• Vadītājs policistiem piedāvā 300 eiro kukuli, lai netiktu veikta alkohola pārbaude

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    7. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    Pagājušās nedēļas nogalē Madonas novadā aizturēts kāds BMW vadītājs, kurš centies izvairīties no alkohola koncentrācijas pārbaudes, piedāvājot policijas amatpersonām 300 eiro kukuli.

    6.oktobra naktī Madonas novadā, Praulienas pagastā, autoceļa Madona – Varakļāni 7. kilometrā patruļpolicijas amatpersonas apturēja kādu BMW vadītāju. Veicot personas pārbaudi, policisti konstatēja, ka vīrietim nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību, kā arī, iespējams, vadītājs pie stūres sēdies reibumā.

    Vīrietis atteicās no alkohola ietekmes pārbaudes. Vēloties izvairīties no administratīvā soda, vīrietis policijas amatpersonām piedāvāja 300 eiro kukuli, par ko aizturēts.

    Valsts policija atgādina, ka par atteikšanos no alkohola ietekmes pārbaudes ir tāds pats sods, kā lielākais sods par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai, narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmes pārbaudes, transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no 10 līdz 15 diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz 4 gadiem.

    Savukārt par kukuļa piedāvāšanas faktu ir uzsākts kriminālprocess par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, došanu vai piedāvāšanu vai par kukuļa apsolīšanu valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai apsolītāja interesēs.

    Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē