• Guna Leiškalne-Rokk kļuvusi par kaislīgu Baidena fani: Džo Baidens ir krietns cilvēks

    ASV
    Anastasija Kuzminova
    18. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Twitter, no privātā arhīva
    Starptautisko attiecību speciāliste un stila eksperte ASV prezidenta vēlēšanām sekoja tikpat azartiski kā labai futbola spēlei. Viņas favorīts uzvarēja, un viņa nespēj vien atraut acis no Baidena lieliskajiem tērpiem.

    Starptautisko attiecību speciāliste, ekspolitiķa Kārļa Leiškalna meita Guna Leiškalne-Rokk sarunā ar PDz atzīst – viņa rūpīgi seko notikumiem pasaules politikā, īpaši ASV, Krievijā un Lielbritānijā. «Kādam ir seriāli un futbols, bet man – vēlēšanas,» par savu aizraušanos stāsta viņa.

    Beidzamajā laikā Guna ar lielu interesi sekoja ASV prezidenta vēlēšanu norisei. Viņas favorīts cīņā par prezidenta amatu jau no sākta gala bija Džo Baidens. «Viņa politiskie uzskati ir līdzīgi maniem. Arī es neesmu radikālu ideju piekritēja. Baidens bija mans favorīts jau priekšvēlēšanu sākumā. Es nevarētu teikt, ka jūsmoju par viņu, tomēr Džo Baidens ir krietns cilvēks,» uzskata Guna.

    «Baidena kampaņu vēroju gluži kā skaistu futbola spēli. Biju pārliecināta, ka tikai viņš spēs uzvarēt Donaldu Trampu,» saka starptautisko attiecību speciāliste. Īpaši simpātiski viņai šķitis tas – lai gan sākumā cieta smagu sakāvi vairākos štatos, Baidens tomēr neapjuka. Guna neslēpj – piedzīvojusi nervu kutinošus momentus, kad vēl tika skaitītas vēlētāju balsis.

    «Ja ASV tik daudz cilvēku var nobalsot par kaut ko tik šausmīgu kā Tramps, tas daudz pasaka par laiku, kurā dzīvojam.

    Godīgi sakot, tas ir pretīgi,» toreiz, būdama sašutusi par pirmajiem rezultātiem, viņa ierakstīja tviterī. Toties, kad TV kanāli ziņoja par Baidena uzvaru, Guna esot saņēmusi vairāk apsveikumu nekā savā dzimšanas dienā. «Visi, kas mani pazīst, zina, cik ilgi esmu jutusi līdzi Baidenam,» atklāja viņa.

    «Veselais saprāts ir uzvarējis! Baltajā namā ir atgriezusies piedienība. Četrus gadus man sāpēja acis, nu tas ir beidzies. Baidens vienmēr izskatās lieliski, bet tik nevainojami piemeklētas zeķes liek mani sirdij kust,» par jauno ASV prezidentu priecājās viņa. Stila eksperte negurst slavēt Baidena gaumi un izturēšanos.

    «Baidens ir džentlmenis ar stilu. Viņam patīk labi pašūti uzvalki, ir balts lakatiņš žaketes kabatā un perfekti piemeklētas zeķes. Viņš ir kaislīgs Ray-Ban saulesbriļļu fans,» novērojusi Guna. Komplimenti tiek arī viņa kundzei. «Arī ASV nākamajai pirmajai lēdijai Džilai Baidenai patīk mode. Viņa ar baudu veido savu garderobi. Šajā ziņā viņa atgādina Latvijas bijušo pirmo lēdiju Ivetu Vējoni,» secina Leiškalne-Rokk.

    Citās domās viņa ir par tagadējo ASV prezidentu Donaldu Trampu, jo viņā Gunai nepatīkot nekas – nedz ārējais tēls, nedz politiskā darbība –, un pārējie publiski zināmie Trampa ģimenes locekļi šo izjūtu ir tikai pastiprinājuši.

    «Arī šobrīd viņš nespēj pieņemt savu sakāvi un ar meliem iznīcina ticību vēlēšanu sistēmai,» uzskata Guna.

    Vaicāta, vai tikpat aizrautīgi seko notikumiem un personām Latvijas politikā, viņa norāda – tā bija vien 90. gados un 2000. gadu sākumā. «Tad bija pieprasījums pēc vērienīgām personībām un īstas politikas,» saka viņa. Kad tas mainījās, ziņas par Latvijas politiku viņa tikpat kā vairs neesot lasījusi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē