• Šobrīd

    weather img

    Rīga +11°C Skaidrs, D vējš, 1.03 m/s

    IZPROT TAVAS SĀPES

    Cepumu sierakūka

    Reklāmraksts
    31. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Stils - Agija Vismane
    Garšu harmonija
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    • Cepumus smalki samaļ vai saberž, liek klāt mīkstu sviestu un ēdamkaroti ūdens, sajauc viendabīgā masā. Iespiež 20 cm kūkas formas dibenā ar 3–3½ cm malu uz augšu. Kamēr gatavo pildījumu, veidni liek ledusskapī.
    • Sakuļ krēmsieru ar krējumu un cukuru, iemaisa vaniļas cukuru vai ekstraktu un šķipsnu sāls (to nevajag, ja krēmsierā ir sāls), piesijā miltus un pa vienai iemaisa olas. Iecilā gabaliņos salauztus cepumus, vienu atliekot, un sakapātas žāvētas dzērvenes.
    • Masu lej veidnē iespiestajā kūkas pamatnē, viegli piespiežot, pārdrupina atlikto cepumu.
    • Krāsnī 160 grādu temperatūrā cep aptuveni stundu. Atdzesē, uz dažām stundām vai uz nakti kūku liek ledusskapī.
    • Saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru un biezinātāju. Ar rievotu konditorejas uzgali putukrējumu kaudzītēs uzspiež kūkai, grezno ar cepumu bumbu pusītēm un dzērvenēm, svaigām vai saldētām.
    • Pēc patikas var papildināt ar piparmētru lapiņām, pārkaisīt ar pūdercukuru.

    Materiāls tapis sadarbībā ar SELGA.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+