• FOTO: Latvijas Nacionālajā operā noslēdzies vokālistu konkurss «Operalia»

    Kultūra
    Santa.lv
    Santa.lv
    31. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Evija Trifanova, Aivars Liepiņš
    Starptautiskais jauno vokālistu konkurss «Operalia», kas šogad pirmo reizi norisinājās Latvijas Nacionālajā operā, noslēdzies ar soprāna Julianas Grigorjanas (Armēnija) un tenora Entonija Leona (ASV) uzvaru. Konkursa fināls norisinājās 30. oktobrī kā svinīgs Galā koncerts Latvijas Nacionālās operas orķestra pavadījumā ar Plasido Domingo un Kamalu Kānu pie diriģenta pults.

    «Operalia» dibinātājs un prezidents, izcilais operdziedātājs un diriģents Plasido Domingo izteica īpašu pateicību Latvijas Nacionālās operas darbiniekiem par lieliski noorganizēto konkursa norisi, tāpat maestro augstu novērtēja Latvijas Nacionālās operas orķestra māksliniecisko kvalitāti un solīja drīzumā atkal viesoties Latvijas Nacionālajā operā jau kā dziedātājs.

    Rīgā, lai piedalītos konkursā, bija ieradušies 33 jaunie operdziedātāji no 17 valstīm. Latviju «Operalia» pārstāvēja baritons Daniils Kuzmins. Konkursa dalībniekus vērtēja starptautiska žūrija, kurā strādāja pasaules nozīmīgāko opernamu vadītāji un dziedātāju atlases menedžeri. Viņu vidū bija arī Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes priekšsēdētājs Egils Siliņš. Finālam tika izvirzīti trīspadsmit dziedātāji.

    Konkursa fināla tiešraidi Latvijā nodrošināja Latvijas Televīzija un Latvijas Radio 3, bet visā pasaulē konkursa finālu varēja vērot kanālā Medici.tv, kas ir ilggadējs Operalia mediju partneris.

    «Operalia 2022» laureāti:

    Pirmā vieta

    • Juliana Grigorjana (Juliana Grigoryan), soprāns, Armēnija
    • Entonijs Leons (Anthony León), tenors, ASV

    Otrā vieta

    • Serēna Saensa (Serena Sáenz), soprāns, Spānija
      Djūks Kims (Duke Kim), tenors, ASV
    • Nilss Vanderers (Nils Wanderer), kontrtenors, Vācija

    Trešā vieta

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē