• Vilis Daudziņš: Es arvien vairāk saprotu pasauli un cilvēkus

    Tautastērps
    Santa.lv
    Santa.lv
    2. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    «Man patīk laiks, patīk briedums, patīk, ka neatrodamies vienā statiskā punktā, kur nav nekādu izmaiņu. Es arvien vairāk saprotu pasauli un cilvēkus, arvien kaut ko jaunu atklāju par tiem» – kanāla 360TV raidījumā «Pasaki to skaļi» atzīst aktieris Vilis Daudziņš, liekot secināt, ka viņš laikam ir no tiem retajiem laimīgajiem cilvēkiem, kurus novecošana it nemaz nebiedē.

    «Es esmu pētnieks, tas vienmēr šķitis ārkārtīgi interesanti. Arī profesionālajā darbībā – «Latviešu stāsti», «Latviešu mīlestība», «Vēstures izpētes komisija» un citas izrādes – mēs paņemam kādu sabiedrībā aktuālu tēmu un tad to pētām, tas nekad neapnīk. Arī pašam savs tautas tērps ir viens no veidiem, kā izzināt pasauli un to, no kurienes nākam.»

    Vilis pats ir rīdzinieks vairākās paaudzēs, taču viņam ir īpašums Zemgalē, tāpēc savu tautas tērpu lūkojis no šīs puses. Tagad Daudziņu ģimene lepojas ar košiem tautastērpiem, kurus rotā Viļa rokām darinātās detaļas – sudraba jostas sprādze pašam un saktiņa Zanei.

    Viļa tērpa galvenais akcents īpaša josta, kas darināta no 18 tūkstošiem pērlīšu – vēstures muzejā atrodamā parauga kopija.

    «Latviešu dāmām ir ārkārtīgi krāšņi tautas tērpi, bet vīri gan ir mazliet apdalīti – viņiem viss tāds vienkāršs, pelēks. Tad nu gribējās sev arī kādu košāku akcentu un tāds atradās – šīs brīnišķīgās jostas veidolā» – smejot komentē aktieris.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē