• Šajā nedēļas nogalē – danču festivāls Ķīpsalā. Tautas deju kolektīvam Vektors – 65!

    Tautas dejas
    Elza Krūmiņa
    9. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    No deju uzveduma «Balts».
    Foto: Dziesmu un deju svētki/Flickr
    No deju uzveduma «Balts».
    RTU Tautas deju ansamblis «Vektors» ar vērienu atzīmēs 65 gadu jubilejas svinības šī gada 12., 13. aprīlī Ķīpsalas izstāžu hallē.

    Šajā jubilejas reizē «Vektors» ir nolēmis gan realizēt  jaunu un nebijušu deju uzvedumu, gan dāvināt skatītājiem krāšņu lielkoncertu ar iemīļotām un sen zināmām dejām. 

    «12.aprīlī Ķīpsalas izstāžu zālē izdejosim vērienīgu deju uzvedumu dzīvā orķestra pavadījumā «Aiz ko garš pavasar’s?»,» ziņo mākslinieciskā vadītāja un horeogrāfe Dagmāra Bārbale. Lielā deju pasākuma režisors un scenogrāfs ir Reinis Suhanovs, komponists Mārtiņš Miļevskis, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš.

    Speciāli izrādei būs radīti jauni tērpi, veidotas oriģinālas horeogrāfijas, būs redzami Straumēnu sētas prieki, nebēdnības un likstas. Šim uzvedumam par godu nule izdots arī mūzikas albums, kura tapšanā piedalījusies bungu un dūdu grupa «Auļi», «MM Orķestris» Mārtiņa Miļevska pavadībā kopā ar solistiem Beāti Zviedri, Ievu Sutugovu, Zani Dombrovsku, Edgaru Kārkli un Ernestu Medeni. Visi mākslinieki būs dzirdami un redzami uz skatuves uzvedumā Ķīpsalā.

    Savukārt 13. aprīlī kopā ar labākajiem Rīgas tautas deju ansambļiem: TDA «Ačkups», TDA «Dancis», DA «Daiļrade» TDA «Gatve», TDA «Līgo», TDA «Teiksma», TDA «Rotaļa», TDA «Zelta Sietiņš» un Deju skolu «Dzirnas» tiks izdejots krāšņs 65 gadu jubilejas lielkoncerts. Tajā būs skatāmas latviešu skatuviskās tautas dejas zelta fonda dejas, iemīļotas šo ansambļu horeogrāfu daiļrades un Dagmāras Bārbales horeogrāfijas. Koncertā vienlaicīgi uz speciāli veidotas, plašas un skaistas skatuves kopā sadancos vairāki ansambļi, liekot skatītājam atkal piedzīvot emocijas, kuras pērn vasarā izdevās gūt Deju svētkos.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē