• Režisors Kārlis Anitens Ziemassvētkos savējiem sagādāja oriģinālas dāvanas

    Svētki
    Gita Vīksne
    4. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    «Tā ir intīma, pārdomāta un emocionāla dāvana,» saka režisors, kurš šajos Ziemassvētkos savus tuvos iepriecināja ar īstām vēstulēm.

    «Pēdējo reizi ar roku vēstules rakstīju studiju laikos – pirms vairāk nekā 25 gadiem. Kad vēl nebija e-pasta un sociālo tīklu, man bija arī vēstuļu draugi tajos laikos. Sākoties elektroniskajai ērai, tas diemžēl pačabēja,» PDz saka režisors un aktieris Kārlis Anitens.

    «Šobrīd dzīve kļuvusi rāmāka un ir īstais laiks, lai atļautos tādu greznību – ar roku rakstītas vēstules.»

    «Uz šo ideju mani pamudināja nesen atrastās draugu vēstules, kuras pārlasot atklāju, kāds šarms tajās slēpjas. Īpaši tas jūtams elektroniskajā laikmetā, kad neko neglabājam, visu veco izdzēšam. Mūsu virtuālās sarakstes bieži vien ir bezpersoniskas.

    Tāpēc negaidīti saņemta, tieši tev ar roku rakstīta vēstule, manuprāt, varētu kļūt pat brīnišķīgu dāvanu.

    Turklāt tā nav dārga. Vienas vēstules nosūtīšana pa Latviju maksā vien 1,27 eiro,» saka Anitens. «Lasot šādu vēstuli, var dzirdēt paša rakstītāja balsi. Šādas vēstules var vizualizēt.»

    «Ziemassvētkos un gadumijā jau par tradīciju bija kļuvusi draugu apciemošana, apbraukājot visu Latviju. Diemžēl šajos svētkos tas nav iespējams, tādēļ izdomāju – viņiem rakstīšu vēstules,» atklāj Anitens. «Man par izbrīnu grāmatnīcās joprojām nopērkams skaists vēstuļu papīrs ar visu trafaretu – līniju papīru, kas palīdz rakstīt taisni.»

    Ko tad īsti rakstīt vēstulē? «Manuprāt, šajā laikā ir jauki padalīties ar savām domām, kā es un mana ģimene tiekam ar visu galā. Vēstulē var atzīties, ka brīžiem arī mūs pārņem drūmas domas un bailes, taču, lai tās aizgaiņātu, dodamies apskatīt Latvijas skaistākās vietas. Var pastāstīt, ko interesantu izdevies ieraudzīt. Ar katru, kam rakstām vēstuli, mūs saista īpašas atmiņas. Arī ar tām var padalīties.

    Šajos laikos ir svarīgi zināt to, kā katram ir ar veselību, tādēļ droši var padalīties, kā ir tev. Noteikti apjautājies, kā klājas otram. Varbūt ir kāda forša lieta, ko šim cilvēkam nekad neesi pateicis. Piemēram, «es vienmēr esmu gribējis tev pateikt, ka esi īsts draugs. Ja manā dzīvē gadās kādas ziepes, tu vienmēr steigsi palīgā».

    «Vēstulē, manuprāt, daudz ko var pateikt intīmāk, pārdomātāk, emocionālāk.»

    Anitens atzīst – steidzot sarūpēt tuvajiem pārsteiguma vēstules, vienīgais izaicinājums ir precīzas adreses noskaidrošana. «Lai uzzinātu pasta adresi tā, lai cilvēks par to neko nenojauš, palīdzību var lūgt gan draugu draugiem, gan arī pastam,» atgādina viņš.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē