• «Jāceļas 5.30, jālūdzas un jāstrādā» – šovu draiskule klosterī mēģina sakārtot dzīvi

    Dzīve
    Lauma Lapsa
    14. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Līga Eglīte.
    Foto: no privātā arhiva
    Līga Eglīte.
    TV šovu «Lauku sēta» un «Piecērt Eglītei» zvaigzne Līga Eglīte, kas vēl nesen meklēja mīlestību kameru priekšā un atļāvās dažādas pikantērijas, sapratusi – viņai nepieciešamas garīgas pārmaiņas. Viņa nedēļu pavadīja Valgundes klosterī.

    Līgu Eglīti televīzijas skatītāji iepazinuši kā televīzijas šovu spilgtu dalībnieci. Viņa tika pamanīta «Lauku sētā», pēc tās Līgai piedāvāja kļūt par cita šova centrālo zvaigzni. TV šovā «Piecērt Eglītei!» viņa meklēja lielo mīlu. Līga vienmēr izcēlusies ar bravūrīgu raksturu un brīvdomību – flirtējusi uz nebēdu un kameru priekšā pat savaldzinājusi par sevi krietni vecāku šovu veterānu Gunāru Sārtaputnu, kurš pērn diemžēl devās mūžībā.

    Arī šajā pavasarī Eglītei piedzīvojumu mīlas frontē netrūka. Viņa parādījās raidījumā «Nākamā pietura: Mīlestība», kur Līgas kavalieris Dāvis pēc randiņa pazuda, un nakti Rāmavas muižā Eglīte pavadīja viena. Ilgi gan par šādu fiasko Līga neskuma un devās uz Itāliju, kur mierinājumu rada kāda itāļa apskāvienos. Taču tālākais gan pārsteidza – atgriezusies no Itālijas, Līga nolēma padzīvot Valgundes pareizticīgo klosterī Jelgavas novadā.

    Sarunā ar žurnālu «Privātā Dzīve» viņa atklāj: «Sapratu, ka vairs nevaru turpināt dzīvot tā kā līdz šim. Bija sajūta, ka esmu nogājusi no ceļa.» Līga gan tūdaļ piebilst – tas nekādi nav saistīts ar pārmērīgu alkohola vai citu apreibinošo vielu lietošanu.

    «Tiku izmitināta pieticīgā istabiņā, kur dzīvo tie, kas klosterī pavada neilgu laiku.

    Man bija jāievēro noteiktas ģērbšanās prasības – jāvalkā gari svārki, bet mati jāpaslēpj zem lakata,» atminas Līga. 

    Līgai klosterī bija ne tikai jānododas lūgšanām un garīgām apcerēm, bet arī jādara lauku darbi. Pie klostera ir neliela dzīvnieku ferma, dārzs un pļavas. Mūķenes pašas sev audzē dārzeņus. Klostera māsām jārūpējas arī par govju ganīšanu un slaukšanu. Līgai tika uzticēta dārza ravēšana un ēdiena gatavošana.

    «Katru dienu man bija jāceļas pulksten 5.30 un jādodas uz rīta dievkalpojumu, kas sākās sešos vai septiņos. Dažreiz dievkalpojumā bija jāstāv kājās pat četras stundas. Kad paēdām brokastis, bija jādodas strādāt dārzā. Divos bija pusdienas, pēc kurām atkal bija jāstrādā saimniecībā. Katras dienas noslēgumā pirms vakariņām notika vairākas stundas ilgs dievkalpojums katedrālē,» par dienas kārtību klosterī stāsta Līga. Pēc vakariņām viņa drīkstēja doties atpūsties uz savu istabiņu. Lūgšanas notika arī naktī.

    Vai pēc nedēļas klosterī Līgas dzīve ir kļuvusi garīgi piesātinātāka, uzziniet žurnāla «Privātā Dzīve» jaunākajā numurā!

    • Laima Vaikule atgriežas Latvijā. Atklāti par veselību, parādiem un sarunām ar Pugačovu
    • Ko slavenie jaunieši un viņu vecāki domā par obligāto militāro dienestu?
    • Matīskam Kivleniekam iespaidīgs piemineklis. Mamma gadu pēc hokejista nāves atzīstas: «Vēl aizvien ir ļoti grūti…»
    • Bez tabu vadītājs Egons Reiters sarīko pārsteiguma kāzas.
    • Pie vīra iziet Rajeckas meita.
    • «Kalpu mums nav!» Kā Lembergs saimnieko Puzē.
    • Jakušonoks tēvam aizliedz skatīties Krievijas TV. «Viņš sāka runāt kā Solovjova raidījumos!»
    • Šovu zvaigzne Eglīte apmetas klosterī. Lūdzas vairākas stundas dienā.
    Privātā Dzīve nr28

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē