• Draudēts spridzināt Rīgas viesnīcu, kur tobrīd atradās bijušais Krievijas oligarhs

    Drošība
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    23. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mihails Hodorkovskis.
    Foto: Mārtiņš Purviņš
    Mihails Hodorkovskis.
    «Pavadīju šeit divarpus dienu un no viesnīcas izgāju tikai, kamēr meklēja spridzekli,» par nupat Rīgā piedzīvoto teic viens no Kremļa opozicionāriem, bijušais miljardieris Mihails Hodorkovskis.

    Pagājušajā nedēļā teju trīs dienas Latvijā viesnīcā «Wellton Riverside Spa» uzturējās bijušais oligarhs, kādreizējais naftas uzņēmuma «Jukos» vadītājs Mihails Hodorkovskis, kurš jau ilgāku laiku ar ģimeni dzīvo Šveicē.

    Vizītes noslēgumā viņš piedalījās labdarības akcijā – slēgtā un labi apsargātā pasākumā –, kurā vāca ziedojumus karā cietušo ukraiņu Kristīnes un Sergeja protēzēm. Pametot Mariupoli, ukraiņi, kuri tagad ārstējas Latvijā, nokļuva apšaudē – viņu sešus gadus vecā meitiņa tika nogalināta, bet paši sakropļoti.

    Sarunā ar žurnālu «Privātā Dzīve» Hodorkovskis atzina, ka šīs dienas viņam bijušas tik piesātinātas, ka pilsētu redzējis vien pa viesnīcas logu. «Būtībā viesnīcā pavadīju visu laiku. Tikšanās, tikšanās un atkal tikšanās. Tagad – labdarības pasākums un atkal viesnīcā… Svaigā gaisā biju tikai uz brīdi, kad visus evakuēja, jo kāds bija paziņojis, ka viesnīcā ievietots spridzeklis. Pārbaude gan nebija pārāk ilga,» pastāstīja bijušais miljardieris.

    Hodorkovskis, nesaucot konkrētus vārdus, atzina, ka šajās dienās saticies arī ar Latvijas politiskās varas pārstāvjiem un Kremļa opozīcijas centienu atbalstītājiem.

    2004. gadā «Forbes» Hodorkovski atzina par Krievijas bagātāko cilvēku, lēšot, ka viņa īpašumi ir vismaz 15 miljardu ASV dolāru vērti, taču jau gadu pēc tam lielākā daļa īpašumu tika konfiscēti, viņš pats – notiesāts par krāpšanu un nodokļu nemaksāšanu, saņemot deviņus gadus ilgu cietumsodu.

    Plašāk par notikušo, Hodorkovska atziņas par karu Izraēlā un Ukrainā, kā arī Kremļa opozicionāra privātu pieredzi par savulaik cietumā piedzīvoto, uzziniet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!

    • Kas ir Lindas Leen jaunais pavadonis?
    • Dzelzītis tirgo dzimtas īpašumu Alojā. Grib atbrīvoties no sāpīgām atmiņām.
    • Samanta Tīna uz savu ballīti ierodas viena. Kur palicis slepenais līgavainis?
    • Draud spridzināt Rīgas viesnīcu. Tur mitinājās bijušais Krievijas oligarhs.
    • Gundega Skudriņa pēc šķiršanās saņem rožu klēpjus
    Privātā Dzīve nr43/2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē