• Māris Olte no ASV atved caurspīdīgas laivas 6000 eiro vērtībā

    Slavenības
    Gita Vīksne
    8. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: FOTO NO IZDEVNIECĪBAS ŽURNĀLS SANTA ARHĪVA, PUBLICITĀTES MATERIĀLIEM, INSTAGRAM
    «Latvijā otra tāda brīnuma nav,» par caurspīdīgajām laivām, kuras piedāvā vēl nebijušas atpūtas baudīšanai, PDz pavēsta dabas pētnieks.

    Māris Olte, kurš kādreizējā Ērgļu dzelzceļa stacijas ēkā izveidojis aktīvā tūrisma centru, atzīst, ka Laivas šobrīd atrodas īpašā garāžiņā 300 metru attālumā no stacijas ēkas un gaida savus braucējus. Šovasar viņš ikvienam piedāvās vēl nebijušas atpūtas baudīšanu – došanos izbraucienā ar caurspīdīgām laivām pa Vecmuižas ezeru, kas atrodas līdzās.

    «Sešas caurspīdīgās laivas uz Ērgļiem tika atgādātas no Amerikas jau pagājušā gada vasarā.

    Laivas ir aprīkotas ar īpašām LED gaismiņām, kas ļauj doties ar tām brīnišķīgos braucienos arī vēlu vakarā un naktī.

    No malas tas izskatās it kā virs ezera būtu nosēdušies seši lidojošie šķīvīši,» stāsta Māris. Viņš neslēpj, ka laivu iegādes process bijis gana sarežģīts un dārgs.

    «Kad amerikāņiem paziņojām, ka vēlāmies iegādāties uzreiz sešas laivas, to sākotnēja cena – pusotra tūkstoša ASV dolāru par vienu – tika pazemināta uz tūkstoti. Diemžēl kopā ar atmuitošanas naudu un nodokļiem izmaksas par laivām atkal pieauga,» norāda dabas pētnieks, sakot, ka visas laivas viņam maksājušas 6000 eiro.

    Pirms iekāpšanas laivā esot jānovelk apavi, lai kuģošanas iekārtu nesaskrāpētu.

    Māris atklāj, ka caurspīdīgo laivu lielākais pluss ir iespēja pilnībā saplūst ar dabu, pazaudēt robežu starp sevi un ūdens pasauli apkārt.

    «Īpaši aizraujošs brauciens ar laivām būs ūdensrožu ziedēšanas laikā. Caurspīdīgās laivas varētu patikt arī bērniem, kuri grib iepazīt Latvijas zemūdens pasauli – sākot ar aļģēm un beidzot ar dažādām zivīm. Vecmuižas ezers var lepoties ar ļoti dzirdu ūdeni, kas ļauj tajā ieraudzīt to, kas citviet ir liegts,» uzsver Māris. Viņš neslēpj, ka caurspīdīgo laivu lietotājiem piedāvā arī gida pakalpojumus.

    «No pieredzes zinu, ka pirmā pusstunda ir interesanta ikvienam. Pēc tam braucienā lieti noder kāds, kas var parādīt – kur tieši un uz ko ir jāskatās. Tiem, kas vēlas ar laivām izbaudīt visu, ko tās var sniegt, iesaku doties izbraucienā divreiz – gan dienā, kad redzams viss, kas atrodas zem tām, gan vakarā vai naktī, kad tiek ieslēgtas LED gaismiņas. Pa vidu var doties ekskursijā pa Ērgļiem un ieturēt tepat vakariņas,» saka Māris.

    Dabas pētnieks norāda, ka došanās vēl nebijušā laivu braucienā var kļūt par lielisku iespēju, kā pandēmijas laikā uzlabot savas attiecības pāriem. «Kopā būšana uz ezera ir īpaši skaista. Tas ir mazs kopējs piedzīvojums, kurā divus cilvēkus satuvina gan balansa atrašana virs ūdens, gan baiļu pārvarēšana, kas daudzus neviļus pārņem, iekāpjot laivā,» rezumē Māris.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē