• Slavenības iztukšo skapjus lietoto mantu tirdziņā Andele Mandele Grand

    Andele Mandele
    Gita Vīksne
    9. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Dmitrijs Suļžics (F64)
    Jau 12 gadus sievietes pulcējas lietoto mantu tirdziņā Andele Mandele Grand, lai ļautu cita citai izrevidēt garderobi. PDz pētīja, ko tirgo un grib iegādāties sabiedrībā zināmas dāmas.

    Krāj naudu sapņu mētelim

    «Tikko šķīros no Amoralle kleitas zilā krāsā, kura mani vairs nesaista,» PDz stāsta dziedātāja Samanta Tīna, kas jaunajai īpašniecei to notirgoja par 85 eiro. «Mana krāsa šobrīd ir zaļā. Zinu jau, kur novirzīšu šodien nopelnīto naudu – esmu noskatījusi jaunu latviešu dizaineres Anna Kruz ādas mēteli zaļā krāsā. Biju jau to piemērīt,» atklāj Samanta, kuras sapņu pirkuma cena ir 850 eiro.

    «Netirgoju šeit skatuves tērpus. Te ir tikai lietas, kuras valkāju ikdienā. Nevēlos apaugt ar mantām, tādēļ jau trešo gadu atbrīvojos no visa liekā,» tā Samanta.

    Atbrīvojas no vīra šlipsēm

    «Sievietes pārvalda visu ģimenes garderobi, arī vīrieša,» paziņo dziedātāja Rūta Dūduma, kurai starp tirgošanā piedāvātajām lietām bija atrodamas arī vīra komponista Jāņa Ķirša šlipses.

    «Kaklasaites šeit tirgoju ar īpašnieka atļauju. Tikko šķīros no saviem sapņu svārkiem, kurus savulaik uzšuva šuvēja,» stāsta Rūta. «Esmu šajā drēbju virpulī ievilkusi arī Samantu. Uzskatu, ka šis ir veiksmīgs veids, kā tikt vaļā no liekām mantām,» lēš Rūta.

    Trīsreiz lētāk nekā parasti

    «Piedalos šajā pasākumā jau no pirmsākumiem – šajā reizē dažas savas lietiņas esmu pievienojusi draudzenes drēbju skapim,» pavēsta stiliste Dana Dombrovska. «Apmetni, kas ir velkams uz abām pusēm, esmu šuvusi pati,» atklāj Dana, kas savā virtuālajā veikalā Kaikin to vēl pērn tirgoja par 160 eiro. Lietoto drēbju tirgū to varēja nopirkt par 50 eiro.

    «Šis ir ļoti foršs pasākums, kurā ikviens var atrast patiešām labas lietas. Piemēram, pati nupat atradu sev jaunu gredzentiņu,» pavēsta Dana.

    Debija garderobes iztirgošanā

    «Līdz šim esmu bijusi pircēja, tirgojos te pirmo reizi,» informē Radio SWH valdes priekšsēdētāja Jāņa Šipkēvica sieva Ilze Šipkēvica, kas savu garderobi iztirgoja labdarības vārdā. «Esmu Latvijas lēdiju kluba labdarības projekta Piedzimstot bērniņam koordinatore.

    Šis ir otrais gads, kad atbalstām Latvijas SOS Bērnu ciematu, dažādos veidos vācot līdzekļus PEP mammu vizīšu nodrošināšanai. Mēs ne tikai iztirgojam savus drēbju skapjus, bet arī aicinām iegādāties pašdarinātas miega brilles. Mans dēls palūdza tādas uzšūt arī viņam – viņš ar tām labprāt guļ diendusu,» atklāj Ilze. Viņa neslēpj, ka, revidējot savu drēbju skapi, vieglāk bijis šķirties no veikalā iegādātām drēbēm.

    «No tām, kas tapušas pie šuvējas ar kādu pašas pievienotu ideju, atvadīties bija grūtāk,» atzina Ilze.

    «Šodien esmu noskatījusi šeit arī vienu džinsa jaciņu. Ja tā vēl tur būs atrodama pēc brīža, tad, iespējams, to iegādāšos,» atzīstas Ilze.

    Pasākumu palīdz vadīt meita

    «Mājās meitai patīk stāvēt pie dušas klausules un imitēt dziedāšanu – tam visam apakšā gan jau ir kādi gēni,» par jaunāko meitu četrus gadus veco Aleksandru pavēsta Andele Mandele Grand vadītāja Līva Jaunozola. Pasākumā, kurā savus drēbju skapjus izrevidēja 350 dāmas, ik pa brīdim mikrofonā droši ierunājās arī Līvas jaunākā meita.

    «Pirms 12 gadiem sākām visu ar 20 meitenēm, kas tirgoja drēbes mazā Vecrīgas bārā Mojo. Lielākais dalībnieču skaits, kas Andele Mandele piedalījušās vienā reizē, ir 1000 sieviešu,» atminas Līva. «Pati pret iepirkšanos šeit esmu imūna. Ja kaut ko arī nopērku, tad labāk vienu, bet ļoti labu lietu, nevis vairākas, bet viduvējas.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē