• Briļļu ietvari un lēcas: kā par tiem pareizi parūpēties?

    Reklāmraksts
    6. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Neatkarīgi no tā, vai jums ir zināmu zīmolu briļļu ietvari vai arī salīdzinoši vienkāršas brilles, pret tām jāizturas uzmanīgi. Lasiet un iepazīstieties ar sešiem noderīgiem padomiem, kas palīdzēs pagarināt briļļu mūžu un uzlabos komfortu, tās lietojot!

    1. Brilles uzlieciet un noņemiet pareizi

    Itin bieži steigā brilles uzliekam vai noņemam, tās turot tikai aiz vienas kājiņas, taču šādi rīkoties nevajadzētu. Nevienmērīgas un pastiprinātas slodzes rezultātā kājiņas var kļūt vaļīgas vai pat salūzt, bet briļļu ietvari – deformēties, kā rezultātā lēcas kustēsies vai pat izkritīs ārpus ietvara. Pareizā pieeja, uzliekot un noņemot brilles, ir tās turēt aiz abām kājiņām.

    2. Brilles pēc noņemšanas uzreiz lieciet futrālī

    Pie saskrāpētām lēcām vai deformēta briļļu ietvara var tikt ļoti ātri, atliek vien tās nevīžīgi nolikt uz galda, iemest kabatā, vai arī nejauši brillēm ko uzlikt virsū. Šādām likstām gan ir ļoti vienkāršs un efektīvs risinājums – speciāls briļļu futrālis, kurā brilles tiek ieliktas uzreiz pēc noņemšanas.

    3. Izmantojiet brillēm paredzētus kopšanas līdzekļus

    Ja brilles ir ļoti netīras, tās no sākuma varat noskalot ar tekošu ūdeni, taču smalkākai un profilaktiskai tīrīšanai jāizmanto mikrošķiedras drāniņa un speciāls briļļu lēcu kopšanas līdzeklis, ko atradīsiet optikas salonā. Noteikti jāizvairās no ieraduma brilles ātri noslaucīt ar kādu apģērba gabalu – tā visai ātri saskrāpēsiet lēcas.

    Arī pašam tīrīšanas procesam jāpieiet atbildīgi. Brilles tīrot, uzmanīgi jāsatver paši briļļu ietvari, nevis kājiņas. Brilles tīrīt vajadzētu 1–2 reizes nedēļā, taču, ja tās izmantojat salīdzinoši reti vai, gluži otrādi – teju nepārtraukti, tīrīšanas biežumu jāpielāgo. Starp citu, optikas salonos varat iegādāties arī speciālus skrūvgriežus, ar kuru palīdzību pievilkt vaļīgākas skrūvītes.

    4. Neatstājiet brilles lielā karstumā vai salā

    Karstajos vasaras mēnešos saulesbrilles vai brilles mēdzam atstāt uz sakarsušā automašīnas paneļa, taču tā noteikti nevajadzētu darīt. Saules staru un karstuma ietekmē lēcu klājums var sākt sprēgāt, bet briļļu ietvari – kust. Arī spēcīgs sals lēcām un ietvariem var nākt par ļaunu, tiem kļūstot trauslākiem vai pat saplīstot.

    5. Kad briļļu ietvari sejas formai vairs nepieguļ, apmeklējiet optiķi

    Optiķis jeb optikas meistars jums palīdzēs, ja briļļu kājiņas laika gaitā ir deformējušās, vai briļļu ietvari sejas formai vairs nepieguļ tik labi, kā vēlaties. Speciālists vajadzības gadījumā ne tikai nomainīs deguna balstus un pielocīs briļļu kājiņas, bet arī iztīrīs grūti aizsniedzamās vietas, izmantojot speciālu tīrīšanas ierīci, kas darbojas ar ultraskaņu.

    6. Neizmantojiet brilles kā matu stīpu

    Brilles un jo īpaši saulesbrilles cilvēki mēdz nēsāt kā matu stīpu, taču tā nevajadzētu darīt. Rezultātā briļļu kājiņas pamazām tiks izstaipītas, un lietošanas laikā brilles sāks šļūkt nost no deguna. Laika gaitā tās deformēsies vēl vairāk, turklāt pastāv iespēja, ka lēcas izkritīs no savas vietas. Tāpēc atcerieties, ka gan brilles, gan saulesbrilles ir paredzētas jūsu acīm, nevis matu saturēšanai!

    Ja jūs interesē briļļu ietvari internetā, ieskatieties daudzveidīgajā Metropoleoptika.lv piedāvājumā! Tajā atradīsiet ne tikai kvalitatīvas brilles, saulesbrilles un kontaktlēcas, bet arī dažādus aksesuārus briļļu kopšanai, tostarp mikrošķiedras salvetes, kopšanas šķīdumus un līdzekļus pret briļļu aizsvīšanu. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē