• Lembergs bez maskas apmēram tūkstoš cilvēku ielokā iededz pilsētas egli

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    29. novembris, 2020
    6 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ventspils.lv
    Ventspils mērs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij) sestdienas vakarā pilsētas Lielajā laukumā sanākušu interesentu klātbūtnē publiski iededzis Ventspils galveno Ziemassvētku egli, liecina informācija pašvaldības interneta mājaslapā.

    Kā redzams pašvaldības mājaslapā ievietotajos fotoattēlos un videomateriālā, tradicionālo norišu laikā Lembergs bez mutes un deguna aizsega no neliela attāluma uzrunājis bērnus, arī vairāki atnākušie cilvēki nav lietojuši sejas maskas un bijuši tuvu viens otram. Vienlaikus mutes un deguna aizsegus lietojuši ceremoniālajās norisēs iesaistītie rūķi. Egles iedegšana norisinājusies ārā.

    Kā vēstīts pašvaldības mājaslapā, «lai radītu lustīgu noskaņu un iepriecinātu pilsētniekus Ziemassvētku gaidīšanas laikā, pēc egles iedegšanas līdz pat plkst.20 Ventspils ielas pieskandināja izgaismots muzikālais svētku vilcieniņš, kurā brauks pats Ziemassvētku vecītis un viņa palīgi – Rūķi, līdzi vedot jestras un visiem zināmas ziemas dziesmas».

    Ventspils Kultūras centra vadītājs Māris Valtenbergs, kas rīkoja rotājumu iedegšanu, Latvijas Radio apgalvoja, ka notikušās aktivitātes netika speciāli rīkotas un izziņotas kā pasākums.

    «Sestdienas vakarā tika iedegti pilsētas rotājumi. Cilvēki gribēja redzēt rotājumus un iznāca ielās, skatījās un baudīja svētku atmosfēru. Mēs pasākumu neorganizējām, un man nav pienākuma uz ielām staigāt un sekot līdzi, vai tiek ievērota divu metru distance un tamlīdzīgi. Un cilvēkiem atrasties uz ielām līdz šim nav aizliegts,» sacīja Valtenbergs.

     

    Ventspils mirdz! ✨

    Posted by Ventspils on Sestdiena, 2020. gada 28. Novembris

    Veselības ministre Ilze Viņķela (AP) Latvijas Radio atgādinājusi, ka sabiedrībai un īpaši amatpersonām ierobežojumi ir jātulko nevien pēc burta, bet arī pēc gara. «Ierobežojumu gars ir tāds, ka mums ir radikāli jāsamazina jebkādas kontaktēšanās un kustēšanās iespējas, kuras nav kritiski nepieciešamas. Tas nozīmē, ka tieši caur šo prizmu jebkas – eglītes iedegšana, Melnā piektdiena veikalos vai vēl cits, pēc gara un burta. Jo mazāk cilvēku vienkopus, jo ātrāk mēs atgriezīsimies pie normālas dzīves.»

    «Ja amatpersona vai pilsētas mērs taisa, es atvainojos, tingel-tangeli ar mērķi iepriecināt cilvēkus, tad ir uzreiz jāpasaka, ka šis iepriecinājums var nozīmēt ilgākus ierobežojumus,» Latvijas Radio uzsvērusi Viņķele.

    Jau ziņots, ka Covid-19 izplatības dēļ valstī kopš 6.novembra izsludināta ārkārtējā situācija, kuras dēļ ir noteikta virkne ierobežojumu, tai skaitā arī attiecībā uz publiskiem pasākumiem un pulcēšanos. Galvenās iestādes, kuras kontrolē šo ierobežojumu ievērošanu, ir Valsts policija un pašvaldību policijas.

    6 komentāri

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē