• Ieskaties, kā tapa Latvijā garākā bize

    Izklaide
    Anastasija Kuzminova
    3. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO PUBLICITĀTES MATERIĀLIEM (SANTA KOZLOVA)
    Slavenību iemīļots frizieris Kristaps Slakters-Zvejsalnieks pulcēja dāmas ar garākajiem matiem valstī, lai sapītu garāko bizi Latvijā.

    Skaistumkopšanas salons House of Hair aicināja pieteikties dāmas, kurām izdevies izaudzēt patiešām garus matus. Izvērtējot ap 100 pieteikumu, salona radošais direktors frizieris Kristaps Slakters-Zvejsalnieks uzaicināja 15 sievietes, lai realizētu kādu savu ieceri – sapītu garāko bizi Latvijā.  Tā izdevās iespaidīga – 4,20 metri. Taču frizieris šo eksperimentu grasās atkārtot un labāko rezultātu pieteikt Ginesa rekordu grāmatai.

    Sanākušo dāmu vidū īpaši izcēlās juriste Elīna Rubeze, kuras galvas rota no auss ļipiņas līdz matu galiem ir metru gara. «Mati ir mana bagātība. Kolēģi joko, ka ziemā man nevajag šalli. Matu smagumu īpaši izjūtu daivinga nodarbībās, kad bizes ir slapjas,» PDz stāsta Elīna.

    Matu ķemmēšana jaunajai sievietei ik dienas aizņem 15 minūtes, bet nekāda īpaša kopšana tiem neesot vajadzīga. Turklāt tagad Elīna auklē pusotra gada veco dēlu, un viņai nav laika noņemties ar kosmētikas brīnumiem. Bieži vien viņa izlīdzas ar sauso šampūnu. Draudzenes mēģina pierunāt no garajiem matiem šķirties, sakot – sasniedzot noteiktu vecumu, sievietei piestāv īsāks matu griezums.

    «Pagaidām šim spiedienam nepakļaujos. Taču, kad mani mati būs sirmi, bizi vairs noteikti negribēšu,» spriež viņa. 20 gadu vecumā Elīna pirmo reizi nogrieza matus līdz pleciem, no rītiem bija agri jāceļas, lai ieveidotu nepaklausīgās lokas. «Tad arī sapratu, ka ar gariem tomēr ir vieglāk,» viņa piebilst.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē