• Dzirdes aparāts – kā pareizi izvēlēties

    Reklāmraksts
    12. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Nav svarīgi, vai jums ir jāizvēlas pirmie dzirdes aparāti vai jāatjauno esošie, tos izraugoties, jāņem vērā vairāki faktori, bet vissvarīgākais ir speciālists, kam esat gatavs uzticēt dzirdi.

    Dzirdes traucējumi var būt traumu, hroniskas vai akūtas slimības sekas vai vienkārši ar vecumu saistītas izmaiņas. Jebkurā gadījumā nevajadzētu samierināties ar dzirdes problēmām, tādējādi pasliktinot dzīves kvalitāti. It īpaši, ja tagad ir iespējams uzlabot dzirdi ar modernām tehnoloģijām. Saprast, kā nekļūdīties un izdarīt pareizo izvēli, mums palīdzēs Labākas Dzirdes Centra speciāliste Violeta Lonska.

    Pēc iespējas ātrāk jāvēršas pie speciālista

    Dzirdes pasliktināšanās parasti sākas nemanot un pakāpeniski progresē. Šī iemesla dēļ cilvēks var nepamanīt izmaiņas līdz brīdim, kamēr no dzirdamības diapazona nesāk pazust vissvarīgākās normālai saskarsmei nepieciešamās un ierastās skaņas vai uz dzirdes izmaiņām nesāk norādīt cilvēka tuvinieki.

    Kad dzirde pasliktinās, smadzenes sāk “aizmirst” skaņas, ja tās nedzird pilnā apjomā ilgāku laiku. Cilvēkam nākas no jauna apgūt kādreiz zināmās skaņas, tas ir ilgs un psiholoģiski sarežģīts process gan viņam pašam, gan viņa tuvākajiem. Jo ātrāk tiek noteikta problēma un veikta dzirdes rehabilitācija (atrasti, pielāgoti un izmantoti dzirdes aparāti), jo ātrāk un veiksmīgāk notiek pielāgošanās dzirdes tehnoloģijām. Tādējādi, regulāri izmantojot digitālos aparātus, var atjaunot gandrīz visu agrāk zināmo skaņu uztveri.

    Kur atrast kvalitatīvu dzirdes aparātu?

    Mūsdienu pasaule padara mūsu dzīvi ērtu un produktīvu, pat neizejot no mājām. Piemēram, zāļu un medikamentu iegāde tiešsaistē noteikti ir pluss. Tomēr šī opcija nav piemērota dzirdes aparātiem. Tajā pašā laikā daudzas vietnes ir pilnas ar “lētu” un “labu” ierīču piedāvājumiem par 30–50 eiro, un šeit ir svarīgi saprast, ka tie nav īsti dzirdes aparāti, bet gan skaņas pastiprinātāji, kas negatīvi ietekmē tā lietotāja dzirdi, radot lielu risku vēl vairākiem dzirdes traucējumiem.

    Lai pārliecinātos par pareizo izvēli un aparāta kvalitāti, iegādājieties dzirdes tehnoloģijas tikai kvalificētā dzirdes centrā, pēc individuālās dzirdes speciālista konsultācijas. Jo dzirdes traucējumi ir tikpat individuāli kā pirkstu nospiedumi, tāpēc dzirdes speciālists katram cilvēkam piemeklē individuālus dzirdes aparātus. Izvēloties un pielāgojot dzirdes aparātus, veselības aprūpes speciālistam jāņem vērā:

    • kādās frekvencēs jūsu dzirde ir pazemināta;
    • kādas ir jūsu auss kanāla uzbūves īpatnības (šaurs vai plats, vai tika veikta operācija utt.);
    • vai dzirdes aparātu lietošanai ir īslaicīgas kontrindikācijas (sēra korķi, iekaisums, izdalījumi);
    • jūsu vecums;
    • kāds ir jūsu dzīvesveids (vai strādājat, apmeklējat teātri, saviesīgus pasākumus, ceļojat, vai saziņai lietojat svešvalodas utt.);
    • vai esat aktīvs mobilo un viedierīču lietotājs.

    Pēc dzirdes aparātu piemeklēšanas dzirdes speciālists arī pielāgo tos jūsu dzirdes vajadzībām un jūsu vēlmēm.

    Kas ir mūsdienīgs dzirdes aparāts?

    Mūsdienu dzirdes aparāti jau sen ir kļuvuši miniatūri un konkurē cits ar citu gan pievilcīga dizaina, gan nepamanāmības ziņā. Mūsdienu dzirdes aparātos ir pieejamas daudzas funkcijas. Es atzīmēšu dažas vissvarīgākās, kas pieejamas Starkey dzirdes aparātos, ar kuriem veiksmīgi strādāju katru dienu.

    Trokšņu samazināšana. Nodrošina fona trokšņu slāpēšanu, lai jūs labāk uztvertu runu.

    Virzītie mikrofoni. Pastiprina skaņas, kas atrodas jūsu priekšā, nedaudz pieslāpējot skaņas, kas atrodas aiz jums, tādējādi uzlabojot telpisko skaņas uztveri.

    Uzlādējamais variants. Šiem dzirdes aparātiem nav jāmaina baterijas – vienkārši ievietojiet tos lādētājā dienas beigās.

    Apkārtējā trokšņa kontrole. Daudziem dzirdes aparātiem ir iestatījumu režīmi, kas piemēroti dažādām vidēm, piemēram, klusai vai trokšņainai videi.

    Bluetooth savienojums. Iespēja izveidot savienojumu ar viedtālruni vai televizoru, izmantojot Bluetooth. Dzirdes aparātiem savā starpā arī ir bezvadu savienojums.

    Tālvadība. Ļauj pielāgot iestatījumus, piemēram, skaļumu vai programmas pārslēgšanu, nenoņemot dzirdes aparātus.

    Krišanas detektors. Pateicoties iebūvētajiem sensoriem, krišanas detektora funkcija palīdzēs noteikt lietotāja kritiena faktu un automātiski nosūtīt brīdinājuma ziņojumu tuviniekiem.

    Taču pats galvenais ir fakts, ka kvalitatīvi aparāti, kas ir individuāli piemeklēti konkrēta cilvēka vajadzībām un dzirdes speciālista pielāgoti, nekad netraumēs un nebojās jūsu dzirdi.

    Viens vai divi?

    Atbildot uz jautājumu, izmantot vienu vai divus aparātus, jāteic, ka, lai panāktu maksimālu efektivitāti abpusēju dzirdes traucējumu gadījumos, kvalificēti speciālisti iesaka izmantot divus dzirdes aparātus, t.i., binaurālās dzirdes uzlabošanu. Tas palīdz atjaunot skaņu uztveres reakciju ar abām ausīm, kā to ir paredzējusi daba, un atjaunot traucēto dzirdes līdzsvaru. Divu dzirdes aparātu izmantošana ļaus labi dzirdēt un saprast runu pat sarežģītās klausīšanās situācijās. Turklāt tas pietuvina skaņu dabiskumam, un cilvēks var noteikt skaņas avotu telpā.

    Kas jādara pēc dzirdes aparātu iegādes? 

    Vislabākais ir prakse. Ja ir nepieciešams mazliet ilgāks laiks, lai pierastu pie jaunā dzirdes aparātu pāra, esiet pacietīgs, novērtējiet situāciju kritiski un negaidiet uzreiz vairāk, kā tas reāli ir iespējams. Jums ir vajadzīgs laiks adaptācijai, smadzenēm atkal ir jāiemācās uztvert un atpazīt skaņas. Jūsu jaunie dzirdes aparāti drīz vien padarīs klausīšanos vieglāku un baudāmāku, un jūs sāksiet novērtēt tās priekšrocības, ko sniedz dzirdes uzlabošanas tehnoloģijas. 

    Labākas Dzirdes Centrs, piemēram, arī nodrošina bezmaksas garantijas apkalpošanu līdz četriem gadiem, tajā iekļautas dzirdes speciālista konsultācijas, individuālas pielāgošanas, pilna apkope un serviss, tādējādi radot ideālus apstākļus jūsu dzirdes uzlabošanai.

    Tātad – kāds dzirdes aparāts ir labāks?

    Ar pārliecību varu teikt vienu: labākais dzirdes aparāts ir tāds, kas tiek izvēlēts un pielāgots individuāli jūsu dzirdei. Atcerieties, ka dzirdes zudums ir pamanāms ievērojami vairāk nekā mūsdienu dzirdes aparāts! Nekautrējieties un nebaidieties, palīdzība ir iespējama. Jums šodien ir iespēja dzirdēt labāk un dzīvot labāk!

    Piesakieties bezmaksas konsultācijai Labākas Dzirdes Centrā – www.dzirdescentrs.lv.

    Uzziniet, kā jūtas mūsu klienti – mūsdienu dzirdes aparātu lietotāji šeit.

    Ārsti rekomendē nēsāt mūsdienu digitālos dzirdes aparātus, jo tie:

    • Palēnina kognitīvo spēju pavājināšanos

    Daudzi pētījumi dzirdes pasliktināšanos sasaista ar plānprātību un Alcheimera slimību. Ir noteikts, ka dzirdes izmaiņas patiesībā var paātrināt to mūsu smadzeņu dzirdes zonu darbības pakāpenisku pavājināšanos, kuras ļauj atpazīt runu. Ir novērots, ka šīs slimības attīstās tiem, kuri nelieto dzirdes aparātus.

    • Uzlabo darbspējas

    Kad ir grūti saprast, ko runā kolēģi un priekšniecība, visai pamatīgi tiek ietekmēts arī darbs. Tas ir tāpēc, ka nesapratne un nespēja atbildēt galu galā var mazināt ražīgumu. Var nesadzirdēt norādījumus, un sapulču apmeklējumi var kļūt par ļoti sarežģītiem pasākumiem.

    • Nodrošina labāku dzīves kvalitāti

    Tā, iespējams, ir vislietderīgākā dzirdes aparātu sniegtā priekšrocība cilvēku dzīvē. Izmantojot dzirdes uzlabošanas tehnoloģijas, jūs varat dzirdēt skaņas, ko citādi nedzirdētu. Jūs varat viegli sazināties ar draugiem un ģimeni. Varat dzirdēt skaņas, kas kalpo kā stresa noņēmēji. Varat arī klausīties dažādu veidu mūziku. Ir tik daudz, ko jūs varētu zaudēt bez atbilstošām dzirdes iespējām.

    • Piedāvā augstu funkcionalitāti

    Mūsdienās visas ierīces ir savstarpēji savienotas. Piemēram, populārākā ražotāja Starkey dzirdes aparātus ērti var savienot ar automašīnu, viedtālruni vai TV. Lietojot dzirdes aparātus, jūs varat viegli atbildēt uz zvaniem un visu dzirdēt pareizi. Tiem ir trokšņu filtrēšanas tehnoloģija, kas palīdz samazināt fona skaņas tā, lai jūs varētu izbaudīt runas skaidrību un visdabiskākās klausīšanās iespējas. Mūsdienās dzirdes tehnoloģijas ir daudz kas vairāk nekā tikai dzirdes aparāti – tie pat uzrauga smadzeņu un ķermeņa veselību.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē