• Dod mājas pagraba runcim

    Reklāmraksts
    31. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Arhīva foto
    Iekšlietu ministre Marija Golubeva kopā ar savu dzīvesbiedri Diānu mājās audzina divus runčus – Purvīti un Dadzīti. Vienu no viņiem ministre izglāba no dzīves uz ielas.

    Pirmais Marijas un Diānas mājās nonāca runcis vārdā Purvītis. Melno runci tā iepriekšējie saimnieki sauca par Sikspārni, bet pirms pārcelšanās uz Itāliju kaķi atdeva iekšlietu ministrei, un viņa tam deva slavena mākslinieka vārdu. Pirms gada politiķe un viņas dzīvesbiedre nolēma, ka pienācis laiks vēl vienam ģimenes mīlulim un cerēja, ka tādu varēs atrast kādā dzīvnieku patversmē. Taču, apzvanīdama vairākas, uzzinājusi – šobrīd tur mājo vien pieauguši kaķi. «Tā kā mums mājās jau bija Purvītis, mēs negribējām riskēt, ņemot pieaugušu kaķi, kas ar viņu nevarētu sadzīvot,» stāsta Marija. Kādu dienu, pētot sludinājumus internetā, ministre uzdūrās glītam pelēcim, kuru kāda sieviete Siguldas pusē atradusi pagrabā. «Negribējām doties pēc kaķēna pie audzētājiem, jo iestājamies pret šķirnes dzīvnieku turēšanu. Nolēmām, ka varam atvieglot dzīvi kādam bezšķirnes kaķim, kuru neviens negrib,» skaidro politiķe. Vārds jaunajam ģimenes mīlulim aizgūts no kādas sirsnīgas un arī skumjas filmas Dadzītis. Tas ir stāsts par puiku, kurš Ņujorkas Metropoles muzeja apmeklējuma laikā piedzīvoja teroraktu un zaudēja māti. Pēc traģēdijas viņš savā dzīves ceļā saglabā nelielu piemiņas lietu no briesmīgās dienas – glezniņu ar nelielu putniņu – dadzīti. «Nospriedām, ka Dadzītis ir labs vārds kaķim un labi saskan ar vārdu Purvītis. Turklāt Dadzītis, par spīti tam, ka atrasts pagrabā, ir diezgan izskatīgs,» ar savu mīluli lepojas Marija. Dadzītis un Purvītis sākumā viens pret otru izturējušies piesardzīgi, bet tagad lieliski saprotas. «Dadzītis uzticas Purvītim pat vairāk nekā saimniekiem,» teic iekšlietu ministre. Marija priecājas – tagad viņas mājās ienākusi jauna kaķu paaudze, jo divi iepriekšējie kaķi, kurus viņa savulaik izglāba no iemidzināšanas, nodzīvoja garu, skaistu mūžu un devās uz citiem medību laukiem.

    «Atbalsti mūsu ziedojumu! Ar katru Pedigree un Whiskas produktu pirkumu, Tu palīdzi mums ziedot 43000 maltītes dzīvniekiem patversmēs.» Akcijas norises periods 01.09–04.10.2021

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē