• Par Eirovīziju būs jāmaksā vēl vairāk! Puntulis: Negribu Eirovīziju pilnībā noniecināt, bet…

    Kino un TV
    Zane Piļka- Karaļeviča
    27. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kultūras ministrs NAURIS PUNTULIS.
    Foto: F64
    Kultūras ministrs NAURIS PUNTULIS.
    No dalības 2023. gada Eirovīzijā, kas notiks Lielbritānijā, finansiālu apsvērumu dēļ jau atteikušās Bulgārija, Ziemeļmaķedonija un Melnkalne.

    Žurnāls «Privātā Dzīve» vēsta, ka televīzijas pieņēmušas šādu lēmumu, jo paaugstināta Eirovīzijas dalības maksa, un šajos apstākļos tas esot pārāk dārgs prieks.

    LTV komunikāciju speciāliste Anita Jansone, jautāta, par kādu summu Latvijai pieaugusi konkursa licences maksa, pauž: «Saskaņā ar līgumu tās apmēru Latvijas Televīzija izpaust nedrīkst. LTV atklāj, ka Latvijas piedalīšanās Eirovīzijā šogad, kad konkursā startēja grupa «Citi zēni», izmaksājusi apmēram 140 000 eiro, bet pērn dziedātājas Samantas Tīnas dalība Eirovīzijā izmaksāja 150 000 eiro.

    Zināms, ka Eirovīzijā iesaistīto valstu kopējās izmaksas par reģistrēšanos pasākumam veido apmēram sešus miljonus eiro, taču netiek publiskots, cik katra valsts iemaksā.

    Lai arī konkursa licences maksa Latvijai paaugstināta, LTV par atteikšanos no Eirovīzijas nav domājusi un mūsu pārstāvis Liverpūlē startēšot. «Latvijas Televīzija jau izsludinājusi dziesmu pieteikšanu nacionālajai atlasei – dziesmu konkursam «Supernova», līdz ar to plānojam piedalīties 2023. gada Eirovīzijā. Uzskatām konkursu par ļoti būtisku – tas ir ne tikai skatītājiem un Eiropas sabiedriskajiem medijiem nozīmīgs šovs, bet arī iespēja nest Latvijas vārdu pasaulē,» atzina Jansone.

    Kultūras ministrs Nauris Puntulis, paužot savu viedokli par Eirovīziju bija skarbs: «Ja man jāsaka godīgi, tad šim konkursam īpaši neesmu sekojis līdzi ne kā skatuves mākslinieks, ne kā ministrs.

    Manuprāt, šī konkursa nozīmība ir stipri pārvērtēta ne tikai šajos globālās krīzes apstākļos, bet arī iepriekšējā periodā.

    Manā ieskatā konkursam nav tik lielas mākslinieciskās vērtības, lai par katru cenu turp brauktu. Negribu šo konkursu pilnībā noniecināt, tomēr man šķiet, ka tas sevi sen jau ir izsmēlis.»

    Citas interesantas ziņas lasiet žurnāla «Privātā Dzīve» jaunākajā numurā!

    • Skutelim un Brokai dienesta romāns? Aktrise jau šķīrusi laulību.
    • Kā pēc nelaimes dzīvo rakstniece Nora Ikstena? Dzimšanas dienu nosvin ar dakteriem.
    • «Šovā bija reāla pārslodze,» Balode izstāsta, kāpēc pameta Dejo ar zvaigzni.
    • Eirovīzija kļuvusi vēl dārgāka, Latvija brauks! Puntulis: "Šī konkursa nozīmība ir pārvērtēta."
    • Dubass krieviem palīdz bēgt no karošana.
    Privātā Dzīve nr43

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē