• FOTO: Ko slēpj basketbolistu Mieža un Lasmaņa tetovējumi: Sāpīgi notikumi, uzvaras un mīlestība

    Slavenības
    Gita Vīksne
    15. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kārlis Pauls Lasmanis un Nauris Miezis.
    Foto: Picture Agency
    Kārlis Pauls Lasmanis un Nauris Miezis.
    Nedēļas nogalē Latvijas 3×3 basketbola izlase Honkongā ieguva ceļazīmi uz šā gada olimpiskajām spēlēm Parīzē. Mūsu sporta varoņi Nauris Mieris un Kārlis Pauls Lasmanis atklāja, kādus stāstus slēpj viņu ķermeņu rotājumi.
    Nauris Miezis
    Nauris Miezis

    Nauris Miezis: Tetovēju notikumus, kurus vēlos paturēt atmiņā  

    Latvijas 3×3 basketbola izlases līderis Nauris Miezis žurnālam «Privātā Dzīve» parādīja savus piecus tetovējumus, no kuriem trīs veltīti ģimenes locekļiem. Gandrīz visu tetovējumu autore ir basketbolista Artjoma Butjankova māsa Grieta Butjankova. «Viņa ir atzīta tetovētāja. Lai tiktu pie Grietas, jāizstāv paliela rinda, taču darbs, ko viņa paveic, ir gaidīšanas vērts,» atzinīgi teic Nauris. Sportists neslēpj, ka uz tetovēšanas salonu dodas tikai brīdī, kad piedzīvo ko īpašu. «Tie ir gan priecīgi, gan arī skumīgi notikumi, ko vēlos paturēt atmiņā,» teic sportists.

    Jaunākais tetovējums – mīļajam Mario

    Jaunākais tetovējums tapis pirms diviem mēnešiem kā veltījums kaķim Mario, kas pāragri devies citos medību laukos. «Mūsu ģimenē bija bezgala mīļš kaķītis Mario. Viņu lutinājām. Diemžēl kaķītis smagi saslima un… nomira. Es to ļoti pārdzīvoju, jo viņš bija kļuvis par ģimenes locekli,» stāsta Nauris.

    Lielākais zīmējums – tēva piemiņai

    Savukārt lielāko no tetovējumiem, kas rotā visu sportista kreiso sānu, Nauris veltījis pirms diviem gadiem mirušajam tēvam. «Tas no visiem tetovējumiem bija fiziski sāpīgākais, jo tapa uz ribām,» saka Miezis. Viņš vēlas to paturēt tikai sev, jo tēva zaudējums emocionāli vēl ļoti sāpot. «Mani vecāki bija šķīrušies, un es vairāk dzīvoju pie tēva. Viņš mani būtībā uzaudzināja,» atklāj Nauris.

    Mīlestības apliecinājums ģimenei

    Ap Naura labo roku kā aproce vijas uzraksts angļu valodā. «Latviski tas skanētu: «Mana ģimene ir mans spēks un mans vājums.» Šis tetovējums ir veltīts ģimenei, kas man ir ļoti īpaša. Uzaugu mazliet citādā ģimenē nekā daudzi citi – mani vecāki ir nedzirdīgi, par ko bērnībā tiku apcelts. Ģimene ir mans vājais punkts, jo ar to mani varēja sāpināt. Bet, no otras puses, ģimene ir arī mans spēks, jo, pateicoties tai, esmu kļuvis par basketbolistu,» saka Miezis.

    Nes uz pleciem zvaigznes

    «Trīs zvaigznes uztetovēju, kad Latvijas 3×3 basketbola izlases sastāvā izcīnīju Eiropas čempionu titulu. Jutu, ka Latvijas vārdu pasaulē uz saviem pleciem esmu iznesis arī es. Tādēļ zvaigznes ir uz pleca,» teic Nauris.

    Par to, ka viss ir iespējams

    «Kad Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnījām zeltu, vienojāmies, ka visi –Kārlis Pauls Lasmanis, Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš un es – uztaisīsim tetovējumu. Visi sākumā tam teica jā. Taču tad Agnis pārdomāja, sakot, ka tetovējumi viņam īsti nepatīkot, tādēļ neko tomēr netaisīšot. Edgars nespēja izdomāt, kur to taisīt. Kārlis tāpat. Beigās es viens uztetovēju – izvēlējos olimpiskos apļus un basketbola grozu ar dzelzs tīkliņu. Agrāk tieši tādi pagalmos bija basketbola grozi. Tetovējumam klāt ir vārds impossible jeb neiespējami, kurā pirmie divi burti im jeb ne ir nosvītroti. Tas ir kā atgādinājums pašam, ka pilnīgi viss šajā dzīvē ir iespējams. Jo arī mums sākumā neviens neticēja, taču mēs Latvijai atvedām zeltu,» vēsturisko uzvaras brīdi atminas Miezis.

    Kārlis Pauls Lasmanis: Mani tetovējumi top pēc lielām uzvarām un pārdzīvojumiem

    Kārlis Pauls Lasmanis
    Kārlis Pauls Lasmanis

    «Ar laiku gribu notetovēt visu – ne tikai rokas, bet arī muguru un vēderu,» žurnālam atklāj Kārlis Pauls Lasmanis, kurš izlasē ir tetovētākais vīrs. «Mani tetovējumi top pēc lielām uzvarām un pārdzīvojumiem. Es tos visus piefiksēju uz sevis, lai tad, kad būšu vecs, varētu atskatīties uz piedzīvoto. Katrs tetovējums mani atmet emocijās, kuras esmu piedzīvojis brīdī, kuram par godu esmu to veidojis,» stāsta sportists.

    Viņa tetovējumi, izņemot vienu, tapuši Ķekavā pie Armanda Mūrmaņa. «Ļoti labs tetovētājs,» draugu slavē basketbolists. Viņš teic – ja tiks uz olimpiādi Parīzē un tur vēl arī izcīnīs kādu medaļu, tad nākamais tetovējums noteikti būs par godu olimpiskajām spēlēm.

    Ticība, cerība, mīlestība

    «Šis ir mans pirmais tetovējums. Ticība ir krusts, mīlestība – sirds, savukārt cerība – dzīves līnija,» rotājumu skaidro Kārlis.

    Noslēpumainie vilki

    «Divu vilku tetovējums tapa sešu stundu laikā. Apsēdos krēslā, piesprādzēju drošības jostas un izbaudīju ceļojumu, par sāpēm īpaši neiespringstot. Šī tetovējuma nozīmi gan paturēšu noslēpumā,» teic basketbolists.

    Viss no paša atkarīgs

    «Tetovējums kalpo par atgādinājumu, ka visa pasaule ir manās rokās. Man tikai šī pasaule un savi sapņi jāiemet pareizajā grozā,» filozofē Lasmanis.

    Eņģelis virs kalnu smailēm

    «Šis ir mans pēdējais tetovējums – eņģelītis, kas mani sargā,» atklāj Kārlis.

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē