• Dzirdes izmaiņas: saruna ar tuvu cilvēku

    Reklāmraksts
    4. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock.com
    Kā palīdzēt tuviniekiem atrast nepieciešamo palīdzību.

    Jūs spējat to mainīt!

    Dzirdes izmaiņas ietekmē ne tikai personu, kam tās radušās. Tās ietekmē arī tuviniekus, ģimenes locekļus un draugus. Dzirdes izmaiņu negatīvās sekas ir neizmērojamas: no pastāvīgas neapmierinātības ar to, ka atkal un atkal jāatkārto sacītais, līdz pat sāpīgām izjūtām, vērojot, kā jūsu tuvinieks norobežojas no apkārtējās pasaules.

    Pārliecināt tuvinieku vērsties pēc palīdzības ir pirmais solis ceļā uz problēmas risinājumu, taču tas ne vienmēr ir viegli.

    Apbruņojieties ar pacietību!

    Dzirdes pasliktināšanās, ja to atstāj bez ievērības, negatīvi ietekmē cilvēka dzīves kvalitāti daudzās jomās. Dažreiz, pat to neapzinoties, jūs palīdzat tuviniekam atlikt vēršanos pēc palīdzības.

    Tāda rīcība kā sacītā atkārtošana vairākas reizes un citu teiktā atstāstīšana var kavēt jūsu tuvinieku saprast, cik daudz informācijas viņš vai viņa nesaprot vai nesadzird.

    Ko jūs varat darīt?

    • Parunājiet ar savu tuvinieku par viņa dzirdes problēmām.
    • Iejūtīgi atgādiniet par šo problēmu katru reizi, kad viņam kaut ko atstāstāt vai atkārtojat.
    • Dodiet padomu apmeklēt tīmekļa vietnes, piemēram, www.dzirdescentrs.lv, lai vairāk uzzinātu par šo problēmu un atrastu atbildes uz saviem jautājumiem.
    • Iesakiet ieplānot konsultāciju pie dzirdes speciālista un dodieties uz to kopā.
    • Atgādiniet, ka, apmeklējot dzirdes speciālistu, viņš vai viņa neko nezaudēs, bet, gluži otrādi, daudz iegūs.

    Neesiet pārsteigts par pretestību!

    Atšķirībā no redzes, pasliktinoties dzirdei, cilvēki nesāk aktīvi rīkoties. Daudzi gaida piecus līdz septiņus gadus, pirms vēršas pēc palīdzības. Esiet gatavi pretestībai!

    Mans ģimenes ārsts pateiktu, ja man būtu radušās dzirdes izmaiņas!

    Nav taisnība, jo medicīniskās apskates laikā dzirdes izmaiņas pārbauda mazāk nekā 20% ārstu.

    Dzirdes aparāta nēsāšana padarīs manu dzirdes pasliktināšanos pamanāmu!

    Mūsdienu dzirdes aparāti ir miniatūri, daudzfunkcionāli un pat neredzami, un to nēsāšana būs mazāk pamanāma, jo jūs vairs nelūgsiet atkārtot teikto, neatbildēsiet nevietā un reaģēsiet uz teikto.

    Nelielas dzirdes izmaiņas – tā nav nelaime!

    Patiesībā jaunākie pētījumi sasaista bez uzmanības atstātas dzirdes izmaiņas ar tādām problēmām kā stress, depresija, sociālā izolācija, paaugstināts personas drošības risks, daļējs darbaspēju zudums u. c.

    Plašāku informāciju par to, kā mēs dzirdam, noskaidrojiet pie dzirdes speciālista!

    Labākas Dzirdes Centrs specializējas dzirdes uzlabošanā un aizsardzībā. Komandā strādā kvalificēti audiologopēdi, dzirdes speciālisti un inženieri, kas rūpīgi veic visus izmeklējumus, izmantojot mūsdienīgu dzirdes pārbaudes pieeju un jaunākās paaudzes diagnostikas aprīkojumu. Speciālisti profesionāli pielāgo dzirdes uzlabošanas tehnoloģijas saskaņā ar pārbaudes rezultātiem, nodrošinot maksimāli precīzu un komfortablu skanējumu. Dzirdes centrā ir pieejamas modernākās dzirdes uzlabošanas digitālās tehnoloģijas un individuāli dzirdes aizsardzības līdzekļi. Ir sava otoplastikas laboratorija, kurā veic jebkādu dzirdes aparātu tehnisko apkopi, kā arī izgatavo iekšauss un kanālā izvietojamus aparātus, individuāli pielāgotus ieliktņus un auss aizbāžņus.

    Vai jūs zinājāt?

    • Aptuveni 250 000 Latvijas iedzīvotāju cieš no dažādu pakāpju dzirdes izmaiņām.
    • 62,5 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju cieš no neatgriezeniskām dzirdes izmaiņām trokšņa ietekmes dēļ, bet 180 tūkstoši ir pakļauti bīstamai trokšņa ietekmei katru dienu.
    • Apmēram 31% cilvēku vecumā līdz 65 gadiem ir dzirdes izmaiņas, savukārt 75 gadus sasniegušiem un vecākiem senioriem dzirdes izmaiņas ir 47–50% gadījumu.
    • Tikai viens no pieciem cilvēkiem, kam dzirdes aparāti atvieglotu dzīvi, tos reāli izmanto.

    Informācija sagatavota, pamatojoties uz ASV Nacionālā dzirdes un citu komunikācijas traucējumu institūta (NIDCD) datiem.

    Izmantojiet lielisko iespēju līdz 2020. gada beigām – pierakstīties bezmaksas konsultācijai pie dzirdes speciālista, un saņemiet svētku atlaides līdz 40% jaunākajām dzirdes tehnoloģijām. Pārliecinieties, ka jūs labi dzirdat, jau šo Ziemassvētku laikā!

    Apmeklējiet mūs Rīgā, Brīvības ielā 83, zvaniet – 20550286 vai lasiet www.dzirdescentrs.lv

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē