populāras personības kā dziedātājas Aminata Savadogo un Agnese Rakovska, brazīliešu reperis, aktieris un futbolists Felipe Gabriels Ksavjērs, treneris un raidījuma Gudrs, vēl gudrāks vadītājs Kaspars Ozoliņš, sportists Gustavs Pētersīlis, apģērbu dizainere un basketbolista Žaņa Peinera sieva Alīna Peinere, make up mākslinieks Andrewon jeb Andrejs Čistjakovs un citi. Viņu uzdevums bija no plašā Zalando piedāvājuma izvēlēties apģērbu un parādīt savu individuālo stilu. Modeļus viņu ampluā iemūžināja pazīstamais fotogrāfs Artūrs Kondrāts. Kas no tā visa sanācis, šī projekta modeļi un citi interesenti varēja uzzināt fotogrāfiju izstādē, kas 30. septembrī tika atklāta K. K. fon Stricka villā. «Tā bija lieliska iespēja strādāt gan ar Artūru Kondrātu, gan stilisti Elizabeti Džeinu Rubeni – visa radošā komanda veidoja perfektu atmosfēru šim modes sprādzienam. Iesprūst pie viena matu sakārtojuma vai noteikta stila? Tas pavisam noteikti nav stāsts par mani! No franču bizēm un trakām, krāsainām biksēm līdz piegludinātiem matiem un gotiska stila kleitām – es gribu izmēģināt visu,» norādīja Agnese. Kā citi projektā iesaistītie modeļi raksturotu savu apģērba stilu?

    Nekad nevilkšu kļoša džinsus

    Treneris un raidījuma Gudrs, vēl gudrāks vadītājs Kaspars Ozoliņš atzīst, ka ikdienā cenšas ģērbties neuzkrītoši un apģērba ziņā ir visai konservatīvs. Viņš gan neslēpj, ka uzmanīgi vēro, kas šobrīd ir modē. «Nesekoju līdzi modes tendencēm, man vairāk patīk vērot. Strādājot ar jauniešiem televīzijā, ik pa laikam pārsteigumā ieplešu acis, ieraugot, ko jaunā paaudze velk mugurā. «Viņi sper soļus, par kuriem iepriekšējā paaudze ir šokā. Tā vienmēr ir bijis un būs. Jā, man ir 41 gads, un dažkārt esmu pārsteigts par jauniešu apģērba izvēli, taču labā nozīmē. Tas ir baigi kaifīgi, ka viņi tā uzdrošinās,» teic Kaspars.

    Runājot par savu apģērbu, treneris saka: «Tas visu cauru gadu gandrīz vienmēr ir viens un tas pats. Piemēram, melns džemperis un melni, vairāk vai mazāk saplēsti džinsi. Mēs televīzijā melno saucam par aizkadra krāsu, jo televīzijas cilvēki nedrīkst parādīties kadrā. Melns apģērbs ļauj saplūst ar aizskatuvi,» viņš skaidro. Šādu stilu Kaspars pārņēmis arī ikdienā. «Mani tetovējumi ir pietiekami krāsaini un pievērš uzmanību, tā ir mana vienīgā ekspresivitāte. Izdauzīties varu, uzģērbjot treniņtērpu. Tad gan varu uzvilkt interesantas botas, spilgtas zeķes, dažādu krāsu un garumu kreklus un bikses. Tā ir otra skatuve, kur atrodos.»

    F64

    Vai ir kāds apģērbs, ko Kaspars nevilktu ne par kādu naudu, pat ja tas būtu ārkārtīgi moderns? «Pirmais – oversized džemperis. Esmu neliela auguma un lieliski apzinos, ka ar ko tādu ne īpaši labi izskatītos. Otrs – kļoša džinsi. Tos esmu jau gana pavalkājis, mācoties vidusskolā. Mācījos klasē ar teātra novirzienu, un jūs varat iedomāties, kā mēs tur ģērbāmies. Man bija ne tikai kļoša bikses, bet arī vecmāmiņas koka koferītis, ar ko gāju uz skolu. Tas, lūk, bija stils ar attieksmi,» smejas Kaspars. «Mēs visi teātra klasē bijām reāli dumpinieki. Sekot modei? Tas nebija mums. Mūsu mērķis bija aiziet uz humpalām, atrast vistrakāko, kas tur pieejams, un uzvilkt mugurā.» Nu jau daudzus gadus Kaspars šādus veikalus neapmeklē. «Cenšos nepirkt daudz apģērba. Man patīk novērot, kā mani neskaitāmie vienādie, melnie T krekli vai bītlenes sāk irt un tajos parādās caurumi. Tad es saprotu – tā drēbe kļūst forša un stilīga. Man patīk vecas, smukas un tīras drēbes. Un, lai tās vienmēr labi izskatītos, esmu pat nopircis tvaika gludekli,» viņš atklāj.

    Uz izstādes atklāšanu Kaspars bija ieradies savā iecienītajā melnas krāsas apģērbā. «Papildināju savu neuzkrītošo stilu ar šo cepuri, lai būtu mazliet pamanāmāks un izskatītos mazliet garāks,» viņš smejas. «Cepuri veidojis viens somu mākslinieks, un tā ir vienā eksemplārā,» atklāj Kaspars.

    Esmu brendu vergs!

    F64

    Brazīliešu reperis, aktieris un futbolists Felipe Gabriels Ksavjērs lieliski apzinās, ka izceļas uz apkārtējo fona, un neslēpj, ka viņam patīk būt uzmanības centrā. «Man svarīgi, lai mans apģērbs būtu moderns un stilīgs. Man Instagram seko ļoti daudz cilvēku, kuriem esmu iedvesmas avots, tāpēc nevaru atļauties būt garlaicīgs. Katru mēnesi cenšos iegādāties kaut ko jaunu, lai būtu citāds. Lielu nozīmi piešķiru arī aksesuāriem,» stāsta Felipe. Viņš atzīst, ka ikdienā apģērbu izvēlas atkarībā no tā, kāds viņam tajā dienā ir noskaņojums. «Ir dienas, kad gribu ģērbties sportiski, ir dienas, kad izvēlos kaut ko klasisku vai fancy. Man tiešām ir dažādu stilu apģērbi. Tāpēc arī skapis man mājās ir milzīgs. Šī iemesla dēļ man ļoti patīk Zalando, jo tur varu atrast dažādu stilu un labu zīmolu apģērbus. Neslēpšu – esmu brendu vergs. Man tā birka ir ļoti svarīga. Lētus apģērbus nevalkāju,» apgalvo futbolists. Lai vienmēr būtu ģērbts pēc pēdējām modes tendencēm, viņš Instagram seko līdzi dažādām ārzemju zvaigznēm. «Man patīk, kā ģērbjas tumšādainie. Tas nenozīmē, ka baltie nemāk ģērbties, vienkārši melno stils man ir tuvāks. Īpaši man patīk, kā ģērbjas amerikāņu reperi. Vēl man ļoti patīk, kā ģērbjas brazīliešu futbolists Neimars. Cenšos ģērbties kā viņš, iedvesmojos no viņa stila,» neslēpj Brazīlijas futbola zvaigznes tautietis. 

    Man topā ir hūdiji

    F64

    Pazīstamā dziedātāja Aminata atzīst, ka akli neseko līdzi visām modes tendencēm, bet gan velk mugurā to, kas viņai patīk un piestāv. «Nemeklēšu elektrozaļas krāsas krekliņu tikai tāpēc, ka tas ir moderni. Pirkšu to tikai tad, ja man pašai iepatiksies.» Kādi ir topa apģērbi, kas vienmēr atrodami dziedātājas skapī? «Parasti tur ir džinsi un hūdiji. Man ir ļoti liela hūdiju kolekcija. Man tie ļoti patīk, jo tas ir ērts apģērbs. Ikdienā neesmu izteikts modes cilvēks, man svarīgi, lai apģērbā justos ērti,» viņa neslēpj. Vai ir kādas tabu krāsas, no kurām Aminata apģērbā izvairās? «Pēdējā laikā man ļoti nepatīk spilgti rozā krāsa. Man šķiet, ka man tā nepiestāv,» spriež dziedātāja.

    Man vienalga, ko par mani domā citi

    F64

    Andrejs Čistjakovs, kurš vairāk zināms ar vārdu Andrewon, ir pazīstams vizāžists. Viņu pūlī grūti nepamanīt – Andrejs ir gara auguma, vienmēr stilīgi ģērbies, ar perfektu meikapu, un aiz viņa allaž paliek dārga parfīma šleife. Kas veidojis viņa stilu? «Es pats to esmu izveidojis! Šajā ceļā esmu daudz eksperimentējis, mēģinājis daudz ko jaunu, nebaidījies no kļūdām, kādas bijušas ne mazums,» atzīst Andrejs. Kādi ir viņa pārdrošākie eksperimenti ar ārieni? «Dažreiz skatos uz savām vecajām bildēm, īpaši no Riga Fashion Week pasākumiem, kuros piedalījos, un domāju – ak, mans Dievs. Varēju taču saģērbties daudz labāk,» smejas vizāžists. «Taču es nekad neesmu baidījies būt citāds, neesmu baidījies kļūdīties, jo, tikai kaut ko mēģinot, esmu nonācis pie tā, kas esmu tagad. Katru savu kļūdu uzskatu par lielisku pieredzi un pakāpienu tuvāk maniem mērķiem,» viņš saka. Gadu laikā Andrejs savu stilu izkopis līdz pilnībai. Viņš lieliski zina, kas viņam piestāv un no kā labāk atturēties. «Sekoju līdzi visām jaunākajām modes tendencēm, skatos modes skates un, ja man kaut kas no aktuālā ļoti iepatīkas, to pērku un valkāju. Man vienalga, ko par to domās citi,» viņš saka.

    Foto galerija:

    Izstādes atklāšana K. K. fon Stricka villā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē