• Karš, nauda, sports, māksla, mīlestība un streiki… Kādu zvaigznes sola Zaļā Pūķa gadu? Prognozē Račs!

    Prognoze
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    27. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Artis Veigurs
    Gada nogalē ir daudz bažu un neskaidrību – vai spēsim samaksāt par apkuri, elektrību, maizi, vai beidzot sāksies tā piesolīta ekonomiskā transformācija? Kā attīstīsies karš Ukrainā? Kas Latviju pārstāvēs Eiroparlamentā, vai gaidāma kursa maiņa pasaules lielajās valstīs – ASV un agresorvalstī Krievijā? Astrologs Andris Račs atklāj, ko jaunajā gadā sola zvaigznes.

    Vai Latvijas hokeja izlase atkārtos panākumu un izcīnīs medaļas pasaules čempionātā?

    Tieši pirms gada žurnālam «Privātā Dzīve» stāstīju, un zvaigznes bija precīzas, ka Latvijas hokeja izlase iekļūs pusfinālā. Galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam tolaik zvaigznes bija tā sagriezušās, ka čempionāta laikā kļuva aizvien labvēlīgākas. Nākamgad, kad notiks čempionāts, viss ir otrādi. Sākums paredzams uz labas nots, bet, tā kā čempionāts ir ilgs, uz beigām var nebūt tik spīdoši, kā gribētos. Es teiktu, ka ceturtdaļfināls būtu liels panākums.

    Vai «Jaunā Vienotība» uzvarēs arī Eiroparlamenta vēlēšanās?

    2023. gads šim politiskajam spēkam, kurš dibināts 2011. gadā un tagad izgājis pilnu 12 gadu ciklu, bija uz urrā, un to var savā ziņā uzskatīt par zvaigžņu stundu, kad panākumi birst kā no pārpilnības raga, taču nākamais gads nu galīgi tāds nerādās. Vismaz pēc maija, kad mainās zvaigžņu stāvoklis. Es neteiktu, ka gaidāms galīgs krahs, bet kulminācija ir piedzīvota un visādi var gadīties. Te vietā ir šī politiskā līdera vārdi: «Draugi, nav labi!»

    Vai Evikas Siliņas valdība noturēsies un paveiks kaut ko pamanāmu?

    Premjere kā persona ir dinamiska, stingra, šobrīd arī populāra. Bet gaidāms, ka tas mainīsies, tuvojoties 2024. gada vidum. Tautas noskaņojums gan neietekmē valdības noturēšanos vai krišanu, valdībai ir sava matemātika, kā viņi sabīdās. Vismaz šobrīd Siliņā ir saredzams spēks. Vai ar to pietiks visas valdības noturēšanai, rādīs laiks. Jo klienti, proti, ministri, tur ir visdažādākie. Tie rēķini būs jāmaksā, un, cik saprotu, tad «spilvenu», uz kuriem krist, mums vairs nav.

    Vai gaidāmi streiki, spilgti izteikta cilvēku neapmierinātības izrādīšana?

    Nenoteiktība uz streikiem varētu vedināt, tikai nav jau Latvijā, izņemot mediķus un izglītības darbiniekus, kuri varētu iziet ielās, nav citu šādu organizētu grupu. Māmiņas, kuras grib trešo bērnu taču neies ielās, policistiem tas savukārt nav ļauts. Diemžēl nākamā gada otrā puse ir pateicīga dažādām ārvalstu subsidētām aktivitātēm. Vai Krievijas aktivitātes spēs aizraut lielākas cilvēku masas? Es ceru, ka viņi to nedarīs un neticu, ka viņiem ir tam spēks.

    Ekonomika

    Nerādās nekas jauks, un cilvēkam, kurš grib kaut ko labu pateikt, ir lielas grūtības. Protams, bads nebūs. Jā, tūrismam ir labs laiks, bet kopumā zvaigžņu stāvoklis lielā mērā atgādina pagājušā gadsimta 90. gadu vidu, kad arī bija nenoteiktība, bija juku laiks.  2024. gads ir pilns ar šaubām un nenoteiktību. Arī drošības jomā, tas investoriem nav pārāk iepriecinoši. Inflācija gan mums vairs nedraud, bet traucēkļu attīstībai tāpat pietiek. Un galvenais – nav ticības tam, ka var būt labāk. Līdz gada vidum viss vēl ies kā līdz šim, bet vēlāk, lai cik skumji tas nebūtu un man negribētos, varētu būt sliktāk. Ēnu ekonomika sabiedrības neticības dēļ vēl vairāk plauks, jo cilvēkiem aizvien vairāk negribēsies maksāt nodokļus.

    Māksla un kultūra

    Kultūrai pirmie pieci mēneši varētu būt labi, bet tā vairāk ir inerce pēc aizvadītajiem Dziesmu un Deju svētkiem.  Viņi vasarā varētu arī kādu protestu sarīkot. Vismaz dinamika ne mākslai, ne kultūrai nav ātri paredzama. Nu nav tagad šīm jomām ziedu laiks.

    Vai ASV prezidenta amatā atgriezīsies Tramps?

    Ja 5. novembrī pretiniekos būs Džo Baidens, tad Donalda Trampa akcijas ir vērtējamas augstāk. Kad pirmo reizi 2016. gadā Tramps kandidēja, viņam zvaigžņu stāvoklis bija labvēlīgāks, nekā tas būs tagad vēlēšanu laikā. Tāpēc daudz atkarīgs no tā, vai pretiniekos būs Baidens, kuram tajā laikā zvaigznes nav pārāk labas, vai kāds cits.

    Vai Putins tiks pārvēlēts, un kā attīstīsies karš Ukrainā?

    Tur bez zvaigznēm jau ir skaidra atbilde, diemžēl nemirst Putins, lai kā arī daudzi gaidītu. Viņam diemžēl nekas nedraud. Varbūt kāds astrologs pamana kādu pēkšņu atentātu, bet es tādu pagaidām neredzu.

    Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim kara sākumā bija labs zvaigžņu stāvoklis, taču tagad tas ir mērens. Es necerētu, ka tagad pēkšņi kaut kas mainīsies. Gada otrajā pusē Zelenska zvaigznes uzlabojas, bet es joprojām neesmu mainījis savas domas par šī kara procesa vispārīgo iznākumu. Proti, lēni un mokoši uzvara būs Ukrainas pusē, taču tā varētu zaudēt daļu teritorijas.

    Vai Latvijas basketbola izlase kvalificēsies olimpiskajām spēlēm, un beidzot izlases sastāvā laukumā dosies arī Porziņģis.

    Par kvalifikācijas turnīru jūlijā šaubu nav – izlase kvalificēsies. Bet par olimpiādi kartes pagaidām īsti neko nerāda.  Iespējams, tas varētu būt saistīts ar faktu, ka ir nezināmais – vai Latvija neatteiksies piedalīties spēlēs, ja tajās dalību jebkādā statusā varētu ņemt Krievijas un Baltkrievijas sportisti.

    Tāpēc vairāk orientējos uz izlases galveno treneri Luku Banki. Un tur ir viena laba, un otra – ne tik laba ziņa. Ne visai labā ir tā, ka Banki tuvojas 59 gadu vecums. Astroloģijā un ezoterikā tas ir viltīgs periods. Pavasarī, vasaras sākumā viņam varētu būt nogurums. Cerams, ka šis specifiskais nogurums viņa optimismu nemazinās un viņš spēs komandu «paraut» uz priekšu. Labā ziņa savukārt ir tāda, ka viņš 2013. gadā pirmo reizi «aizveda» savu komandu līdz čempiona titulam. Toreiz zvaigžņu stāvoklis bija ļoti līdzīgs tam, kāds tas būs šovasar.

    Bet, ja par Porziņģi, tad viņam visu gadu būs labs zvaigžņu stāvoklis, un augustā, kad gaidāmas spēles, tas būs pat izcils. Starp citu, aizvadītajā gadumijā, kad žurnālam «Privātā Dzīve» izteicu prognozes, uzsvēru, ka Kristapam 2023. gads nebūs pārāk labs. Pasaules čempionātā viņš nepiedalījās un NBA sezona arī ne pārāk labi noslēdzās.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē