• Ceriņi: Volkswagen Tiguan – ideāls auto jaunai ģimenei

    Reklāmraksts
    19. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Inga Vīņaude
    Lelde un Aivis ar jauno Volkswagen Tiguan devās cauri visai Kurzemei – līdz Pāvilostai un atpakaļ. «Pārliecinājāmies, ka automašīna tiešām ir praktiska – ne velti Volkswagen Tiguan tiek pozicionēts kā ģimenes auto,» saka Aivis.

    «Ļoti svarīgi, ka automašīnai ir ietilpīgs bagāžas nodalījums,» teic Lelde. Volkswagen Tiguan var ievietot gan bērnu ratus, gan somas ar mantām, un, ja vajadzētu, būtu vieta arī mazuļa ceļojumu gultiņai. Kopumā tā ietilpība ir 615 litri, kas tiešām ir vairāk nekā pietiekami, lai paņemtu līdzi visu, kas nepieciešams.

    Ceriņus pārsteidza ergonomiski veidotais Volkswagen Tiguan salons – iekšpusē automašīna ir daudz lielāka, nekā izskatās no ārpuses. «Mēs abi esam gara auguma. Kad Aivis brauc pie stūres, viņš atbīda šofera sēdekli krietni atpakaļ un aiz viņa sēdošajam parasti trūkst vietas. Bet es sēdēju aiz Aivja, un man tiešām bija ērti,» saka Lelde, novērtēdama arī automašīnas auduma sēdekļus – tie šķita daudz mājīgāki nekā ādas salons.

    Ceriņi novērtē arī automašīnas aprīkojumu, kas to padara ne tikai par viedo tehnoloģiju uz riteņiem, bet arī drošības paraugu uz ceļa. «Mēs ļoti novērtējam mūsdienīgas tehnoloģijas, īpaši tās, kas gādā par mūsu drošību uz ceļa,» saka Lelde.

    «Man visvairāk patika aklās zonas asistents (Side Assist) – kad neredzamajā zonā atradās kāda automašīna, sānu spogulī iemirgojās gaismas signāls. Tā es jutos daudz drošāk.» Aivis savukārt izceļ ceļojuma asistentu (Travel Assist). «Mēs norādījām brauciena galamērķi – Pāvilostu. Gādājot par drošību, asistents piebremzēja automašīnu gan ceļa līkumos, gan tuvojoties Tukuma aplim. Ļoti ērti, nav pat jāskatās kartē vai jābaidās palaist garām kādu ceļazīmi vai norādi. Tas noteikti palīdzēja samazināt slodzi garākā pārbraucienā pa lielceļu… Braucot ir ļoti laba redzamība, vienīgi žēl, ka neizbraucām diennakts tumšajā laikā, lai pārbaudītu IQ Light jeb inteliģentās gaismas, kas labi un laicīgi izgaismo ceļu un ceļazīmes, kā arī pielāgojas dažādām situācijām, atbalstot autovadītāju,» saka Aivis.

    «Ideāla mašīna ģimenei, kam ir bērns, suņi un daudz līdzi ņemamu mantu,» piebilst Lelde, iesakot to cilvēkiem, kas dzīvo piepilsētā un brauc uz darbu pilsētā. Aivis uzsver, ka Volkswagen Tiguan droši var izvēlēties arī tie, kam daži kilometri līdz mājām jānobrauc pa neasfaltētu ceļa segumu: «Ar šo auto varēs vasarā aizbraukt uz kādu festivālu, ciemos pie mammas uz laukiem vai sēnēs – Volkswagen Tiguan netraucēs arī tas, ja pa meža ceļu būs pārbraucis baļķvedējs.» Ne velti Tiguan ir visvairāk iecienītais Volkswagen modelis Baltijā – labākais apvidus un pilsētas krosovera īpašību apvienojums.

    Tiguan ar 1,5 l TSI benzīna dzinēju

    Kombinētais patēriņš: 7,3 l /100 km

    Kombinētais CO2 izmešu daudzums: 165 g/km

    Paātrinājums no 0 līdz 100 km/h 9,2 s

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē