• Mairis Briedis devies uz Ukrainu: «Ja mani nošautu, latviešiem būtu prieks.»

    Slavenības
    Gita Vīksne
    7. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mairis Briedis Ukrainā.
    Foto: no privātā arhīva
    Mairis Briedis Ukrainā.
    «Tagad dzīvoju ar moto – piedod, un arī tev taps piedots,» saka bokseris Mairis Briedis, kurš pagājušajā nedēļā devās uz Ukrainu.

    Pirms doties uz kara plosīto Ukrainu, Mairis Briedis žurnālam «Privātā Dzīve» sniedza interviju, kurā pastāstīja visu – gan to, kāpēc bieži runā krievu valodā un kādēļ viņa ģimene tagad dzīvo ārzemēs. Gan to, kādēļ grib būt politikā, un ko domā par faniem, kas no viņa novērsušies.

    Mairis PDz atklāja, ka uz Ukrainu viņu uzaicināja viņa bijušais sparinga partneris, tagad Kijivas mērs Vitālis Kļičko.

    «Kļičko uzaicināja mani uz Kijivu, lai parādītu, kas un kā tur notiek. Teica, ka nodrošinās man apsardzi,» pauda Mairis.

    Pagājušajā nedēļas nogalē viņš apskatīja arī sagrautās pilsētas Buču un Irpiņu. Piedzīvoja arī trauksmes sirēnas un sēdēšanu pagrabā. Vaicāts vai nebaidījās doties uz kara plosīto valsti, bokseris rūgti noteica: «Ja mani nošautu, latviešiem būtu prieks».

    Tautiešu nosodījumu Briedis izpelnījās pēc tam, kad kara sākumā Instagram ierakstīja: «Es esmu pret karu. Nē karam.» No viņa gaidīja vairāk – nosodījumu Krievijai un skaidru pozīciju. Vaicāts, pret kādu karu tad viņš iestājās, Mairis tagad atbild:« Pret visiem kariem! Kad to rakstīju, biju Anglijas lidostā. Man atrakstīja tobrīd vēl mans menedžeris Raimonds Zeps – vajagot izteikt viedokli kara sakarā. Teicu, ka tagad visas manas domas ir tikai par cīņu ar Opetaiju. Un tā es, līdz galam neiedziļinoties, uzrakstīju diplomātisku «esmu pret karu». Atbraucot uz Latviju, sapratu, ka viss ir pilnīgajā d***ā. Un tikai tāpēc, ka nebiju uzrakstījis: «Putin huilo!» un «slava Ukrainai».

    Pret mani tika aizsākts nenormālākais heits. Sākumā nesapratu – par ko? Saprastu, ja būtu aizbraucis uz Krieviju un kopā ar Putinu visiem nodevis sveicienus.

    Bet mani nosodīja par vārdiem, ko rakstīju, sēžot lidostā. Manī radās pretreakcija. Cilvēki, kurus mīlēju, kuru dēļ cīnījos ringā, lai visiem parādītu, cik spēcīgi ir latvieši, pēkšņi vērsās pret mani tik asi. Ieslēdzās Mežāža raksturs – labi, ja jūs tā, tad es šitā… Tas bija viens no iemesliem, kādēļ piekritu Saskaņas piedāvājumam. Bet es arī nebūtu pasaules čempions, ja nebūtu tik spītīgs un nedarītu visu, ko uzskatu par pareizu.»

    Esot Ukrainā, viņš uzdāvināja elektroģeneratoru Kijivas sporta skolai. Sarunā ar PDz Mairis uzsver – jau kara sākumā esot palīdzējis saviem ukraiņu draugiem – ar mājvietu atrašanu, dokumentu kārtošanu, pirmās nepieciešamības lietām. Tomēr uzsvēra – Latvijas valdībai esot vairāk šajā situācijā jādomā par savējiem.

    Interviju ar Mairi Briedi lasiet žurnāla Privātā Dzīve»!

    • Zīgerists nepamostas pēc jubilejas svinībām.
    • Ivara Kalniņa meitas pirmā intervija. Atklāti par attiecībām ar slaveno tēvu.
    • Rihards Lepers pieņems svarā un negrasās apstāties.
    • Mairis Briedis devies uz Ukrainu: «Ja mani nošautu, latviešiem būtu prieks.»
    • Kas ir Maijas Doveikas liktenīgais vīrietis.
    • Vaira Vīķe-Freiberga pēc operācijas beidzot iziet sabiedrībā.
    • Ivo Fomins apvainojies – dziedi, kā gribi, bet balvu nav!
    Privātā Dzīve nr06/2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē