• FOTO: Kā daži nieki sabojā Ginta Budes spriedumu par slavenu dāmu tērpiem

    Stils
    Evija Kalnbērza
    5. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Sonora Vaice.
    Foto: Picture Agency
    Sonora Vaice.
    «Dāmas par tērpiem, grimu un matu sakārtojumu ir domājušas, bet ir daži nieki, kas koptēlu sagrauj,» atzīst modes dizainers Gints Bude. Viņš vērtēja «Lielās mūzikas balvas 2023» pasniegšanas ceremonijas apmeklētāju tēlus Latvijas Nacionālajā operā.

    Princese, kas vēlas būt aizsargāta

    Agnese Logina.
    Agnese Logina.

    Kultūras ministres Agneses Loginas koptēlu veidojusi zīmola Black Swan autore Olga Broka, bet grimu un frizūru – Anna Zariņa.

    «Gan ar matu sakārtojumu, gan sejas grimu veidots meitenīgi trausls, princesīgs tēls, ko vēl pastiprina kleita ar apmetni. Tas simboliski signalizē, ka valkātāja vēlas būt aizsargāta. Rokassoma mazliet disonē ar koptēlu – tā atšķiras no melni spīdīgās elegances. Atbilstoši apavi, taču kleitas garums liecina, ka valkātāja negrib būt pārāk svarīga – grib tomēr palikt princese, nevis karaliene.»

    Drosminiece ar pasmagām kurpēm

    Paula Saija.
    Paula Saija.

    Dziedātāja Paula Saija izvēlējusies Klerr.eu vakarkleitu.

    «Drosmīgi atkailināta, romantiska un sievišķīga ir kleitas augšdaļa, un tikpat drosmīgs ir šķēlums. Taču tēlu smagnēju dara dziedātājas izvēlētie apavi. Tie ir par smagu, jo apaviem būtu jāizceļ viņas sievišķīgais trauslums.»

    Dāma ar ceļojuma somu

    Vineta Vilistere-Lāce ar vīru Kārli Lāci.
    Vineta Vilistere-Lāce ar vīru Kārli Lāci.

    Sabiedrisko attiecību speciāliste Vineta Vilistere-Lāce ieradusies Reserved bikškostīmā, pieskaņojot tam melnu Michael Kors somiņu.

    «Arī šādā elegantā, baltā bikškostīmā pieļaujams, ka ierodas pasākumā Operā. Bikškostīms un somiņa ir pretējās klasiskās krāsās – baltā un melnā. Taču pati somiņas izvēle mulsina. Tā vairāk atgādina lielas ceļojuma somas mazu kopiju, ar kuru ceļot pirmās klases sēdvietā lidmašīnā. Tā nav gluži vakartērpa papildinājums.»

    Kaut uz Oskara ceremoniju!

    Anete Ašmane-Vilsone.
    Anete Ašmane-Vilsone.

    Kultūras raidījumu un Lielās mūzikas balvas 2023 ceremonijas vadītājas Anetes Ašmanes-Vilsones tērpu veidojusi dizainere Baiba Rolšteina.

    «Visnevainojamākais vakartērps, te ir pēc visiem kanoniem. Pat tas, ka svinīgā vakara pasākumā kleitas garumam jābūt tādam, lai neredzētu apavu purngalu vai atkailinātu kājas daļu. Kompliments valkātājai un tērpa autorei, kura pareizi izpratusi uzdevumu. Šādā lieliskā vakarkleitā ar perfektu grimu un matu sakārtojumu viņa varētu doties pat uz Oskara ceremoniju.»

    Dumpiniece bez aizspriedumiem

    Sonora Vaice.
    Sonora Vaice.

    Operetes soliste Sonora Vaice Ted Baker kardiganu iegādājusies Austrijā.

    «Patiesībā viss ir perfekts, bet vai šim pasākumam? Jācer, ka šāds tēls palīdzēs viņai atvērt kādu jaunu mākslas šķautni. Apģērbs pauž pretestību pret visu klasiski pieņemto. Tērpa devīze ir: «Mani noteikti nesalauzīs šī jūsu attieksme un aizspriedumi. Es gribu būt jauna un seksīga!» Jādomā, ka sieviete vēlas iepatikties kādam vīrietim un viņai apnikusi vispārpieņemtā etiķete. Tāds dumpnieciskas meitenes tēls.»

    Izcili, bet ne Operai

    Anna Veismane.
    Anna Veismane.

    Komponiste Anna Veismane izvēlējās zīmola Anna Led vakarkleitu.

    «Sievietēm jāatceras, ka Operā dubļu nav, bet ir parketa grīda – var vilkt kleitas, kuru mala skar grīdu. Kleitas garuma dēļ šis ir tāds strādnieču tērps, tas būtībā grauj valkātājas majestātisko tēlu. Bet citādi tērps, kuram pieskaņoti somiņa un apavi, ir izcils. Tāpat arī dāmas matu sakārtojums atbilst svinīgajam notikumam.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē