• Burkānkūka

    Vietējais top!
    6. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Svinam svētkus ar Vietējais top!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    • Sarīvē burkānus un sadrupina valriekstus.
    • Izkausē 100 g sviesta.
    • Bļodā liek cukuru, izkausēto sviestu, olas un sāk kult. Kuļot lēnām pieber miltus.
    • Kuļ, kamēr izveidojusies viendabīga masa.
    • Pievieno arī sāli un sodu, sarīvētus burkānus un sadrupinātus valriekstus. Kārtīgi samaisa.
    • Cepamtrauku iesmērē ar sviestu, ieklāj mīklu, kuru izlīdzina pa cepamtrauku.
    • Cep cepeškrāsnī 180 grādos 35 minūtes, līdz kūka ir gatava.
    • Kad kūka izcepusies, to atdzesē.
    • Ja augšpusē kūka ir pacēlusies ar kalniņu – pirms pārklāj to ar krēmu, nogriež, lai kūka ir līdzena.
    • Krēmsieru saputo ar cukuru līdz stingrai masai.
    • Kūku visapkārt pārklāj ar krēmu.
    • Dekorē sarkanbaltsarkanu ar dzērvenēm un bezē cepumiem.

     

    Materiāls tapis sadarbībā ar Veikals top!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē