• Gobzems pēc šķiršanās: Man ir vienaldzīgas citu domas vai apsaukāšanās

    Slavenības
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    23. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    «Vēlamies jūs informēt, ka esam nolēmuši šķirt mūsu laulību. Lēmums ir abpusējs un saskaņots,» par izirušajām attiecībām ar sievu Kristu uzreiz pēc Lieldienām publiski paziņoja Saeimas deputāts.

    Ģimeni upurē politikas dēļ?

    Paziņojot par savas laulības izjušanu, Gobzems skaidroja, ka «milzīgā ar politisko darbību saistītā spriedze un patērētā enerģija izrādījās nesavienojama ar mūsu kā pāra kopā būšanu». Pēc Holivudas zvaigžņu parauga feisbuka ieraksta beigās deputāts lūdza cienīt viņu privātumu un šajā jautājumā nevienu nejaukties.

    Sarunā ar PDz Gobzems neatklāja, vai šķiršanās jau noformēta oficiāli.

    «Racionāli saprotu, ka esmu publiska persona, un man neizbēgt no tā, ka tiesās, aprunās, apspriedīs… Ka tas tāpat būs publiski. Labāk ir pateikt pašam, nevis slēpties. Kas tas par politisku līderi, kurš slēpjas? Es nekad neslēpjos runāt par to, par ko ir mans publiskas personas pienākums. Līderis nebaidās nevienas grūtības,» savu izvēli publiskot šķiršanās faktu skaidroja Gobzems.

    Tajā pašā laikā viņš atteicās atklāt iemeslus, kāpēc ceļi ar viņa divu bērnu māti ir šķīrušies. «Tā ir mūsu privāta lieta,» uzsvēra politiķis. Viņi ar Kristu esot vienojušies komentārus nesniegt.

    Jautājumos par ģimenes dzīvi Gobzems allaž bijis noslēpumains. Komentārus par to nesniedza nedz 2015. gadā, kad laulājās ar Kristu, nedz tad, kad dzima abu bērni – Aksels un Adriana.

    Ģimeni Aldis vienmēr sargājis no publicitātes, iespējams, baidoties, ka ar to viņš var kļūt ievainojams.

    Un līderim, par kādu viņš sevi pozicionē, esot svarīgi būt nesatricināmam – lai nekas nenovērš uzmanību no mērķa sasniegšanas.

    «Šis darbs prasa lielus upurus. Lielus un personīgus. Tie, kuri nav bijuši politiska līdera statusā, to nesapratīs. Es izvēlējos ceļu – būt pats. Un es izvēlējos ceļu – sasniegt savus dzīves mērķus. Man kā vīrietim gribas sasniegt vairāk par – atražoju sevi, nosēdos pie TV un gaidu brīnumu. Tas ir normāli, ja cilvēkam ir mērķi. Tas ir pareizi,» uzskata Gobzems.

    Atkārto vecāku attiecību scenāriju

    Kad advokāts Aldis Gobzems nolēma iesaistīties politikā, Krista nelika tam šķēršļus. «Es teicu: dari, kā zini. Es taču nevaru tev pateikt nē, un tad tu to nedarīsi. Lēmums jebkurā gadījumā jāpieņem tev pašam. Un viņš izlēma, ka ies politikā,» intervijā žurnālam Santa pirms pāris gadiem teica viņa sieva. Tolaik Krista, iespējams, vēl nenojauta, ka politika tik ļoti pārņems Alda dzīvi.

    «Priekšvēlēšanu laiks patiešām bija intensīvs. Aldis bija prom jau sešos no rīta, un vakaros mēs viņu pat nesatikām. Mēs vispār reti tikāmies. Turklāt viss priekšvēlēšanu laiks sakrita ar manu grūtniecību. Mums abiem bija savs process, kam iziet cauri. Kādam varbūt šķiet baigi traki, ja grūtniecība sakrīt ar vīra priekšvēlēšanu laiku. Var jau būt… Bet es centos emocionāli neiesaistīties kampaņas norisē,» atminējās Krista.

    Tomēr Gobzema apmātība ar politiku ar laiku kļuvusi arvien traucējošāka. «Protams, viņa telefons visu laiku ir karsts. Tas mums arī ir strīdu objekts.

    Tās vispār ir šausmas – kā var visu laiku būt telefonā!» pukojās Krista.

    Pēc Alda ierakstiem sociālajos tīklos nojaušams, ka viņš varētu būt upurējis savu privāto dzīvi politisko ambīciju dēļ. «Man ir jāuzvar savas dzīves izšķirošais mačs. Es nevaru samelot sev un atteikties no šī mērķa. Tas ir mans dzīves upuris – nenobīties no sava dzīves ceļa, uzdevuma un sirdsbalss. Un es nebūšu melojis sev. Man ir svarīgi sev nemelot. Un nobeidzot. Es zinu, ka mani bērni varēs ar mani lepoties pie mana kapa,» paudis viņš.

    Gan Aldis, gan Krista nāk no šķirtām ģimenēm, un nu ar šādu izvēli saskārušies paši. Krista nekad neesot īpaši jutusi tēva trūkumu un vecāku šķiršanos uztvērusi mierīgi. «Vienmēr uzskatīju: ja jau vecāki šķiras, tad tā ir labāk mums visiem.  Neuzskatu, ka ģimene jāsaglabā par katru cenu, lai tikai būtu kopā bērnu dēļ. Ja ir strīdi un ilgstošas nesaskaņas, šķiršanās var būt veids, kā to risināt. Domāju, ka mātes un tēva nedalītu uzmanību var nodrošināt arī šķirtajās ģimenēs,» paudusi Gobzema sieva.

    Skumjas gremdē pudelē?

    Pāris dienu pēc šķiršanās paziņojuma internetā kāds publiskoja foto no paša Gobzema filmētas tiešraides, kā rit Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde.

    Tajā skatīja Gobzema izteikumus par kolēģi Ilmāru Dūrīti. Bildē redzams, ka sēde rit, bet blakus Gobzema datoram ir tikko izdzerta alus pudele, kurā vēl rotājas alus putiņas. Vai tiešām tik ļoti pārdzīvo šķiršanos, ka sācis dzert darba laikā? Gobzems par to tikai pasmejas: «Saeimas sēdē aliņu neesmu dzēris nekad. Laikam pāris reižu pa diviem gadiem garas Saeimas sēdes pārtraukumā esmu kādu glāzi konjaka izdzēris. Jā, parlamentā kopā ar kolēģiem.» Viņš neslēpj, ka attālinātās sēdes laikā mājās dažkārt pie vakariņām izdzēris arī glāzi vīna.

    «Esmu pieaudzis cilvēks un savās mājās varu ēst un dzert jebko, ja tas netraucē veselībai, darbam un ja tas man garšo.

    Un manam darbam netraucē ne mazā pudele alus, ne glāze vīna vai konjaka mundrumam. Reizēm dzeru bērzu sulas, reizēm aliņu, vīnu vai konjaku. Kā man gribas!» uzsver viņš un apgalvo, ka pēdējo reizi savā dzīvē bijis piedzēries studiju laikos. «Es nevaru atļauties pazaudēt dienu paģiru dēļ. Man vajag svaigu galvu visu laiku. Tāpēc alkoholu lietoju mazās devās.»

    Versijas: no PR trika līdz Gobzems – gejs

    Politiķa paziņojums par šķiršanos devis augsni dažādām runām un minējumiem. Vieni spriež, ka tas esot tikai PR gājiens, lai par politiķi atkal sāktu runāt. Citi stāsta, ka Gobzemi jau sen dzīvojot katrs savu dzīvi un tikai formāli esot kopā.

    Vēl daži atminējās senas tenkas, ka Gobzems varētu būt netradicionāli orentēts, un šīs runas vēl vairāk pastiprināja politiķa nākamais ieraksts feisbukā, ka viņu atbalstot divi geji, pat neskatoties uz to, ka viņš iestājas par tradicionālajām ģimenēm. «Par gejiem esmu rakstījis vairākkārt. Tāpēc arī esmu tik populārs politiķis, ka nebaidos runāt par jebkuru tematu,» PDz norāda Gobzems.

    Viņu nesatrauc, ka ar šo tematu uzjundījis runas.

    «Par ko gan tikai mani nedēvē! Par geju, Kremļa aģentu, narcisu, oligarhu ielikteni, muļķi, blēdi…

    Ja es ņemtu vērā visu, ko kāds par mani ir teicis, es nevarētu būt politisks līderis. Man ir vienaldzīgas citu domas vai apsaukāšanās, jo tas jau neko nepasaka par mani. Tas pasaka par tiem, kuri apsaukājas. Tāds vienkārši ir spēcīgas un publiskas personības liktenis un nasta,» atzīst Gobzems.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē