• Bērnudārziem būs iespēja izmantot robotizētus asistentus

    Reklāmraksts
    30. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Sadarbojoties Latvijai un Norvēģijai, tiek radīts SIA FIV jaunākais produkts – DigiMA mācību programma, kas ir paredzēta pirmsskolas iestādēm. To plānots realizēt divu gadu laikā.

    SIA FIV pārstāvis Aleksandrs Šašimovs 23. augustā notikušajā seminārā atklāja, ka DigiMA projekts ir programma, kurā bērnudārza audzēkņi varēs apgūt zināšanas ar digitālā mācību asistenta palīdzību.

    Ir novērots, ka Latvijas izglītības iestādēs problēmu mācību vielas apguvē rada tas, ka pedagogi izglītojamajiem nepielāgo mācību saturu un materiālus. Vēl viena novērotā problēma – mācību procesa laikā trūkst atgriezeniskās saites.

    Projekta mērķis ir veicināt individuālo pieeju katram izglītojamajam, pielāgojot nepieciešamo apmācību, iedvesmojoties no Norvēģijas piemēra. Norvēģijā interešu izglītības programmās izglītojamie ir vecumā no 1 līdz 15 gadiem, katram audzēknim ir pielāgots mācību saturs un individuāla pieeja. DigiMA projektā plāno izmantot gan drukātus materiālus, gan mūsdienu tehnoloģijas – robotizētus asistentus, planšetes un datorus. Katram bērnam tiks izveidots digitālais tēls, kas ietver sevī informāciju par lietotāja izglītības līmeni, interesēm un spējām.

    Semināra dalībnieks un Rīgas Tehniskās universitātes pārstāvis Aleksejs Jurenoks: «Projekta mērķis, no vienas puses, ir samazināt bērnu pavadīto laiku viedierīcēs, no otras – izmantot mūsdienu tehnoloģijas, lai izglītotu viņus rotaļu un spēļu formā. Digitālie risinājumi – mūsdienu tehnoloģijas un spēles – palīdzētu iepazīt individuāli katru bērnu un saprast, kas viņu traucē un palīdz apgūt mācību vielu.» Aizvien biežāk ir vērojama tendence, ka jaunieši izvēlas informāciju iegūt virtuālajā vidē, izmantojot tādas interneta vietnes kā YouTube.com un Google.com, kas mēdz pilnībā aizstāt noderīgu padomu un zināšanu ieguvi reālajā dzīvē. Programmas gaitā bērniem tiks mācīts, ka ir nepieciešami divi informācijas avoti – gan korektas informācijas atrašana tīmeklī, gan zināšanu iegūšana reālajā dzīvē.

    Izstrādātā mācību tematika būs mentālā matemātika, algoritmēšana, elektronika un angļu valoda.

    Pirmsskolas iestādēm vietnē digima.lv ir iespēja pieteikties trim bezmaksas nodarbībām.

    Atbalsta projekta finansējums ir 14,7 miljoni eiro, 12,5 miljonus no tiem sedza Norvēģijas karaliste, bet 2,2 Latvija.

    Jaunajai tehnoloģijai ir piesaistījis Norvēģijas finanšu instrumenta 2014.–2021. gada programmas “Uzņēmējdarbības attīstība, inovācija un mazie un vidējie uzņēmumi” finansējums. Atbalsta programmas kopējais finansējums ir 14,7 miljoni eiro, 12,5 miljonus no tiem sedz Norvēģijas karaliste, bet 2,2 Latvija.

    SIA FIV un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras līguma Nr. NP-2022/7.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē