• FOTO: Basketbolistiem pikniks Daugavas krastā

    Sabiedrība
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    1. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Romāns Kokšarovs
    Laikā, kad 3×3 vīriešu basketbola izlase Tokijā cīnās vasaras olimpiskajās spēles, Latvijas vīriešu basketbola izlase ar pikniku Daugavas krastā sāka gatavošanos augusta vidū Rīgā paredzētajam 2023. gada Pasaules kausa priekškvalifikācijas turnīram.

    Jaunieceltais Latvijas izlases treneris itālis Luka Banki ir pārliecināts, ka priekškvalifikācijas turnīrā, kur jāspēlē būs pret Baltkrievijas un Rumānijas izlasēm, latviešiem panākumi neizpaliks. Lai arī sastāvā dažādu iemeslu dēļ nav vairāku slavenāko basketbolistu – Kristapa Porziņģa, Jāņa Timmas, Rodiona Kuruca un Anžeja Pasečņika –, viņaprāt, izlasei nav būtisku šķēršļu uzsāktajā ceļā uz 2023. gada Pasaules kausu.

    Priekškvalifikācijas turnīrā slavenākais Latvijas izlases dalībnieks būs NBA kluba Vašingtonas Wizards snaiperis Dāvis Bertāns. Viņš vēl nav sācis treniņus, jo nupat kā sadziedējis traumu. Uz pikniku Bertāns bija ieradies ar vecā parauga krekliņu, un atzina, ka viņam izlasē spēlēt vienmēr bijusi goda lieta. Uz jautājumiem par aizvadīto NBA sezonu un privāto dzīvi Dāvis neatbildēja, vien atzina, ka ar izlases puišiem satikties šajā karstajā vasarā viņam ir liels prieks.

    Piknikā piedalījās arī Latvijas eksprezidents, tagad Latvijas Basketbola savienības prezidents Raimonds Vējonis. Sarunā ar PDz viņš atzina –  šobrīd basketbolā pats aktuālākais ir mūsu 3×3 basketbola komandas dalība Tokijas olimpiskajās spēlēs. «Mūsu vienība ir viena no labākajām pasaulē. Viņi ir stabila pirmā trijnieka komanda. Tas ļauj man cerēt uz godalgotu vietu. Ar puišiem esmu runājis, ka ļoti skaisti būtu, ja tā būtu zelta medaļa. Kā dzīve rāda, katra spēle sākas no 0:0, bet esmu pārliecināts, ka viss būs lieliski,» mūsējo izredzes Tokijā vērtēja Vējonis.

    «Sen tik karsts un tik ilgi nav bijis,» slaukot sviedrus, iesaucās viņš.  «Īstenībā nekad tāds pamatīgs karstums Latvijā nav bijis. Tas nogurdina. Dzīvoju Ogrē dzīvoklī, aizbraucu uz laukiem… Bet tur jau šādā laikā vispār neko negribas darīt, neko diži arī nevar pastrādāt. Ja nu vienīgi pašā rīta agrumā. Labi vēl, ka tuvumā ir Daugava, varu tur nopeldēties. Pēc tam dažas minūtes varu arī basketbola bumbu pamētāt, bet spēlēt, protams, neņemos. Vairs nav tie gadi, lai tādā karstumā skrietu ar bumbu. Augustā gan sporta zālē ar puišiem, ar kuriem kopā trenējos, esam domājuši atsākt spēlēt basketbolu. Redzēs, vai varēsim,» atzina Vējonis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē